Μενού

Μέσα στην καφετέρια των ρακούν

Τα χνουδωτά ρακούν κινούνται ελεύθερα στο χώρο και προκαλούν αξιολάτρευτους «μπελάδες» κυριολεκτικά κάθε δευτερόλεπτο

Μέσα σε ένα καφενείο ρακούν στο Hondae της Σεούλ.

Η είσοδος κοστίζει 6 – 7000 γουόν, δηλαδή περίπου 4,50 ευρώ και η κατανάλωση ποτού είναι προαιρετική. Προτείνεται στους επισκέπτες να μην αγοράζουν ποτά εκτός και αν είναι πολύ διψασμένοι, επειδή σύμφωνα με τους κανονισμούς του καταστήματος, οι θαμώνες πρέπει να σηκώνουν το ποτήρι τους από το τραπέζι όταν ένα από τα ζώα το πλησιάζει.

Τα αξιολάτρευτα, χνουδωτά ρακούν κινούνται ελεύθερα στο χώρο και προκαλούν μπελάδες κυριολεκτικά κάθε δευτερόλεπτο.

Με πάνω από 288 καφετέριες ζώων στη Νότια Κορέα, υπάρχουν κάποιες αντιπαραθέσεις σχετικά με τη βιομηχανία που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς από το 2016 και μετά. Τα άγρια ​​θηλαστικά, χρειάζονται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα ως βασικό ζωτικό χώρο. Η τοποθέτηση τους σε καφετέριες λίγων τετραγωνικών μπορεί να αποβεί εξαιρετικά αγχωτική, σύμφωνα με τους ειδικούς. Επιπλέον, σε περίπτωση που τα καταστήματα κλείσουν, είναι πιθανό τα ζώα να καταλήξουν σε κτηνοτροφικές μονάδες ή καταφύγια.

Ωστόσο, όταν αυτά τα καφέ διατηρούνται καθαρά με υγιή ζώα και οι επισκέπτες ακολουθούν τις οδηγίες με μεγάλη προσοχή, αποτελούν σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

«Μην ξεχάσετε να φορέσετε ρούχα με πολλές τσέπες» συμβουλεύουν οι ιδιοκτήτες. «Τα ρακούν λατρεύουν να ψάχνουν τσέπες και να τραβούν τα κορδόνια των ενδυμάτων.»

Δείτε πώς είναι το καφέ στο παρακάτω βίντεο