σε , ,

5 λόγοι που ανυπομονώ να δω τον περίφημο Ιρλανδό του Σκορσέζε

Η ταινία έρχεται και στο σινεμά, αλλά και στην τηλεόραση και καθώς χειμωνιάζει έχουμε όρεξη για μια καλή γκανγκστερική ταινία

1. Ντε Νίρο, Πατσίνο, Πέσι, Καϊτέλ

Η ταινία έρχεται και στο σινεμά, αλλά και στην τηλεόραση (από 27/11 στο Netflix), αλλά ως συνήθως ανυπομονώ. Ο σημαντικότερος λόγος είναι η συνύπαρξη αυτών των τεσσάρων.

Ο Σκορσέζε συγκεντρώνει τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι και Χάρβεϊ Καϊτέλ, τέσσερις απ’ τους καλύτερους ηθοποιούς γκανγκστερικών (εκτός των άλλων) ταινιών. Θυμάμαι πόσο με είχε ενθουσιάσει αρχικά η συνύπαρξη του Ντε Νίρο με τον Πατσίνο στο Heat και πόσο είχα απογοητευτεί που ήταν σχετικά λίγη η διάδραση μεταξύ τους. Τώρα όμως όλοι συνυπάρχουν στην ιστορία με όλους όπως πάνω-κάτω καταλαβαίνω απ’ το τρέιλερ.

Πάντως δεν είναι μόνο τέσσερις οι καλοί ηθοποιοί στο φιλμ: Και Anna Paquin έχει, και Bobby Cannavale, και Kathrine Narducci και δε συμμαζεύεται.

2. Διθυραμβικές κριτικές

Everybody Says So Gossip GIF – EverybodySaysSo Gossip WordIsOut – Discover & Share GIFs

The perfect EverybodySaysSo Gossip WordIsOut Animated GIF for your conversation. Discover and Share the best GIFs on Tenor.

Οι κριτικές είναι ενθουσιώδεις. Σταχυολογώ ατάκες. Chicago Sun-Times: «Μια απ’ τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας», San Francisco Chronicle: «Χωρίς αμφιβολία, αριστούργημα», Wall Street Journal: «Κάτι τελείως νέο και φρέσκο αλλά ταυτόχρονα και βαθιά απολαυστικό».

Κυρίως όμως με ιντριγκάρει αυτό που έγραψε η Lindsey Bahr, η κορυφαία κριτικός του Associated Press: «Η τελευταία ώρα του φιλμ θα μείνει στο μυαλό σας για πολύ καιρό μετά τη θέασή της…»

Από μικρός τρελαινόμουν να δω κάτι που είχε πάρει διθυραμβικές κριτικές ώστε να δω αν συμφωνώ. (Άλλοτε ναι, συχνά όχι.) Κι όπως έχω ξαναγράψει, όταν θέλω κάτι το θέλω εδώ και τώρα – γι’ αυτό και με το WIND ONE (άμεση σύνδεση χωρίς αναμονή στην εξυπηρέτησή σου, και μιλάς κατευθείαν με άνθρωπο κι όχι με ρομπότ) βρήκα την υγειά μου.

Running Away Scared GIF – RunningAway Scared Chaos – Discover & Share GIFs

The perfect RunningAway Scared Chaos Animated GIF for your conversation. Discover and Share the best GIFs on Tenor.

3. Ο Σκορσέζε σκίζει στα 76 του

Όπως κι ο Γούντι Άλεν, ο Σκορσέζε παραμένει σούπερ δημιουργικός παρά το προχωρημένο της ηλικίας του. Συχνά σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί αν είχε φύγει απ’ τη ζωή νωρίτερα και δεν είχε κάνει τα πιο πρόσφατα αριστουργήματά του.

Και χαίρομαι γιατί είναι πραγματικός καλλιτέχνης. Δεν έχει καμία οικονομική ανάγκη να συνεχίζει τις ταινίες -θα μπορούσε να χαρεί τη ζωή του στις πολυτελείς επαύλεις του- κι όμως, δεν μπορεί αλλιώς.

Martin Scorsese Explaining GIF – MartinScorsese Explaining Talking – Discover & Share GIFs

The perfect MartinScorsese Explaining Talking Animated GIF for your conversation. Discover and Share the best GIFs on Tenor.

4. Δεν μασάει τα λόγια του

Πρόσφατα είπε για τις ταινίες franchise και τις ταινίες της Marvel: «Ειλικρινά, είναι αυτό που μπορώ να σκεφτώ ως πιο κοντινή περιγραφή είναι το “θεματικά πάρκα”. Όσο καλοφτιαγμένες και αν είναι με τους ηθοποιούς να κάνουν το καλύτερο που μπορούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι θεματικά πάρκα. Δεν είναι ο κινηματογράφος των ανθρώπων που προσπαθούν να μεταφέρουν συναισθηματικές, ψυχολογικές εμπειρίες σε άλλο ανθρώπινο ον». Και τις προάλλες επανήλθε: «Πολλά από τα στοιχεία που ορίζουν το σινεμά όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, υπάρχουν στις ταινίες της Marvel. Αυτό που απουσιάζει είναι αυτή η αίσθηση αποκάλυψης, μυστηρίου ή γνήσιου συναισθηματικού κινδύνου. Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο. Οι ταινίες γίνονται για να ικανοποιήσουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και είναι σχεδιασμένες ως παραλλαγές σε πεπερασμένο αριθμό θεμάτων…»

Οπότε το ενδιαφέρον για να δω το φιλμ του ανθρώπου που μιλάει απορριπτικά για μεγάλο κομμάτι του σημερινού κινηματογράφου, είναι διπλό. Κατάφερε όντως κάτι τόσο πολύ καλύτερο; Απ’ ό,τι φαίνεται ναι, όμως όπως είπα θέλω πάντα να διαμορφώνω άποψη μετά τη θέαση μιας ταινίας και να μην αυθυποβάλλομαι ανάλογα με το τι έχω ακούσει.

Famous Paparazzi GIF – Famous Paparazzi Court – Discover & Share GIFs

The perfect Famous Paparazzi Court Animated GIF for your conversation. Discover and Share the best GIFs on Tenor.

5. Απλά χειμωνιάζει, κι έχω όρεξη για μια καλή γκανγκστερική ταινία

Κι ο Σκορσέζε είναι ο αδιαμφισβήτητος μάστορας του είδους. Η υπόθεση με προϊδεάζει για μια επική ιστορία για το οργανωμένο έγκλημα στη μεταπολεμική Αμερική. Διαβάζω πως αυτό γίνεται «μέσα από τα μάτια του βετεράνου του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου Φρανκ Σίραν, ενός απατεώνα και εκτελεστή που συνεργάστηκε με διαβόητες μορφές του 20ού αιώνα. Καλύπτοντας διαφορετικές δεκαετίες, η ταινία παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια της Αμερικανικής Ιστορίας, την εξαφάνιση του θρυλικού ηγέτη του εργατικού συνδικάτου Τζίμι Χόφα, και μας ταξιδεύει με μοναδικό τρόπο στα μυστικά μονοπάτια του οργανωμένου εγκλήματος: τις εσωτερικές διαδικασίες, τις αντιπαλότητες και τις διασυνδέσεις με πολιτικούς.»

Drink Weekend Vibe GIF – Drink WeekendVibe Shots – Discover & Share GIFs

The perfect Drink WeekendVibe Shots Animated GIF for your conversation. Discover and Share the best GIFs on Tenor.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

Αφήστε μια απάντηση