σε ,

Αυτό το έντομο που μόλις ανακαλύφθηκε πήρε το όνομά του από τον Night King του Game of Thrones

Και δεν είναι καν το πρώτο είδος που παίρνει το όνομά του από τους χαρακτήρες της σειράς

Η έμπνευση μπορεί να έρθει από παντού και αυτό συνέβη με ένα νέο είδος βομβυλιίδων που πήρε το όνομά του από ένα χαρακτήρα του Game of Thrones.

Σύμφωνα με το Mental Floss, Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος βομβυλιίδων και πρόσεξαν πως έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Night King από το Game of Thrones. Για παράδειγμα, εντοπίζεται μόνο τον χειμώνα, ζει αποκλειστικά σε μια περιοχή της δυτικής Αυστραλίας, είναι αρκετά τριχωτό (κυρίως το κεφάλι του), πράγμα που το κάνει να μοιάζει ότι έχει στέμμα. Θυμίζει αρκετά τον αθάνατο ηγέτη, έτσι δεν είναι;

Χάρη στην εξαιρετική ομοιότητα με τον χαρακτήρα της σειράς, το νέο είδος ονομάστηκε «Paramonovius nightking». Είναι ένα από τα 83 είδη βομβυλιίδων που υπάρχουν στην Αυστραλία.

Ο Xuankun Li, διδακτορικός φοιτητής που συνεργάζεται με την Αυστραλιανή Εθνική Επιστημονική Υπηρεσία (CSIRO), είναι τεράστιος φαν του Game of Thrones και είναι ο υπεύθυνος για το όνομα του εντόμου. Η νέα αυτή έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Austral Entomology».

«Το είδος πήρε το όνομά του από τον NIght King από το φανταστικό δράμα Game of Thrones, επειδή όλα τα δείγματα συλλέχθηκαν τον χειμώνα και το έντομο είναι καλυμμένο από μία θαμπή επικάλυψη», είπαν ο Xuankun Li και ο David K. Yeates στη μελέτη τους για το CSIRO.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Game of Thrones αποτέλεσε έμπνευση για την ονομασία κάποιου νέου είδους. Μια βραζιλιάνικη αράχνη πήρε το όνομά της από τον Lord Varys, πράγμα λογικά μιας και τον αποκαλούσαν «αράχνη» στη σειρά. Ακόμη, τρία σκαθάρια πήρα το όνομά τους από τους δράκους της Daenerys Targaryen -Drogon, Rhaegal και Viserion- από τον εντομολόγο Brett Ratcliffe, ο οποίος σχολίασε την απόφασή του λέγοντας «Συχνά σκέφτομαι ότι οι επιστήμονες παίρνουν τους εαυτούς τους πολύ στα σοβαρά».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΟΥΙΖ: Πόσο καλά ξέρεις το Game of Thrones;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση