σε , ,

Χριστουγεννιάτικη Βοήθεια στα Ζώα: Πώς να συνεισφέρουμε στο Stray.Gr

Θέλετε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, για να λήξει χαρούμενα το 2020 και να ξεκινήσει ωραία το 2021;

Όλες οι χρονιές είναι ζόρικες για κάποια πλάσματα, και για όσους προσπαθούν να τα ανακουφίσουν – ιδίως όπου οι δομές της πολιτείας και τα ήθη της κοινωνίας δεν βοηθούν. Ειδικά, όμως, το 2020, αποδείχτηκε έξτρα ζόρικο: από τη μια η πανδημία, από την άλλη τα κύματα κακοκαιρίας… Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στη χώρα μας και για τα πάσχοντα ζώα και για τους εθελοντές. Και θα δυσκολέψουν κι άλλο λόγω χειμώνα.

Φυσικά, κανένα ζωάκι δεν μπορεί να διεκδικήσει ενίσχυση λόγω Covid ή αποζημίωση για φθορά από φυσικές καταστροφές, ούτε επίδομα θέρμανσης. Εμείς, όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε. Ετούτες τις γιορτές, που δεν θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τόσα κάλαντα στην πόρτα μας και να ανταλλάξουμε τόσα δώρα όσα άλλοτε, μπορούμε να στηρίξουμε φιλοζωικές δράσεις. Ακόμη και με ένα ευρώ ο καθένας μας, ή και με λιγότερο, είναι στο χέρι μας να δώσουμε ανακούφιση και χαρά – και έτσι να χαρούμε κι εμείς.

Αν θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς να λήξουμε όμορφα αυτή την άχαρη χρονιά και να ξεκινήσουμε με ελπίδα την επόμενη, παρακολουθήστε και στηρίξτε μαζί μας τις προτάσεις ενίσχυσης φιλοζωικών οργανώσεων που θα παρουσιάζονται στα Μικροπράγματα μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Όλοι ξέρουμε πως η αληθινή μαγεία των γιορτών βρίσκεται στην αγάπη.

Και, με λίγη αγάπη από όλους μας, πολλά καλά μπορούν να συμβούν! 🙂

Φέτος Γιορτάζουμε Μαζί!

Αυτές τις μέρες θυμόμαστε και στηρίζουμε το Stray.Gr

Αποστολή: Η περίθαλψη, η προστασία και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Δράσεις: Διάσωση, περισυλλογή, στείρωση, εμβολιασμός και εν γένει κτηνιατρική περίθαλψη άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων. Υιοθεσία των ζώων από κατάλληλες οικογένειες ή επανένταξή τους στους χώρους περισυλλογής τους εάν η υιοθεσία δεν είναι εφικτή. Επίβλεψη και φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Προαγωγή της φιλοζωίας και ιδιαίτερα της υπεύθυνης υιοθεσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Βοήθεια, ενημέρωση και συμπαράσταση στο ευρύ κοινό.

Έργο: Από την ίδρυσή του το 2003, το Stray.Gr έχει σώσει περισσότερα από 3.500 ζώα, δίνοντας προτεραιότητα στα πιο δύσκολα περιστατικά, στα ευάλωτα ζώα που δεν μπορούν να επιβιώσουν στο δρόμο (κουτάβια, άρρωστα, χτυπημένα, εγκαταλελειμμένα). Επίσης, ως ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (pfo.gr), αγωνίζεται σταθερά για τη βελτίωση και εφαρμογή των νόμων που αφορούν στα ζώα συντροφιάς στην Ελλάδα, καθώς και στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και της συνεχούς διαβούλευσης και συνεργασίας με φορείς και διεθνείς οργανώσεις.

Σημείωση: Το Stray.Gr αποτελείται από εθελοντές και δεν λαμβάνει κανενός είδους κρατική επιχορήγηση – λειτουργεί αποκλειστικά χάρη στις συνδρομές και τις δωρεές μελών και φίλων.

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Το σάιτ τού Stray.Gr είναι άκρως ενημερωτικό και δίνει πληροφορίες για ποικίλους τρόπους στήριξης (εθελοντισμό, φιλοξενία, υιοθεσία, δωρεές). Κάθε δωρεά ή προσφορά ωφελεί στο 100% και απευθείας τα ζώα τα οποία φροντίζει το σωματείο.

Αν θέλεις και μπορείς να προσφέρεις οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση, μπορείς να το κάνεις εύκολα εδώ:

https://stray.gr/ikonomiki-enischysi/

*Δείτε και τις άλλες ομάδες που φέτος βοηθούμε με την καμπάνια των Μικροπραγμάτων

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote