σε , ,

Έλλην Δημοκράτης γίνεται έξαλλος με το Mega και τον Καπουτζίδη

Σοκαρίστηκε με τις Σαββατογεννημένες, αλλά έκανε ένα μικρό λάθος…

Τι ωραία σειρά οι Σαββατογεννημένες – από μια περίοδο που και η τηλεόραση (λόγω χρημάτων αλλά και έμπνευσης) ήταν αρκετά καλύτερη.

Καθώς παίζεται σε επανάληψη στο Mega εδώ και χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που την ανακαλύπτουν ή και που την ξαναβλέπουν για πολλοστή φορά.

Ένας απ’ τους πρώτους πρέπει να είναι αυτός ο Έλλην Δημοκράτης, που πολύ ευγενικά αναρωτήθηκε τι παίζει με την «ελληνική σημαία» που υπάρχει πίσω απ’ τον Χοσέ, τον Ουρουγουανό υπάλληλο του καταστήματος τουριστικών ειδών που έχει η κυρία Σούλα. Τον Χοσέ υποδύεται ο Γιώργος Καπουτζίδης που είχε γράψει και το τέλειο σενάριο.

Ο «Έλλην Δημοκράτης» μάλιστα τουίταρε με ευγένεια και το ίδιο το κανάλι επιμένοντας στην ερώτησή του προς τον Καπουτζίδη:

Η εθνική σημαία της Ουρουγουάης (Pabellón Nacional) έχει ένα φόντο με εννέα ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες (σύμβολο των 9 αρχικών πολιτειών), χρωμάτων μπλε και λευκού εναλλάξ. Σε άσπρο τετράγωνο βρίσκεται ο Ήλιος του Μαΐου με τις 16 ακτίνες του, οι οποίες είναι εναλλάξ τριγωνικές και κυματιστές.

Η σημαία για πρώτη φορά καθιερώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1828 και είχε 17 γραμμές μέχρι τις 11 Ιουλίου του 1830, όταν με νέο νόμο μειώθηκε ο αριθμός των γραμμών από 17 σε 9. Σχεδιαστής της σημαίας ήταν ο Χοακίν Σουάρες.

[+]

Το πρώτο επεισόδιο των Σαββατογεννημένων: 

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

23 points
Upvote Downvote

Total votes: 29

Upvotes: 26

Upvotes percentage: 89.655172%

Downvotes: 3

Downvotes percentage: 10.344828%

Αφήστε μια απάντηση