σε , ,

Η ζωή και η καριέρα του Αρμάνι, μέσα από 9 ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Με αφορμή τα 84 χρόνια από τη γέννηση του, να μερικά πράγματα που δεν γνωρίζαμε γι’ αυτόν

Καθώς ο προστάτης της Ιταλικής μόδας γίνεται 84, αποκαλύπτουμε παρακάτω εννέα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Τζόρτζιο Αρμάνι, ξεκινώντας από την αγαπημένη ποδοσφαιρική του ομάδα και φτάνοντας μέχρι τη συνεργασία του με τον πάπα!

Armani GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Armani GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

1. Ο Τζόρτζιο Αρμάνι θέλησε στην αρχή να γίνει γιατρός γι’ αυτό και πήγε στο Πανεπιστήμιο  του  Μιλάνο  Διέκοψε όμως τις σπουδές του μετά από 3 χρόνια για να πάει στο στρατό, όπου εκεί υπηρέτησε σε νοσοκομείο στη Βερόνα. Μετά την εμπειρία του αυτή, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα.

2. Η πρώτη δουλειά που έπιασε ήταν στο κατάστημα «La Rinascente», στο Μιλάνο, ως διακοσμητής βιτρινών. Συνέχισε στο αντρικό τμήμα του καταστήματος ως πωλητής μια ενασχόληση από την οποία αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες σε θέματα μόδας αλλά και μάρκετινγκ.

3. Μόδα για τον ίδιο είναι το να μπορεί κανείς να μεταδίδει αισθησιασμό χωρίς υπερβολές και φωναχτές αναφορές, να τονίζει το σώμα, να ζωγραφίζει τις αισθήσεις με χρώματα αλλά χωρίς συναισθηματισμούς, να δημιουργεί ένα όριο και να το σέβεσαι, να μπορεί να σταματά ένα βήμα πριν. Για να αφήνει περιθώριο στη φαντασία

4. Η σημερινή λατρεία των ανδρικών bomber jackets ξεκίνησε από τον Τζόρτζιο Αρμάνι. Τα πρώτα κομμάτια που σχεδίασε με το όνομά του ήταν μια σειρά δερμάτινων bomber jackets το 1970.

5. Ο Άρμανι αγαπάει τον αθλητισμό. Είναι οπαδός της Ίντερ και βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μπάσκετ της Ολίμπια Μιλάνο. Αν όμως έπρεπε να επιλέξει μια ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, τότε θα ήταν πιθανώς Τσέλσι.

6. Το 1975, ο Τζόρτζιο Αρμάνι ιδρύει την Giorgio Armani S.p.A. στο Μιλάνο, μαζί με τον αρχιτέκτονα Sergio Galeotti. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, παρουσιάζει την πρώτη του κολεξιόν «άνοιξη-καλοκαίρι» για άντρες, ενώ παράγει μια αντίστοιχη και για γυναίκες.

7. Ο Αρμάνι ήταν περιζήτητος και στον χώρο της ποπ κουλτούρας, σχεδιάζοντας εμφανίσεις πολλών σταρ, όπως η Lady Gaga, αλλά και κοστούμια ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως της Εθνικής Αγγλίας, της Τσέλσι, αλλά και της Ολυμπιακής ομάδας της Ιταλίας.

8. Ο Τζόρτζιο Αρμάνι θεωρείται ο πολιούχος της μόδας στην Ιταλία. Έχει σχεδιάσει στολές για την αστυνομία, έχει ντύσει τους οδηγούς ταξί του Μιλάνο και έχει σχεδιάσει ακόμη και την κάλυψη ενός βιβλίου ευαγγελίων για τον πάπα!

9. Οι άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί του ισχυρίζονται ότι τα χέρια του είναι γεμάτα από μαγεία. Ο σχεδιαστής έχει παραδεχθεί ότι όταν αγγίζει τα υφάσματα δημιουργείται κάποια ειδική ενέργεια. Αυτό τον βοηθά να διαλέξει τα καλύτερα υφάσματα. Στη συνέχεια, σαν φανατικός της τέχνης του, διαμορφώνει τα υφάσματα γύρω από τα σώματα των μοντέλων. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τη διαδικασία αυτή ως ένα από τα πιο αισθησιακά πράγματα στον κόσμο.

Μια πολύ ωραία συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στο The Business of Fashion 

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

7 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση