σε , , ,

Οι 15 ενοχλητικότερες στιγμές της καριέρας του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Ούτε Χίτλερ, ούτε μαθήματα στοματικού σεξ: Το χειρότερο ήταν όταν μίλησε για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου

Πειραιώς Σεραφείμ

Μεγάλη έκπληξη είχε προκαλέσει η παραίτηση του Σεραφείμ απ’ την Αγία και Μεγάλη Ιερά Σύνοδο των Ορθόδοξων Εκκλησιών, κι η μακροσκελέστατη επιστολή του (την οποία νομίζω ότι κανείς δεν κατάφερε να διαβάσει ως το τέλος). Για όσους χάρηκαν με το άκουσμα της είδησης, να τονίσω ότι δεν είχε παραιτηθεί απ’ τη θέση του στη Μητρόπολη, αλλά απ’ την Ιερά Σύνοδο.

Να μερικά απ’ τα χαρακτηριστικά σημεία της καριέρας του…

1. Όταν υποστήριξε ότι «Ο Χίτλερ ήταν όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού»!

Το 2010 ο Σεραφείμ χαρακτήρισε τον Χίτλερ «όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία», ξεχνώντας ότι ο Χίτλερ σκότωσε εκατομμύρια Εβραίων φυσικά…

2. Όταν αποφάσισε να μας μορφώσει για το σεξ

Αφού περιέγραψε όσα κατάλαβε για τους ιατρικούς κινδύνους του στοματικού σεξ τα έβαλε με τους δημοσιογράφους…

3. Όταν καταδίκασε την πολιτική κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου

Ο Σεραφείμ αφού πρώτα αναφέρεται στον Λεωνίδα Κύρκο ως ηγέτη της «λεγόμενης» Αριστεράς, «πιάνει» στη συνέχεια τον Φώτη Κουβέλη που ήταν ο μοναδικός ομιλητής στην κηδεία. Διερωτάται-μεταξύ άλλων-ο θρησκευτικός ταγός γιατί κάλεσε τον θανόντα να «περάσει απέναντι» και «ποιο είναι αυτό το απέναντι» αφού φαίνεται ότι μόνο με την παρουσία ιερέα στις κηδείες μπορεί ο νεκρός να περάσει στο μοναδικό απέναντι.

4. Όταν έγινε έξαλλος με ιστορικό ντοκιμαντέρ (ενώ ο ίδιος προωθεί κάθε είδους συνωμοσιολογία)

23.4.2012: O Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του ΣΚΑΪ, για τα “ασεβή, ψευδέστατα και βλάσφημα” προγράμματα! Ο ιεράρχης που προσβάλλει με το χειρότερο τρόπο όλες τις μειονότητες εξοργίζεται (και συχνά μηνύει) αν τυχόν θεωρήσει ότι προσβάλλεται ο ίδιος, αυτή τη φορά τα έβαλε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για ντοκιμαντέρ που πρόβαλλε. Είναι πεπεισμένος ότι ο ΣΚΑΪ χρηματοδοτείται απ’ τους Μασόνους και τους Εβραίους ώστε να προβάλλει ξένα ιστορικά ντοκιμαντέρ έρευνας που παρουσίαζαν κάποια (αυτονόητα) ερωτήματα για την ακρίβεια της ιστορικής αλήθειας της Ανάστασης κλπ.

