σε , , ,

Ποιος σκότωσε μ’ αυτόν τον φρικιαστικό τρόπο το αγόρι με το κόκκινο φόρεμα;

Η πιο ανατριχιαστική ιστορία μέχρι σήμερα.

lifo

Η εβδομαδιαία στήλη «Καρτ ποστάλ θανάτου» εξετάζει λιγότερο γνωστές ανεξιχνίαστες υποθέσεις (δείτε εδώ την πρώτη ιστορία). Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί; Τι ρόλο έπαιζε η οικογένεια του θύματος; Γιατί δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη; Ποιος τελικά σκότωσε το θύμα;

20729197 1406760216082994 167109169711390253 n

Τις απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει ο Βαγγέλης Γιαννίσης, συγγραφέας της σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων με τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα) και περήφανος γατομπαμπάς του Jax. (Γνωρίστε καλύτερα τον Βαγγέλη εδώ

Υπόθεση #14 – Το αγόρι με το κόκκινο φόρεμα

Chonqing, Νοέμβριος 2009

Η Gu Denghui ξυπνάει κάθιδρη. Η κραυγή που δραπέτευσε από τα χείλη της δεν ξύπνησε μονάχα εκείνη, αλλά και τον σύζυγό της, Kuang Jilu. Η Denghui, τρέμοντας, λέει στον Jilu για τον εφιάλτη που έσπειρε μέσα της ανείπωτο τρόμο. Είδε ένα ψηλό άντρα να περπατάει στους δρόμους του Shuangxing, ενός μικρού χωριού, σέρνοντας πίσω του έναν σάκο. Δεν κατάφερε να δει το πρόσωπό του, καθώς ο άντρας φορούσε καπέλο. Ο άγνωστος σταμάτησε μπροστά από το σπίτι που διατηρούσε η οικογένεια στο χωριό και άνοιξε την πίσω πόρτα. Λίγο προτού μπει μέσα, γύρισε ελάχιστα στο πλάι και η Denghui είδε ένα χαμόγελο να σχηματίζεται στα χείλη του άντρα.

Είναι 4 Νοεμβρίου. Ο Kuang Zhijun, ο δεκατριάχρονος γιος του ζευγαριού, δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 25 Οκτωβρίου, όταν έφυγε με σκοπό να ξεχορταριάσει τον κήπο του παλιού σπιτιού στο Shuangxing. Ο Zhijun πήγαινε σχολείο σε ένα οικοτροφείο στα νότια προάστια της πόλης κι επέστρεφε για να μείνει στο σπίτι των αγροτών γονιών του στα βόρεια κάθε Σαββατοκύριακο. Στις 3 Νοεμβρίου ο Jilu κάλεσε το κινητό του γιου του δίχως όμως να πάρει απάντηση. Δεν έχασε χρόνο· αμέσως επικοινώνησε με το σχολείο του αγοριού. Ο διευθυντής, ωστόσο, τον ενημέρωσε πως ο Zhijun είχε απουσιάσει από το σχολείο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Όταν ο πατέρας εκνευρισμένος του ζήτησε εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη παράλειψη του σχολείου να επικοινωνήσει μαζί του σχετικά με τις απουσίες, ο διευθυντής έριξε το φταίξιμο στην επιδημία γρίπης που είχε κρεβατώσει περισσότερους από 30 μαθητές. Υπέθεσαν πως ο Zhijun είχε αρρωστήσει.

z1
O Kuang Zhijun

Έπειτα από τον εφιάλτη που είδε η Denghui είναι αναστατωμένη. Ένα κακό προαίσθημα σφίγγει το στήθος της. Ζητάει από τον Jilu να πάει μέχρι το Shuangxing και να ελέγξει το ερειπωμένο σπίτι. Στις 5 Νοεμβρίου ο πατέρας θα ταξιδέψει μέχρι το χωριό, νότια της πόλης και αμέσως θα πάει στο σπίτι. Οι δύο πόρτες του -η μπροστινή και η πλαϊνή- ήταν κλειδωμένες. Υπήρχε, ωστόσο, μία τρίτη πόρτα στο πίσω μέρος, η οποία δεν ήταν ορατή σε κάποιον που δε γνώριζε την ύπαρξή της, μιας και καλυπτόταν από σανίδες και μία σιδερένια βέργα. Ο Jilu τη βρίσκει ανοιχτή.

Περνώντας στο εσωτερικό του σπιτιού, ο Jilu θα αντικρίσει το πτώμα του δεκατριάχρονου γιου του, κρεμασμένο από ένα δοκάρι. Το σχοινί, ωστόσο, δεν είναι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του Zhijun, αλλά από τους καρπούς και τους αστραγάλους με δώδεκα επαγγελματικούς κόμπους σε χέρια και πόδια. Το σχοινί καταλήγει σε ένα βαρίδιο. Η πιο παράξενη λεπτομέρεια, ωστόσο, είναι τα ρούχα που φοράει το αγόρι: ένα κόκκινο φόρεμα και, από κάτω του, ένα μαγιό. Επάνω στο μέτωπο του αγοριού ξεχωρίζει μία τρύπα, η οποία μοιάζει να έγινε από καρφί. Πέρα από την τρύπα και τα γδαρσίματα από το σχοινί, κανένα άλλο τραύμα δεν υπάρχει στο σώμα του Zhijun.

chongqing

Η αστυνομία δεν θα ανακαλύψει αποτυπώματα, ίχνη πάλης, ή απώλεια κάποιου αντικειμένου από το σπίτι, απορρίπτοντας έτσι τη ληστεία ως κίνητρο της δολοφονίας. Ο Jilu θα αναγνωρίσει το κόκκινο φόρεμα -ανήκε σε μία ανιψιά του- ωστόσο κανείς δεν είχε ξαναδεί το μαύρο μαγιό που φορούσε το αγόρι, παραφουσκωμένο με δύο υφάσματα στη θέση του στήθους. Σύμφωνα με τη νεκροτομή, ο Zhijun πέθανε στις 3 Νοεμβρίου· κανείς δεν θα μάθει ποτέ πού βρισκόταν ή τι έκανε τις προηγούμενες ημέρες.

