σε , , ,

5 ειρηνικοί τρόποι για να διακόψετε ένα ματς…

Όπως διαπιστώνουμε από την πρόσφατη επικαιρότητα, η διακοπή ενός αγώνος συχνά έχει πολύ μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον από τον ίδιο τον αγώνα και το αποτέλεσμά του. Μη νομίσετε προς Θεού ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικώς ελληνική συνήθεια. Πανταχού της οικουμένης, άλλοτε κατά τύχη και άλλοτε επίτηδες, αγώνες διαφόρων αθλημάτων έχουν τιναχτεί στον αέρα από αιφνίδιες εισβολές και οι διακόψαντες έχουν κερδίσει το δικό τους τρίλεπτο ανθυποδημοσιότητας.

Επειδή και στη χώρα μας έγινε πολύ τρέντι το ζήτημα, είπα να σας ρίξω μερικές ιδέες, ώστε να είστε έτοιμοι δια παν ενδεχόμενον:

1. Ξαμολήστε τη γιαγιά Αμερσούδα στον αγωνιστικό χώρο.

Θα μου πείτε, έρχεται η γιαγιά στο γήπεδο; Ερχεται και παραέρχεται, άμα την δελεάσετε. “Γιαγιά, έχει μία πρασινάδα εκεί πέρα, τί να σου πω, αριστούργημα, έλα να πάρεις ριζούλες να φυτέψεις στην αυλή… μη σου πω ότι έχει και κάτι καυκαλήθρες και καλογήρια εκεί στη γωνία… Βλέπεις, γιαγιούλα; Εκεί, απέναντι!”  Προσέξτε το τάιμινγκ, βεβαίως, και ενεργοποιήστε το σατανικό σας σχέδιο μόλις η αντίπαλη ομάδα εμφανίστεί ιδιαιτέρως απειλητική στη μικρή περιοχή, μην το κάψετε άνευ λόγου.

 

2. Ξαμολήστε σκύλους, τραγιά, γουρουνάκια στον αγωνιστικό χώρο

Τί θα πει να μην πάρω το σκυλάκι μου στο γήπεδο; Αφού το έχω βαφτίσει Λιονέλ. Όχι από τον Ζοσπέν, τον τέως πρωθυπουργό της Γαλλίας, αλλά από τον Μέσι. Μάλιστα κύριέ μου. Ναι, και το κοκοράκι κι-κι-ρι-κι-κι δεν έχω κάπου να το αφήσω. Τί δεν καταλαβαίνετε; Θέλω να δει την ομάδα μου, πώς να το κάνουμε; … Καλέ κοίτα να δεις… ήρθε μαζί και το σκιουράκι. Ψυχούλα δεν έχει κι αυτό, να μη δει κι εκείνο μπάλα μια φορά στη ζωή του; Έλεος! Σε ποια εποχή ζούμε! Τί εννοείτε, δάγκωσε τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας. Δαγκώνει το σκιουράκι; Τί; Το σκυλάκι μου τον έφαγε; Αποκλείεται. Το δικό μου έχει αρχές!

 

3. Φροντίστε να περάσει κάτι εντυπωσιακό από τον αγωνιστικό χώρο

Η συγκεκριμένη λύση ενέχει τεχνικές δυσκολίες, ωστόσο σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση. Στο εν λόγω βίντεο ένα τραίνο (κανονικό μιλάμε) περνάει από ράγες που έχουν στηθεί μεταξύ κερκίδων και αγωνιστικού χώρου. Ευφυέστερο και από τις στάσεις του Ηλεκτρικού πλάι στο Mall το λες. Πρώτον ο θόρυβος θα ζουρλάνει τα αυτιά των παιχτών, το ντουμάνι του καπνού θα δυσχεράνει την αναπνοή τους, γενικώς ένα σούσουρο θα γίνει ώστε να καταστεί ελλειμματική η προσοχή τους.

 

4. Ντυθείτε τσιρλίντερς της συμφοράς…

Φορέστε ό,τι φρου φρου σας βρίσκεται, πάρτε μαζί σας και μερικούς κολλητούς – κολλητές (τόσο όσο θα αντέξουν να ξεφτιλιστούν μαζί σας) και ορμήστε  στο γήπεδο μόλις ο αντίπαλος φορ βλέπει τα δίχτυα από απέναντι. Κατά προτίμηση κάντε πολλές αποτυχημένες προσπάθειες για να κερδίσετε την συμπόνοια του κοινού και ταυτόχρονα να προκαλέσετε μεγαλύτερο εκνευρισμό στους παίχτες.

 

5. Τσιτσιδωθείτε!

Το streaking είναι εδώ και χρόνια πολύ τρέντι σε όλα τα γήπεδα. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, γενικότερα όπου είναι ευκολότερο να ξαμοληθεί κανείς και (δυσκολότερο) να διαφύγει. Τί σημαίνει streaking? Ας το πούμε επιστημονικά. Απαλλαγείτε από τα συμβατικά ενδύματα που ο πολιτισμός εκάστοτε επιβάλλει καταπιεστικά στο ανθρώπινο είδος, καταργήστε τους κανόνες και τις διαχωριστικές γραμμές που επιβάλλει η κοινωνία μεταξύ θεατών και παικτών και κάντε το δικό σας walk of shame μέσα στον αγωνιστικό χώρο στη φυσική σας υπόσταση. Μονάχα τρεχάτε λίγο, διότι είναι γρήγοροι οι σεκιουριτάδες και δύσκολα θα αποφύγετε τη σύλληψη. Σας υπενθυμίζω ότι το έκανε και η Cersei στο Game of Thrones με χίλια ζόρια, και όχι με τις καλύτερες των συνθηκών, άλλες εποχές τότε, τί να λέμε. Αλλά, το πήρε πίσω το αίμα της. Όχι με μηνύσεις, αλλά με στάχτη και μπούρμπερη.

Ξέρω ότι το καθυστέρησα να συνθέσω το πόνημά μου. Ωστόσο είναι βεβαιότατο ότι αν είχα σκεφτεί να το συγγράψω νωρίτερα το πρωτάθλημα δεν θα είχε διακοπεί.

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

11 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε