σε , , ,

Αυτός ο υπαίθριος κινηματογράφος στη Μαλακάσα είναι έτσι παρατημένος από τη δεκαετία του ’80

Το Στοιχειωμένο Σινεμά της Ελλάδας

Απολαύστε μια πτήση πάνω από το Drive-in Σίνεμα στη Μαλακάσα Αττικής, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Το σινεμά βρίσκεται εκεί παρατημένο απ’ το 1980, όταν και πρόβαλλε την τελευταία του ταινία.

Τι είναι όμως drive in σινεμά; Μια τάση που ήρθε από την Αμερική και έγινε μόδα και στην Ελλάδα τις δεκαετίες του ’70 & ’80. Σταδιακά εγκαταλείφθηκε από τα μέσα του ’80 λόγω της εμφάνισης της βιντεοκασέτας. Σ’ αυτά τα σινεμά έβλεπες ταινία από το κάθισμα, τη ζεστασιά και την ιδιωτικότητα του αυτοκινήτου σου. Όλα τα αυτοκίνητα πάρκαραν σε χώρους μπροστά από τη “μεγάλη οθόνη” και η προβολή ξεκινούσε. Σταδιακά ξεκίνησαν να προβάλλουν ταινίες δεύτερης κατηγορίας, κάτι που δεν προσέλκυε μεγάλο αριθμού κοινού ενώ στην συνέχεια οι ταινίες που επέλεγαν ήταν αυστηρώς ερωτικού περιεχομένου, με αποτέλεσμά σήμερα, οι περισσότεροι να τα θυμούνται σαν κινηματογράφους του πορνό.

Οι πιο γνωστοί κινηματογράφοι ήταν το «Creta drive», το «Drive in» στην Αμμουδάρα καθώς και αυτό στην Μαλακάσα που βλέπετε στο βίντεο, το οποίο λειτούργησε μόλις 3 χρόνια, από το 1977 έως το 1980. Σήμερα παρόλο που ο χώρος εκεί είναι άδειος και παραμελημένος, κατορθώνει να μεταφέρει στους ταξιδιώτες τις αναμνήσεις και το άρωμα μιας άλλης εποχής.

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

10 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Κώστας
Επισκέπτης
Κώστας

Ο σκηνοθέτης του βίντεο μάλλον χρειάζεται μαθήματα …δε γίνεται να μας δείχνει επί δυόμισι λεπτά την πίσω όψη της οθόνης και του πάρκινγκ και να μην δείχνει καθόλου πως φαινόταν απο την μπροστινή πλευρά η οθόνη…!

Σταυρούλα
Επισκέπτης
Σταυρούλα

Είχα την τύχη στην δεκαετία του `80 αυτό το σινεμά να ανήκει σε οικογενειακούς μας φίλους. Παιδάκι τότε θυμάμαι πολλά βράδια εκεί, οικογενειακά. Την μαμά μου και την Ελένη να μαγειρεύουν στις τεράστιες κουζίνες του κτιρίου ,να τρώμε βλέποντας ταινία.Και το πρωί ο Τάσος να με κάνει βόλτα με το μηχανάκι.Πολλά Σαββατοκύριακα ,πολλές οι μνήμες!!!!

Νικολας
Επισκέπτης
Νικολας

αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι μια απο τις μεγαλυτερες οθονες στην ευρωπη.