σε ,

Από την επόμενη Βουλή θα λείπει ένας απ’ τους πιο συνεπείς πολιτικούς των τελευταίων ετών

Η επιστολή που έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε νεαρό που τον ψήφισε δείχνει ενδιαφέροντα πράγματα

Απέχουμε μια ανάσα από τις εκλογές και περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε ποια θα είναι η νέα Βουλή που θα σχηματιστεί και κυρίως ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση. Ως προς τα πρόσωπα περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει στα μικρότερα κόμματα, εκεί που θα δοθεί μάχη ανάμεσα στην Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και το Μέρα 25 του Βαρουφάκη, ενώ αίνιγμα αποτελεί και το πώς θα τα πάει η Χρυσή Αυγή.

Από όλη αυτήν την κατάσταση λείπει κάποιος, όμως. Λείπει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το Ποτάμι πήρε 1,52% στις ευρωεκλογές και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν κατέβασε το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές, πράγμα για το οποίο είχε δεσμευτεί και σε συνέντευξή του πριν τις ευρωεκλογές.

Σήμερα έκανε μια ανάρτηση στο facebook η οποία αποτελεί επιστολή-απάντηση σε έναν νεαρό που τον είχε ψηφίσει. Του λέει πως δεν μπόρεσε να πείσει το εκλογικό σώμα για τις προθέσεις του. Επίσης, του λέει πως σε 40 μέρες δεν θα κατάφερνε να αλλάξει κάτι.

Πολύ ενδιαφέρον το ότι θα μπορούσε αραδιάσει δύο-τρεις μεγαλοστομίες και προεκλογικά ψέματα μήπως και μπει στη Βουλή.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον ότι δεν το έκανε. Προτίμησε να πάρει τον χρόνο του και να δει πώς θα μπορέσει να συνεχίσει το Ποτάμι, εάν τελικά συνεχίσει. Επίσης, του υποσχέθηκε να ξανασυναντηθούν στο μέλλον, δίχως αυτό να γίνει απαραίτητα διαμέσου της Βουλής.

Η επιστολή αυτή μαρτυρά πολλά για τον Σταύρο Θεοδωράκη και την νοοτροπία του ως πολιτικός. Από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι θα πορευτεί με γνώμονα την αλήθεια και δεν θα επιδοθεί σε μεγαλοστομίες και λαϊκισμούς. Το έκανε πράξη.

Από την αρχή είχε καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί μια εκσυγχρονιστική, φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή τροχιά για την Ελλάδα. Έμεινε πιστός σε αυτή του τη θέση και απόδειξη αποτελούν τα νομοσχέδια που υπερψήφισε το κόμμα του και γενικότερα η στάση του στη Βουλή και έξω από αυτήν.

Το Ποτάμι παρουσιάστηκε ως ένα κόμμα που βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και που έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το γεγονός ότι υπερψήφισε όλα τα σχετικά νομοσχέδια δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης της πραγματικότητας αυτής.

Οι κυβιστήσεις ήταν ελάχιστες, εάν όχι ανύπαρκτες στην πολιτική του διαδρομή. Μπορεί να μην κατάφερε να διαχειριστεί και να σώσει τελικά το κόμμα του, μπορεί να μην κατάφερε να πείσει αρκετούς Έλληνες για τα πολιτικά του σχέδια, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται πως υπήρξε ένας από τους πιο συνεπείς και πιο μετριοπαθείς πολιτικούς που πέρασαν από το ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια.

Είναι γνωστό όμως πως η συνέπεια και η ειλικρίνεια δεν λένε και πολλά στους περισσότερους Έλληνες ψηφοφόρους.

Stavros Theodorakis on Twitter

Στους 85.934 πολίτες που ψήφισαν Ποτάμι, λέω να πάνε την Κυριακή στις κάλπες. Να βρουν το πιο κοντινό σε αυτό που πίστεψαν – σε αυτό που πιστεύουν – σε αυτό που προσπαθήσαμε και να ψηφίσουν. https://t.co/KdUrSOdMwi

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση
  1. “Πολύ ενδιαφέρον το ότι θα μπορούσε αραδιάσει δύο-τρεις μεγαλοστομίες και προεκλογικά ψέματα μήπως και μπει στη Βουλή.”

    1ον : Αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε εάν είχε πάρει 2,5% στις ευρωεκλογές… όχι με 1,5%. Να διπλασιάσεις την εκλογική σου δύναμη σε έναν μήνα δεν παίζει, ό,τι και αν πεις.

    2ον : Και τι ψέμα θα μπορούσε να πει δηλαδή για να κερδίσει ποσοστά; Τι θα κάνει όταν βγει κυβέρνηση;

    Το ΠΟΤΑΜΙ ήταν τελειωμένο και το γνώριζε καλά. Την ανάγκη φιλοτιμία έκανε και τίποτε παραπάνω. Στο καλό και να μας γράφει.

Αφήστε μια απάντηση