Στις 3 Δεκεμβρίου, έναν μήνα αργότερα, το πόρισμα της αστυνομίας θα αιτιολογήσει τον θάνατο του Zhijun ως ατύχημα κατά τη διάρκεια παιχνιδιού. Θα απορριφθεί η πιθανότητα ο θάνατος να οφείλεται σε δολοφονία ή αυτοκτονία και η υπόθεση κλείνει. Ο Jilu αναρωτιέται δημόσια «Τι είδους παιχνίδι θα έκανε τον γιο μου να φορέσει μαγιό, φόρεμα, να δέσει χέρια και πόδια επαγγελματικά και να κρεμαστεί από το ταβάνι;» και στις 11 του μήνα θα αιτηθεί για επαναξιολόγηση της υπόθεσης. Δέκα ημέρες αργότερα θα έρθει η απάντηση της αστυνομίας: η έρευνα κρίνεται επαρκής.

z4
Οι γονείς του δεκατριάχρονου αγοριού.

Τρεις θεωρίες προσπαθούν να εξηγήσουν τι συνέβη στον Kuang Zhijun:

Σύμφωνα με την πρώτη, δράστης της δολοφονίας, όπως υποστηρίζει ο Jilu, είναι ο πρώην σύζυγος της Gu Denghui. Το ζευγάρι είχε έναν γιο, η κηδεμονία του οποίου, έπειτα από το διαζύγιο, δόθηκε στον πατέρα του παιδιού. Το αγόρι, ωστόσο, εξαφανίστηκε πριν από χρόνια και ο πρώην σύζυγος κατηγορούσε την Denghui πως τον έκρυβε. Θα είναι η μακρόχρονη αυτή διαφωνία ανάμεσα στο ζευγάρι να αποτελεί το κίνητρο για την απεχθή αυτή πράξη; Η αστυνομία φρόντισε να απορρίψει την πιθανότητα αυτή, καθώς ο πρώην σύζυγος της Denghui είχε άλλοθι.

Η δεύτερη θεωρία υποστηρίζει πως ο θάνατος του Zhijun προήλθε εξαιτίας αυτο-ερωτικής ασφυξίας. Το γεγονός πως φορούσε γυναικεία ρούχα, σύμφωνα με τη θεωρία, θα μπορούσε να σημαίνει ότι το αγόρι ήταν cross-dresser και συνήθιζε να απομονώνεται στο ερειπωμένο σπίτι, ώστε να μην τον ενοχλεί κανείς. Ήταν ο θάνατος του Zhijun το αποτέλεσμα ενός ερωτικού παιχνιδιού με κάποιον φίλο ή εραστή, το οποίο είχε τραγική κατάληξη;

Τέλος, αρκετοί αποκρυφιστές υποστηρίζουν πως η δολοφονία ήταν τελετουργική και είχε ως κίνητρο τη δημιουργία ενός φαντάσματος. Τα πέντε στοιχεία του κινεζικού αποκρυφισμού είναι το μέταλλο, το ξύλο, το νερό, η φωτιά και η γη. Το βαρίδι συμβολίζει το μέταλλο, το δοκάρι συμβολίζει το ξύλο, το κόκκινο φόρεμα τη φωτιά, και το χωμάτινο δάπεδο τη γη. Σύμφωνα με τους συμβολισμούς του τελετουργικού, το δοκάρι θα βοηθούσε στη συγκέντρωση της ψυχής του αγοριού, ενώ το βάρος θα την εμπόδιζε να δραπετεύσει. Μέσω της τρύπας η ψυχή θα άφηνε το σώμα και χάρη στο κόκκινο φόρεμα θα συνδεόταν με τον δολοφόνο. Το γεγονός πως το αγόρι πέθανε σε ηλικία 13 χρόνων και 13 ημερών συνάδει με πρακτικές του ταοϊστικού αποκρυφισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως διαδικτυακοί ερευνητές προσπαθούν να συνδέσουν τον θάνατο του Zhijun με τη δολοφονία ενός κοριτσιού, το οποίο βρέθηκε κρεμασμένο από ένα τηλεγραφόξυλο στη Zhejiang το 2010 και τουλάχιστον άλλων 7 παιδιών τα οποία πέθαναν κάτω από παρόμοιες αδιευκρίνιστες συνθήκες. Κοινή συνισταμένη τα πορίσματα της αστυνομίας, τα οποία αιτιολογούν τους θανάτους ως ατυχήματα.

Δύο ημέρες έπειτα από την ανακάλυψη του νεκρού Kuang Zhijun, μία ογδοντάχρονη πλησίασε τον Jilu και του εκμυστηρεύτηκε πως πρόσφατα είχε δει έναν άντρα να τριγυρίζει στη γειτονιά, κοντά στο ερειπωμένο σπίτι, σέρνοντας πίσω του έναν σάκο. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να δει το πρόσωπό του, εξαιτίας του καπέλου που εκείνος φορούσε, όπως ακριβώς είχε γίνει στο όνειρο της Denghui.

z6
Το ερειπωμένο σπίτι, όπου πέθανε ο Kuang Zhijun.

* Διαβάστε ακόμα

Το άγριο μυστήριο της οικογένειας Miyazawa που παραμένει άλυτο μέχρι και σήμερα

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!