σε , ,

5 ενδιαφέροντα πράγματα για την πολύχρωμη, παραμυθένια Αγία Πετρούπολη

Και πανέμορφες εικόνες της Ρωσικής πόλης

Μοναδικές εικόνες βγαλμένες μέσα από ένα πολύχρωμο παραμυθένιο σκηνικό μας προσφέρει drone που πέταξε πάνω από την Αγία Πετρούπολη.

Απολαύστε το βίντεο και ταξιδέψτε νοερά σε μια από της ομορφότερες πόλεις του κόσμου. 

5 ενδιαφέροντα πράγματα:

1. H Αγία Πετρούπολη ή αλλιώς η « Βενετία του Βορρά», η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία.

2.  Τον 18ο αιώνα, ο τσάρος Πέτρος Α’ ζήτησε από τους καλύτερους Ευρωπαίους αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν μία πόλη – κόσμημα. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό με την πόλη χτισμένη στο δέλτα του ποταμού Νέβα, να περιτριγυρίζεται από ένα σύμπλεγμα 40 νησιών ενώ περισσότερα από 70 ποτάμια και κανάλια να διασχίζουν την πόλη.

3. Σήμερα η ιστορική πόλη με τους υδάτινους δρόμους της, τα αρχιτεκτονικά της αριστουργήματα, τα μπαρόκ και νεοκλασικά κτήρια, τα μεγαλοπρεπή παλάτια, τις εκατοντάδες σκαλιστές γέφυρες, τα αγάλματα, τα τεράστια πάρκα και τις χιλιάδες εκκλησίες, έχει δικαίως χαρακτηριστεί από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το επιβλητικό μουσείο Ερμιτάζ

4. Στην κορυφή των μνημείων της πόλης είναι φυσικά το επιβλητικό μουσείο Ερμιτάζ, η Πλατεία των Ανακτόρων, το Πέτερχοφ (το θερινό μπαρόκ ανάκτορο του Μέγα Πέτρου ή αλλιώς «ρωσικές Βερσαλίες»), το Μουσείο Faberge και άλλα πολλά.

5. Ενδιαφέρον θα έχει και μία επίσκεψη στο Φρούριο του Πέτρου και του Παύλου. Εκεί φυλακίστηκαν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας κατά τον 18ο αιώνα, όπως ο Ντοστογιέφσκι, ο Τρότσκι, ο Γκόργκι, ο Μπακούνιν και ο Κροπότκιν…

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

7 points
Upvote Downvote

Total votes: 7

Upvotes: 7

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Αφήστε μια απάντηση