σε , ,

Eugénie Brazier: Αυτή είναι η διάσημη σεφ που τιμά σήμερα η Google

Τι περιλαμβάνει ένα από τα πιο φημισμένα πιάτα της;

Η Eugénie Brazier ήταν διάσημη Γαλλίδα σεφ η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τρία αστέρια Michelin το 1933. Με αφορμή τα 123 χρόνια από την ημέρα της γέννησης της, το Google της αφιέρωσε το σημερινό doodle

Η Eugénie Brazier γεννήθηκε στην πόλη La Tranclière της ανατολικής Γαλλία και έχασε τη μητέρα της στην ηλικία των δέκα ετών. Τότε ήταν που μεταφέρθηκε σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή του Bresse, όπου εκεί ουσιαστικά έμαθε να μαγειρεύει. Η τεράστια μαγειρική φήμη της Eugénie Brazier ταξίδεψε σε ολόκληρη τη Γαλλία, με τους πρώην προέδρους της Γαλλίας Charles de Gaulle και Valéry Giscard d’ Estaing να είναι λάτρεις της κουζίνας της ενώ από τη μαγεία των πιάτων της δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε η Γερμανίδα ηθοποιός Marlene Dietrich. Πολλοί εξάλλου είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Eugénie Brazier ήταν και η αιτία όπου η πόλη της Λυών ανακηρύχθηκε η γαλλική πρωτεύουσα της γαστρονομίας.

Η Γαλλίδα σεφ ξεκίνησε να μαγειρεύει από 20 ετών έχοντας ως βάση τοπικές συνταγές τις οποίες η ίδια βελτίωνε. Το πρώτο της εστιατόριο το άνοιξε το 1921 ονομάζοντας το «La Mère Brazie» και καταφέρνοντας να μετατρέψει την κουζίνα της σε ένα εθνικό φαινόμενο. Αργότερα άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο στις Άλπεις, το οποίο επίσης κατάφερε να κερδίσει τρία αστέρια Michelen. Μάλιστα, η επίδοση των έξι αστεριών Michelen της Γιουτζίν Μπραζιέ αποτέλεσε ρεκόρ, το οποίο διατηρήθηκε για 36 χρόνια. Η Eugénie Brazier πέθανε το 1977, σε ηλικία 81 ετών. Τα πιο φημισμένα πιάτα της Brazier περιλαμβάνουν την αστακομακαρονάδα, που περιέχει μπράντι και κρέμα

Μια από τις πιο πετυχημένες σεφ στη γαλλική κουζίνα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 5

Upvotes: 3

Upvotes percentage: 60.000000%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 40.000000%

Αφήστε μια απάντηση