5. Όταν λίγες μέρες μετά εξαπέλυσε τις γνωστές κατάρες του

“Πύρινη” επιστολή με αφορμή θρησκευτικό ντοκιμαντέρ: «Aιώνια κόλαση στον Αλαφούζο και τους εργαζόμενους για την επίθεση κατά του Θεού!» Χαρακτηριστικό απόσπασμα της μακράς επιστολής είναι το σημείο όπου αναφέρει: “Στο ερώτημα, μόνο ο κ. Γιάννης Αλαφούζος έχει την ευθύνη της ανασταυρώσεως του Χριστού κάθε Πάσχα ή και οι καθ’ οιονδήποτε τρόπον εργαζόμενοι στον ειδησεογραφικό όμιλο ΣΚΑΙ η απάντησις είναι σαφεστάτη: όλοι όσοι αδιαμαρτύρητα συνευδοκούν η σιωπούν σε αυτήν την πρόδηλη κατά του ζώντος Θεού επίθεση, επισύρουν επί τας κεφαλάς των την αιώνια καταδίκη και προγεύονται από τώρα της αιωνίου κολάσεως.”

6. Όταν πήγε μαζί με τη Χρυσή Αυγή και μήνυσε ηθοποιούς

Στον εισαγγελέα μαζί με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα την ποινική δίωξη των καλλιτεχνών που έπαιζαν το Corpus Cristi στο Χυτήριο.

7. Όταν κατηγόρησε άδικα δύο βουλευτίνες πως βγήκαν με νοθεία

Boλές εναντίον των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση και Μαρίας Γιαννακάκη, εξαπολύει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επειδή τον κατέκριναν για την κίνηση του να καταθέσει, συνοδεία χρυσαυγιτών βουλευτών, μήνυση στη θεατρική παράσταση «Corpus Christi». Ο Σεραφείμ επιτίθεται εναντίον των δύο, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έγιναν βουλευτές εξαιτίας του «καλπονοθευτικού» εκλογικού συστήματος Προκόπη Παυλόπουλου (!)

8. Όταν αποκήρυξε τη Χρυσή Αυγή για τους λάθος λόγους…

Αφού για καιρό φερόταν να υποστηρίζει εμμέσως την Χ.Α., παρά τη ναζιστική της ιδεολογία και τις επιθέσεις της εναντίον ανθρώπων, κατόπιν την αποκήρυξε επιτέλους. Όχι για τους προηγούμενους λόγους αλλά (προσέξτε) διότι μέλη της έκαναν το έγκλημα να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο άρα δεν ήταν σωστοί Χριστιανοί!

9. Όταν κατήγγειλε τους επιστήμονες του CERN για την ανακάλυψη του Μποζονίου του Χιγκς

“…πίσω από αυτές τις τρομακτικές και αίσχιστες για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ανθρώπινη ιστορία και την ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά μπορούν να μωρολογούν με τέτοιες ανοησίες.”

10. Όταν κάλεσε τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο σε μονομαχία!

“Καλώ σε μονομαχία τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο, να δούμε ποιανού ο αγιασμός είναι καλύτερος!”

«Ο ροκ μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ ξαφνιάζει μία ακόμη φορά το πανελλήνιο με μια πρόταση-σοκ, (προ)καλώντας τον Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις καθολικών κ. Νικόλαο Φώσκολο σε μια αναμέτρηση δυνάμεων, που θα αποδείξει ότι η Ορθοδοξία είναι η μοναδική αληθινή χριστιανική θρησκεία, μέσω ενός «πειράματος» με αγιασμό!» (Ο ροκ Μητροπολίτης! Αληθινή είδηση)

12. Όταν κατήγγειλε την ΕΡΤ επειδή δε μετέδωσε όλη τη δοξολογία του

Η ΕΡΤ, που, καλώς ή κακώς παίζει πολλή εκκλησία και παπάδες του είχε απαντήσει: “Η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση ολόκληρη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αμέσως μετά ολόκληρη την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι του Πειραιά. Η ΕΡΤ3 μετέδωσε σε δίκτυο με την ΕΡΤ2 την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας” αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: “Προφανώς οι καταγγελίες έγιναν από λανθασμένη ενημέρωση και ως εκ τούτου η ΕΡΤ δεν ασπάζεται την άποψη πως έγιναν με πρόθεση την κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.

