σε , ,

ΓΚΑΛΟΠ: Ο Τσίπρας ζήτησε να ακυρωθεί η ελληνική απόφαση για άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό. Συμφωνείτε;

06 07 20170123113457 img 98391485162111
Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι αυτομόλησαν από την Τουρκία και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη. Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
06 07 20170123113457 img 98391485162111
Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι αυτομόλησαν από την Τουρκία και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη. Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC

8 Τούρκοι έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα καθώς ο Ερντογάν απαιτεί την έκδοσή τους στην Τουρκία για να τους συλλάβει ως ‘πραξικοπηματίες’.

Χτες η ελληνική επιτροπή προσφύγων έκρινε πως δικαιούται άσυλο ο πρώτος απ’ τους 8.

Η Τουρκία απείλησε την Ελλάδα, και μία ώρα αργότερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως υπέβαλλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου.

26001070 10155169183348848 8060565350421158897 n

Κάποιοι θεωρούν ότι τους κάνει «δώρο» στον Ερντογάν και επεμβαίνει στη δουλειά της ελληνικής επιτροπής προσφύγων, άλλοι πιστεύουν ότι προστατεύει έτσι τα συμφέροντα της χώρας μας αποφεύγοντας μια ανώφελη σύγκρουση με τον Ερντογάν.

Εσείς τι πιστεύετε;

Πείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

  • Question of

    Συμφωνείτε με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρώσει την παροχή ασύλου;

    • Ναι
    • Όχι
    • Άλλο
  • Question of

    Αν ήταν στο χέρι σας, οι Οκτώ Τούρκοι:

    • Θα έπαιρναν άσυλο απ’ την Ελλάδα
    • Θα εκδίδονταν στην Τουρκία
    • Άλλο
Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
9 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
marouli eleni
marouli eleni
6 χρόνια πριν

Συμφωνώ απόλυτα με την παροχή ασύλου και στους οκτώ τούρκους Αξιωματικούς…

Θεμισα
Θεμισα
6 χρόνια πριν

Δεν το περίμενα αυτό από την κυβέρνηση. …. δυστυχώς η μνήμη μου πήγε στο τότε ρεζιλίκι που φάγαμε σαν χώρα .με την υπόθεση του Οτσαλαν….συμφωνα με τον ΟΙΕ κινδυνευουμε να δικαστουμε σαν χώρα για κάτι τέτοιο

Κοκορικο
Κοκορικο
6 χρόνια πριν

Το θέμα είναι πως καθόμαστε εμείς να λύσουμε τα προβλήματα των άλλων. Οι εν λόγω 8 είναι πρόβλημα της Τουρκίας και όχι της Ελλάδας. Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να δοθεί άσυλο αλλά να γίνει μια συμφωνία μεταξύ των 8 και της Τουρκικής κυβέρνησης.

Γιώργος
Γιώργος
6 χρόνια πριν

Δημοκράτες…Ηθικό πλεονέκτημα…

Up Stories
Up Stories
6 χρόνια πριν

Με την φωτιά δεν παίζεις. Δεν χωράνε συναισθηματισμοί σε τέτοια θέματα. Καλά έκανε ο Τσίπρας ας βρει άλλους ο Ερντογάν να του ανάψουν το φιτίλι εμείς δεν θα πάρουμε.

Γ.
Γ.
6 χρόνια πριν

Επιτέλους αρχίζουν να “κάνουν πολιτική”!
Η αίτηση θα εξεταστεί από Δικαστές φυσικά. Και όλοι ξέρουμε ότι θα απορριφθεί.
Ωστόσο η κυβέρνηση διπλωματικά θα είναι καλυμμένη απέναντι στην Τουρκία ότι εξάντλησε ό,τι μπορούσε να κάνει. Επί της ουσίας ξεκαθαρίζει και εμπράκτως στον μαινόμενο Ερτογάν ότι το θέμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Και μόνον.
Έξυπνη κίνηση!

Ο Νοών... Νοείτω...
Ο Νοών... Νοείτω...
6 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γ.

Αν και εφόσον γίνει έτσι (που το ελπίζω), το σκεπτικό σου είναι λογικό. Συμφωνώ.

Μια σκέψη
Μια σκέψη
6 χρόνια πριν

Πιστεύω,θέλω τουλάχιστον να πιστεύω,ότι είναι μια κίνηση διπλωματική και γίνεται τυπικά,αφού τον τελευταίο λόγο τον έχει η δικαιοσύνη.Όμως η σημερινή κυβέρνηση έχει τέτοιες σχέσεις με τη δικαιοσύνη,έχει προσπαθήσει να την ελέγξει,να προκαταβάλει αποφάσεις της,έχει συγκρουστεί μαζί της,που γεννιούνται ερωτηματικά.Επίσης η ανακοίνωση λέει ξεκάθαρα,ότι η μη χορήγηση ασύλου είναι η πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης.Ότι ήθελαν από την αρχή δηλαδή ήθελαν να στείλουν τους 8 πίσω.Δυο πράγματα θα πω.1.Κάποιοι ακόμα κοροϊδεύουν τον Κούλη το γουρλομάτη,που μπέρδεψε το Μοντεσκιέ με το Ρουσσώ,αλλά το γεγονός,ότι δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση από διάκριση των εξουσιών το κάνουν γαργάρα.2.Κάποιοι έβριζαν κι έσκουζαν για προδότες,γερμανοτσολιάδες,στα 4 κτλ.Τώρα… Διαβάστε περισσότερα »

Μανόλης
Μανόλης
6 χρόνια πριν

Το τι αποφασίζει η δικαιοσύνη είναι δική της δουλειά, αλλά αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα όπως έχουν, όσο κι αν καταργεί το κράτος δικαίου στη χώρα του ο Ερντογάν, η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει άσυλο πραξικοπηματιών.

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!