σε , , ,

Μόνο στην εκπομπή του Andy Warhol ο Ian McKellen θα απήγγειλε Σέξπιρ τζαμάροντας με μια garage rock μπάντα

Ένα τηλεοπτικό διαμάντι απ’ το 1987

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, χωρίς φυσικά κανείς να φαντάζεται ότι θα πέθαινε μόλις στα 59 του, ο Andy Warhol συνέχιζε να πρωτοπορεί. Είχε στραφεί στην τηλεόραση και η συνεργασία του με το MTV που τότε έσκιζε είχε ως αποτέλεσμα το εξαιρετικό του σόου “Andy Warhol’s 15 Minutes”.

Να το τρέιλερ: 

Η εκπομπή ήταν ό,τι πιο ενδεικτικό της μεταμοντέρνας φιλοσοφίας της δεκαετίας του ’80. Ένα κολάζ υψηλής διανόησης και τρας κουλτούρας, καινούργιων και παλιών πραγμάτων, αταίριαστων ντουέτων και σύζευξης αντιφατικών πραγμάτων.

Ένα μικρό απόσπασμα που μόλις είδα στο Open Culture επιβεβαιώνει περίτρανα την παραπάνω περιγραφή:

Ο 45άρης τότε Ίαν Μακ Κέλεν εμφανίζεται στην οθόνη, μπροστά απ’ την μπάντα Fleshtones και απαγγέλλει το Σονέτο #20 του Σέξπιρ…

Οι τηλεοπτικές απόπειρες του Warhol ήταν πολύ μπροστά απ’ την εποχή τους. Ήταν ένα πολυμεσικό τσίρκο που συμπεριλάμβανε το υψηλό και το χαμηλό, τους πλούσιους και τους άφραγκους, τους σελέμπριτι και τους νέους πανάγνωστους καλλιτέχνες.

Στις αρχές του 1987, λίγο μετά την προβολή της εκπομπής με τον Ίαν Μακ Κέλεν, δυστυχώς ο Warhol πέθανε, από ένα ανόητο ιατρικό λάθος μετά από επέμβαση ρουτίνας.

Δεν τολμώ να φανταστώ πόσο θα γαμούσε και θα έδερνε αν είχε επιζήσει, και αν είχε προλάβει το ίντερνετ και την εποχή των social media (που όντως όλοι μπορούμε να απολαύσουμε τα 15 λεπτά δημοσιοότητας) – πράγματα που είχε προβλέψει μέσα απ’ τη δουλειά του και τη φιλοσοφία του δεκαετίες νωρίτερα.

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

1 point
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε