σε , ,

90 τραγούδια που σίγουρα θα σας φτιάξουν την διάθεση!

Μια λίστα στο ΥοuTube με “Feelgood” τραγούδια

«Ή της μουσικής δύναμις» 

όπως θα βρεις συχνά στα διασωθέντα γραπτά των αρχαίων φιλοσόφων, οι οποίοι είχαν κατανοήσει δεόντως την επίδραση αυτής στην κουλτούρα και την ψυχοσωματική μας κατάσταση.

Είμαστε ο,τι σκεφτόμαστε λέγανε κάποιοι πιο σύγχρονοι φιλόσοφοι. Είμαστε ο,τι τρώμε λένε κάποιοι άλλοι. Είμαστε ο,τι ακούμε έρχομαι με ταπεινότητα να συμπληρώσω. Και το πιστεύω ακράδαντα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Δάμων, δάσκαλο μουσικής, αλλά και του Σωκράτη, σχετικά με τη ηθική της αξία, αυτή μπορεί να διαχωριστεί σε δύο μέρη επίδρασης.

Από την μία μπορεί να ενεργήσει σαν χαλιναγώγηση των επιθυμιών και των παθών μας και από την άλλη σαν θεραπευτικό μέσο για τις διαταραχές της ψυχής μας. Η πρώτη περίπτωση συνδέεται με την διδασκαλία και η δεύτερη με την κάθαρση.

Η τέχνη μιμείται την ζωή, και οι μελωδίες τις ψυχικές διαθέσεις μας, αυτό αναζητούμε στην μουσική, τον καθρέφτη του εαυτού μας για να διαπιστώσουμε τι μας συμβαίνει και να λάβουμε ένα χέρι, ή μάλλον μια νότα βοηθείας. Η μουσική έχει πολλές μαγικές δυνάμεις και ίσως η πιο δυνατή να είναι αυτή που σε βοηθάει όταν κανείς άλλος δε μπορεί…

Γι’αυτό λοιπόν να επιβάλετε στον εαυτό σας την ανάταση μέσω του πιο επιδραστικού μέσου όλων, την μουσική.

Θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω σε αυτό, δημιούργησα μια λίστα στο ΥοuTube με αυτά που εγώ θεωρώ ως ”Feelgood” τραγούδια.

Μια λίστα που θα προσθέτω συνεχώς όποτε θυμάμαι και άλλα, προς το παρόν απαριθμεί 90 τραγούδια από κάθε εποχή , είδος και ύφος (εκτός ελληνικών). Ξεκινάτε την μέρα σας με ευχάριστες μουσικές, σας εγγυώμαι πως είναι πολύ πιο σημαντικό απ’όσο ακούγεται….

ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ (a feelgood playlist) – YouTube

“Ή της μουσικής δύναμις” όπως θα βρεις συχνά στα διασωθέντα γραπτά των αρχαίων φιλοσόφων, οι οποίοι είχαν κατανοήσει δεόντως την επίδραση αυτής στην κουλτούρ…

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote