σε , ,

5 κακοί της Disney που είναι οι καλύτεροι…

Από την Κρουέλα Ντε Βιλ στον Άδη: Να γιατί τους αγαπάμε κατά βάθος

Από την Μαρία Σκαμπαρδώνη

Το καλό και το κακό συνυπάρχουν πάντοτε στη ζωή – δεν μπορείς να αποκλείσεις το ένα από το άλλο. Οι καλοί συνηθίζουν να περνάνε δυσκολίες και στο τέλος να βγαίνουν νικητές, ενώ οι κακοί χαίρονται την παροδική νίκη τους και μετά να βλέπουν τα μοχθηρά σχέδιά τους να ανατρέπονται.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση, οι κακοί ήρωες να είναι εκείνοι που σε κάνουν να γελάς και να έχουν περισσότερες ατάκες, δράση και ενδιαφέρον, ώστε να μην μπορείς να φανταστείς τις ταινίες χωρίς αυτούς.

Η Disney το γνωρίζει καλά αυτό, διότι μας έχει χαρίσει μερικούς από τους καλύτερους ‘’κακούς’’ που έφεραν στιγμές αφόρητου γέλιου σε εμάς.

Ας δούμε τους καλύτερους κακούς

Τζαφάρ

Ο Τζαφάρ είναι ο ‘’αιώνιος’’ εχθρός του Αλαντίν στην ομώνυμη ταινία. Κάνει τα πάντα για να τον εξολοθρεύσει, πολιορκεί στενά τη Γιασμίν, μεταμορφώνεται και αλλάζει μορφές.

Και μέσα σε όλα αυτά, πετάει μερικές αξεπέραστες ατάκες:

Κρουέλα Ντε Βιλ

Η Κρουέλα υποφέρει από αγιάτρευτη γουνομανία, βλέπει παντού βούλες και ονειρεύεται να γδάρει τα 101 σκυλιά της Δαλματίας και να τα κάνει γούνες.

Πάντοτε τα σχέδιά της πέφτουν έξω και πάντοτε εκείνη καταστρώνει ακόμα πιο μοχθηρά σχέδια. Θεωρείται, δικαίως, η καλύτερη κακιά της Disney σε θηλυκή μορφή.

Άδης

Ο Άδης κάνει τα πάντα προκειμένου να εξολοθρεύσει τον Ηρακλή και να κατατροπώσει το Δία και τους θεούς.

Μπορεί ο χαρακτήρας του να είναι αμιγώς κακός, αλλά έχει και μία χιουμοριστική πλευρά που δεν μπορείς να αμφισβητήσεις.

Σκαρ

Τον Σκαρ τον μισείς, διότι δε σου δίνει κανένα περιθώριο να αισθανθείς λίγο το μοχθηρό του χαρακτήρα. Αλλά πετάει που και που κάποιες ατάκες..

Ίζμα

Παρά τη μοχθηρία της, τη λατρεύεις απεριόριστα. Κάνει τα πάντα για να βγάλει από τη μέση τον αυτοκράτορα Κούσκο, έχει ως φίλο και συνεργάτη τον Κρονκ, πετάει θεϊκές ατάκες και με το παραμικρό νευριάζει και φωνάζει.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Ποιος κακός της Ντίσνεϊ είσαι κατά βάθος;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε