σε , ,

Ένα άρθρο του 1935 οραματίστηκε το πρώτο e-book του κόσμου

«Μια συσκευή για οικιακή χρήση και διδασκαλία που θα μας επέτρεπε να διαβάζουμε βιβλία με την ευκολία μας!»

Screenshot 11 3

Τον Απρίλιο του 1935 κυκλοφόρησε ένα άρθρο του περιοδικού Everyday Science and Mechanics με τον τίτλο: «Έχει αποδειχθεί ότι είναι δυνατό να φωτογραφίζουμε βιβλία και να τα διαβάζουμε μέσω οθόνης», ενώ οραματίζεται «μια συσκευή για οικιακή χρήση και διδασκαλία.»

1 29

Σήμερα βέβαια η κατασκευή αυτή με τον προβολέα, τα κουμπιά και την λάμπα ανάγνωσης μας φαίνεται τελείως αλλοπρόσαλλη, ενώ η φωτογραφία περιελάμβανε και μια λεζάντα που μας ενημέρωνε πώς μια τέτοια συσκευή «θα μας επέτρεπε να διαβάζουμε βιβλία με την ευκολία μας».

Το εκπληκτικό είναι ότι μια τέτοια ευρεσιτεχνία δεν ήταν αποκλειστικά αποτέλεσμα επιστημονικής φαντασίας την εποχή εκείνη. Το μικροφίλμ κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1895 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1925, ενώ οι New York Times άρχισαν να αντιγράφουν κάθε τεύχος τους σε μικροφίλμ το 1935, την χρονιά που δημοσιεύτηκε το άρθρο. Θεωρητικά λοιπόν μια τέτοια συσκευή ανάγνωσης θα μπορούσε να είχε φτιαχτεί εκείνη την εποχή, λέει το openculture.

Ereaders GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Ereaders GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Βέβαια, όπως γνωρίζουμε τώρα οι πρώτοι ηλεκτρονικοί αναγνώστες εμφανίστηκαν 70 χρόνια αργότερα και χρησιμοποιούνται ευρέως μόλις την τελευταία δεκαετία, ενώ πολλοί αναγνώστες εξακολουθούν να προτιμούν τα βιβλία στην κλασική τους μορφή.

Ίσως επειδή το βιβλίο να μην είναι τελικά προορισμένο να έχει μια μόνο μορφή, αλλά πολλές ταυτόχρονα.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6 σημαντικά οφέλη που προσφέρει το διάβασμα

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!