σε , ,

12 μικροπράγματα που μας δίδαξε ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Η πρώτη ταινία της Disney που μας δίδαξε, μας ενέπνευσε και μας γέμισε με πρωτόγνωρα και έντονα συναισθήματα.

gGAp0gyV04POPVOLrGii474dU9L

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Ιουνίου του 1994, αποσπώντας θετικές κριτικές, οι οποίες επαινούσαν την ταινία για τη μουσική της, την ιστορία της και το σχεδιασμό της. Τελείωσε τις προβολές της ως η μεγαλύτερη σε εισπράξεις ταινία του 1994 και δεύτερη όλων των εποχών.

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών, που έλαβε δύο βραβεία Όσκαρ για τη μουσική και μία Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία «Καλύτερη Ταινία – Μιούσικαλ ή Κωμωδία», ήταν από τις παιδικές εκείνες ταινίες στις αρχές των 90ς που κατάφεραν να αγγίξουν κοινό και κριτικούς από το πρώτο πλάνο.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε όσα κατάφερε να μας διδάξει:

1. Μίσος

scar6

Ναι! Ατόφιο, έντονο και πρωτόγνωρο. Μίσος που πηγάζει από μέσα μας. Απ’ αυτό που σε τυφλώνει. Μισήσαμε, μισούμε και θα μισούμε αιώνια τον Σκαρ όχι μόνο επειδή σκότωσε τον Μουφάσα, ούτε επειδή έδιωξε μακριά τον μικρό Σίμπα. Η εικόνα που έχει αποτυπωθεί ανεξίτηλα στο μυαλό είναι εκείνο το χαστούκι που έδωσε στην Σαράμπι!

2. Αγκαλιά

nEeYkEN

Μάθαμε να εκτιμούμε τις αγκαλιές. Τις μεγάλες, τις ζεστές και τις δυνατές. Αγκαλιές που εκφράζουν συναισθήματα απ’ όπου και αν προέρχονται. Ακόμα και αν αυτός που πάει να σ’ αγκαλιάζει του ρίχνεις 2 κεφάλια.

3. Να μην ντρεπόμαστε που κλαίμε

Έλα! Άντε, σήκω! Ξύπνα! Άντε. Έχουμε δρόμο.

Αυτές οι λέξεις από τον μικρό Σίμπα θα μας κάνουν να κλαίμε ακόμα και όταν βλέπουμε τον Βασιλιά των Λιονταριών μαζί με τα παιδιά μας

Lion King ♥ – || When Mufαsα died. . || [ Greek ] ●¤¤ [ HQ ]

It’s Not Mine Video, It belongs to Disney!:) Lion King in Greek Love this movie. . ♥ Enjoy iTT! ♥

4. Οι καλύτεροι φίλοι μπορούν να γίνουν ζευγάρι

mb09bj6

Ο Σίμπα και η Νάλα ξεκίνησαν σα φίλοι. Έπαιζαν, έτρεχαν, δαγκωνόταν και περνούσαν όλη την ημέρα μαζί. Οι γονείς τους ήθελαν να τους παντρέψουν αλλά αυτοί απαντούσαν «Μπλιιιαχχχ. Αηδία. Μα εμείς είμαστε φίλοι».

Αλλά οι φίλοι μεγάλωσαν. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και έκαναν την Kiara. Την επόμενη βασίλισσα.

5. Και οι παχουλοί έχουν τρόπους

kTGSopp

Τα κιλά δεν κάνουν τον άνθρωπο και το να είσαι ευγενικός είναι θέμα χαρακτήρα. Τον λένε Πούμπα και είναι ο Κύριος Γομάρι!

6. Οι φίλοι είναι το πιο σημαντικό πράγμα πάνω στη γη

wc6B3Oo

Ο Τιμόν και ο Πούμπα βρήκαν τον μικρό Σίμπα ετοιμοθάνατο. Όσο διαφορετικοί και αν ήταν αποφάσισαν να το σώσουν. Και τον μεγάλωσαν και του έμαθαν το Hakunna Mattata και αυτοί ήταν η αιτία να ξαναπάρει πίσω ο Σίμπα το βασίλειο του.

7. Ούτε ο ίδιος ο θάνατος δε μπορεί να σκοτώσει αυτούς που αγαπάμε!

JgWRhzt

Ό,τι αγάπησες θα ζει μέσα σου για πάντα! Το πνεύμα του Μουφάσα βοήθησε τον ενήλικο Σίμπα να βρει το δρόμο του και να διεκδικήσει ξανά τον θρόνο του στο βασίλειο των λιονταριών. Ο Μουφάσα  έδωσε τη δύναμη που χρειαζόταν ο Σίμπα για να πιστέψει στον εαυτό του.

8. Σε κάθε οικογένεια θα υπάρχει ένα μέλος το οποίο δε θα μπορείς να εμπιστευτείς

Και αυτός είναι ο Σκαρ, ο οποίος δεν τίμησε τον Σίμπα στην τελετή καλωσορίσματος του. Ο Ζάζου προσπάθησε να παρηγορήσει τον Μουφάσα λέγοντας ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει και ένας τέτοιος χαρακτήρας.

9. Το να απογοητεύσεις τον πατέρα σου είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορείς να νιώσεις

Ο Μουφάσα απογοητεύτηκε με τον Σίμπα όταν ο τελευταίος τον παράκουσε και πήγε στο νεκροταφείο τον ελεφάντων παρασέρνοντας μαζί του και τη Νάλα. Και αυτό είναι 10 φορές λιγότερο από έναν θυμωμένο πατέρα.

Ο Βασιλιάς των λιονταριών || Μουφάσα & Σίμπα || HQ

Μια απο τις πιο συγκινητικες σκηνες της Disney.. – Ολα τα δικαιωματα πανε στην εταιρεια της Disney.

10. Θυμήσου ποιος είσαι

«Σίμπα, με ξέχασες. Ξέχασες ποιος είσαι. Άρa ξέχασες και εμένα. Θυμήσου ποιος είσαι» ακούμε την επιβλητική φωνή του Κώστα Καστανά ως Μουφάσα.

Lion King Disney – Θυμήσου ποιος είσαι ( Βασιλιάς των Λιονταριών )

Θυμήσου ποιος είσαι **** Lion King – Ο βασιλιάς των λιονταριών !

11. Ο δεσμός γιου-μάνας είναι ο πιο ισχυρός απ’ όλους.

Speq8ds

Μάθαμε ότι η μάνα πάντα θα δέχεται το παιδί της πίσω. Χωρίς να ρωτήσει, γιατί και πώς. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Βάζοντας το γιο της πάνω, όχι μόνο από τον οποιοδήποτε, αλλά ακόμα και από τον ίδιο της τον εαυτό.

12. Θάνατος

Ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε να διαχειριστούμε ένα θάνατο ενός χαρακτήρα που αγαπήσαμε από μικροί. Ήταν η πρώτη φορά που νιώσαμε το στομάχι μας κενό. Ήμασαν στεναχωρημένοι

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!