σε ,

Η αποτρόπαια συνέντευξη που πήρε ο Μαστοράκης απ’ τους συλληφθέντες του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης

μαστοράκης χούντα

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα comeback κι αν κάνει (κι έχει κάνει πολλά), η ρετσινιά ακολουθεί τον Νίκο Μαστοράκη.

Όταν ήταν μεγάλος τηλεοπτικός αστέρας (παρουσίαζε τηλεπαιχνίδια και άλλες εκπομπές) η χούντα του ζήτησε να πάρει μια συνέντευξη ανθρώπων που συνελήφθησαν στο Πολυτεχνείο.

Ζήτησε και του δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πάθαιναν τίποτα. Τελικά έπαθαν.

Ξαναείδα ένα απόσπασμα από δύο παλιές εκπομπές που έχουν και κομμάτια της συνέντευξης και το τι είπαν έκτοτε οι φοιτητές που συμμετείχαν *με το ζόρι* σ’ αυτήν. Δεν ένιωσα καθόλου άνετα.

Δεν λεώ πως πρέπει ο κ. Μαστοράκης να τεθεί στο περιθώριο για κάτι που έκανε ως παρουσιαστής πριν από 45 χρόνια (έκανε τη δουλειά του ως εργαζόμενος στην τηλεόραση), όμως αυτή η συνέντευξη πρέπει να μείνει, ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (Ανακριση) ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ – 1973

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Νικολάκης
Επισκέπτης
Νικολάκης

Για την αποκατάσταση της όλης ιστορίας τουλάχιστον από αυτά που έχω ερευνήσει μέχρι σήμερα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα: 1. Ο Ν. Μαστοράκης δεν ήταν ένας έμμισθος δημοσιογράφος αλλά ένας δημοσιογράφος ο οποίος την ίδια στιγμή έκανε την στρατιωτική του θητεία ως εργαζόμενος στην τότε τηλεόραση (Ειπώθηκε και στην εκπομπή Βινύλιο). Αλήθεια ποιος στρατιώτης και μάλιστα επί χούντας θα αρνιόταν εντολή από τους χουντικούς αξιωματικούς; 2. Η συνέντευξη πάρθηκε με θετική τη γνώμη Λαμπρία (δεξί χέρι του ίδιου του Καραμανλή) με την λογική ως η πρώτη “ελεύθερη” συνέντευξη σε δημόσια τηλεόραση. 3. Κάποιοι από τους συνεντευξιαζόμενους συλληφθέντες που ανήκαν μάλιστα σε… Διαβάστε περισσότερα »