σε , ,

Όταν η Μαντόνα συνάντησε τη σκηνοθέτη Ανιές Βαρντά (και το αντίστροφο)

Η βασίλισσα της ποπ κουβέντιασε με τη «γιαγιά της γαλλικής νουβέλ βαγκ» το 1993 στο στούντιο της γαλλικής τηλεόρασης

photomix-image (1)

Το 1993, η Μαντόνα εμφανίστηκε στο αφιέρωμα της γαλλικής τηλεόρασης «Madonna C’est Madonna» ως μέρος της προώθησης την ταινίας της Body Of Evidence. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και η σκηνοθέτης Ανιές Βαρντά.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, αποκάλυψαν ότι είχαν ήδη γνωριστεί όταν η Μαντόνα επιχείρησε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα ενός εκ των αγαπημένων της φιλμ (Cléo from 5 to 7) ώστε να το κάνει ριμέικ στην Αμερική. Η Βαρντά εξηγεί τι την εντυπωσίασε πιο πολύ όταν πρωτογνώρισε την Μαντόνα κι αυτή παραδίδεσαι άνευ όρων.

Δείτε το απόσπασμα:

Η Βαρντά γεννήθηκε το 1928 στο Βέλγιο, ο πατέρας της προερχόταν από ελληνική προσφυγική οικογένεια της Μικράς Ασίας, η μητέρα της ήταν Γαλλίδα. Θεωρείτο πρωτοπόρος του κινηματογράφου και μία από τις καλύτερες και πιο σημαντικές σκηνοθέτριες όλων των εποχών. Είναι γνωστή ως «η γιαγιά της γαλλικής νουβέλ βαγκ». Το έργο της είναι επίσης αξιόλογο για την σημαντικότητα του στο πεδίο του φεμινιστικού κινηματογράφου. Μαζί με τον σύζυγο της ήταν μέλος της κινηματογραφικής ομάδας Rive Gauche, μια από τις δυο ομάδες από τις οποίες απαρτιζόταν το κίνημα της νουβέλ βαγκ.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MADONNA ΚΟΥΙΖ! Σου δείχνουμε μια εικόνα: Θα βρεις τα βίντεοκλίπ;

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.