13. Όταν εξήγησε τι παίζει με τους γκέι και το Σύμφωνο Συμβίωσης

“H oμοφυλοφιλία προκαλεί καρκινογενέσεις και το σύμφωνο έγινε για το τζίρο στα φάρμακα!” Στην ίδια επιστολή κατηγορούσε άλλους ως φρενοβλαβείς: “Δυστυχώς για τον αρμόδιο Υπουργό την πρωτοτυπία του προτεινομένου Νομοσχεδίου την είχε εμπνευστεί όσον αφορά τα λεγόμενα «ομόφυλα ζευγάρια» ο φρενοβλαβής αυτοκράτορας της Ρώμης Νέρων, που έκαψε τη Ρώμη για να εμπνευστεί τις άριές του πού όπως καταγράφει ο εξαίρετος ιστορικός Κάσσιος Δίων στην Ρωμαϊκή του Ιστορία συνήψε επίσημη ομοφυλοφιλική σχέση με δύο Έλληνες απελεύθερους τον «ανδρώδη» Πυθαγόρα και τον «γυνακώδη» Σπόρο, τον οποίο κατέστησε εκτομία και τον ονόμασε Σαββίνα!!!”

14. Όταν μας ζήτησε να μη ψηφίσουμε Καρατζαφέρη για γελοίο λόγο

Ούτε ρατσισμοί, ούτε κωλοτούμπες. Το μεγάλο αρνητικό του Καρατζαφέρη είναι ότι έκοψε την εκπομπή της Μητροπόλεως Πειραιώς απ’ το κανάλι του το ΑΡΤ!   Την οποία μάλιστα ο Μητροπολίτης -που είναι γνωστό πόσο αδιαφορεί για τη δημοσιότητα!- είχε κάνει τη χάρη στον Καρατζαφέρη και στους τηλεθεατές να παρουσιάσει ο ίδιος («Παρ’ όλο το μεγάλο φόρτο των υποχρεώσεών μου ανέλαβα ιδία δαπάνη για καθαρά λόγους εσωτερικής ιεραποστολής, την παραγωγή και παρουσίαση μιας ημιώρου εκπομπής με θρησκευτικά θέματα και την ανάλυση τού Ευαγγελίου τής επομένης Κυριακής…»).

15. Και η χειρότερη στιγμή του απ’ όλες;

Το 2009, σχολιάζοντας τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο Σεραφείμ είχε πει πως ο ηθοποιός είναι ο ίδιος υπαίτιος για την δολοφονία του καθώς πίεσε τον (εκδιδόμενο) δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος επειδή δεν είναι «τέτοιος» αμύνθηκε. Είπε ακόμα ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων».

Εκείνη την περίοδο, ο συγγραφέας Λύο Καλοβυρνάς είχε αντιδράσει έντονα στο ομοφοβικό παραλήρημα του Σεραφείμ. Δυστυχώς ήταν ο μόνος που αντέδρασε, γράφοντας ένα σκληρό άρθρο τονίζοντας πως νέα παιδιά οδηγούνται στην κατάθλιψη και την αυτοκτονία εξαιτίας αυτού του μίσους και της ρατσιστικής αντιμετώπισης.

Το αποτέλεσμα; Όχι, δεν ζήτησε συγγνώμη ο Σεραφείμ, αλλά μήνυσε μάλιστα τον Καλοβυρνά, που βρέθηκε κατηγορούμενος στα δικαστήρια, με τον Μητροπολίτη να του ζητά 1.000.000 ευρώ, τα οποία ελπίζω πως δεν θα πάρει…

Σεραφείμ παραιτήθηκε από την “Αγία και Μεγάλη Ιερά Σύνοδο των Ορθόδοξων Εκκλησιών”, αλλά, δυστυχώς, παραμένει Μητροπολίτης Πειραιώς, μεγαλώνοντας καθημερινά τη λίστα με τις απογοητευτικές δηλώσεις και πράξεις του…

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

4 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση