σε , ,

Ανδρέας Παπανδρέου – Δήμητρα Λιάνη: 10 σπάνιες φωτογραφίες του έρωτα τους

Να βρείτε κάποιον να σας κοιτάει όπως Ανδρέας την Μιμή ;-)

Το 1988 ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Στο νοσοκομείο τον συνόδευσε μια γυναίκα για την οποία ενώ όλοι γνώριζαν την ύπαρξή της, μόνο τότε φάνηκε να ήταν επίσημο και οριστικό. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη ζήσανε έναν έρωτα κεραυνοβόλο και όλα είχαν ξεκινήσει από το αγαπημένο ουίσκι που σέρβιρε η Λιάνη ως αεροσυνοδός στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Το νεύμα της επιβεβαίωσης

Ήταν 22 Οκτωβρίου του 1988, όταν ο Ανδέας Παπανδρέου έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, επιστρέφοντας από το Λονδίνο, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ. Κατεβαίνοντας τις σκάλες του αεροπλάνου, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας κοντοστάθηκε, γύρισε και με ένα νεύμα του προς τη σύντροφό του Δήμητρα Λιάνη, της ζήτησε να τον ακολουθήσει, επισημοποιώντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σχέση τους, που αργότερα οδήγησε σε γάμο.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 σπάνιες φωτογραφίες του μεγάλου αυτού έρωτα!

1. Ο Ανδρέας Παπανδρέου από τον εορτασμό στην Εκάλη για την νίκη στις εκλογές του 1993. Διακρίνονται ακόμα η Δ. Λιάνη και ο Κ. Λαλιώτης.

2. Ο γάμος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με τη Δήμητρα Λιάνη στις 13 Ιουλίου του 1989. Εκείνος ήταν 70 ετών και εκείνη 35.

3. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη δεξίωση για την 20ή επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Συνομιλεί ευδιάθετος με τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου (πλάι του η Δήμητρα Λιάνη), τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ. Πίσω, ο Αντώνης Σαμαράς.

4. Ο γάμος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με τη Δήμητρα Λιάνη.

5. Ο Ανδρεας Παπανδρέου και η Δημητρα Λιάνη – Παπανδρέου πλέοντας προς την Τήνο.

6. Η Δήμητρα Λιάνη έχει πει για τον Παπανδρέου «Για μένα ο Ανδρέας ήταν ο Θεός μου. Αυτός μου έτυχε. Όπως τον λάτρεψε ένα μεγάλο τμήμα του λαού, έτσι τον λάτρεψα κι εγώ σα γυναίκα.»

7. Η ερωτική σχέση τους ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1986. Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στο Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Τενγκ Σιαοπίνγκ (που ήταν ο ηγέτης της Κίνας μετά τον θάνατο του Μάο), συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Κατσιφάρα.

8. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη στην ταβέρνα του Λεωνίδα στο Λυγούρι.

9. Η Δήμητρα Λιάνη εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο, με εμπριμέ φόρεμα.

10. Μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στις 23 Ιουνίου του 1996, η Δήμητρα Λιάνη απασχόλησε τον τύπο με δημοσιεύματα γύρω από την τύχη της βίλας της οδού Αγράμπελης στην Εκάλη.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

Αφήστε μια απάντηση