σε , ,

«Αγαπητέ Γρηγόρη, γιατί το βουλώνεις *κάθε* φορά;»

Ο παρουσιαστής που σφυρίζει ντροπιαστικά αδιάφορα όταν ακούγονται χοντράδες στις συνεντεύξεις που παίρνει – και τι θα μπορούσε να έλεγε

Αρναούτογλου

ΑΠΟ ΤΗΝ Σ.Α.

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ελληνική – trash – TV νομίζω πως ήρθε η ώρα ν’ αντιμετωπίσουμε άλλη μια σκληρή αλήθεια που όλοι λίγο-πολύ την ξέρουμε υποσυνείδητα. Φυσικά μιλάω για τον «σάλο» της Ιωάννας Μπέλα στη βραδινή εκπομπή του Αρναούτογλου, την «επική» φάρσα στον Γιώργο Μαυρίδη, και δε θα μπορούσα να παραλείψω τον υπέρτατο Νίκο Οικονομόπουλο. Όλα συνέβησαν στην ίδια εκπομπή.

Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να σχολιάσω και ν’ αναλύσω τα λεγόμενα μιας Σταρ Ελλάς και ενός τραγουδιστή. Δε μ’ ενδιαφέρει καθόλου τι ειπώθηκε. Αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι η πλευρά του ακροατή – παρουσιαστή που ψάχνω στο διαδίκτυο να δω έστω ένα σχόλιο για τη στάση αυτού του παντελώς αναίσθητου ατόμου και δε μπορώ να βρω ούτε ένα. Γι’ αυτό λοιπόν θα γράψω εγώ.

Καλείς ένα σημαντικό άτομο κατά τη γνώμη σου στην βραδινή εκπομπή που μόλις ξεκίνησες για άλλη μια χρονιά, στρογγυλοκάθεστε στο πλατό και μέσα στη συζήτηση η Σταρ Ελλάς, Ιωάννα Μπέλα πετάει τη τραγική ατάκα που ΕΣΥ προκάλεσες άλλωστε. Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι αυτή η κοπέλα βούτηξε τη γλώσσα στο μυαλό της και το είπε. Εσύ όμως όταν το άκουσες πως αντέδρασες; Το πλάνο ήταν να συνεχιστεί η συζήτηση και ούτε γάτα ούτε ζημιά; Φυσικά και σκέφτηκες ότι την επόμενη μέρα, ίσως και το ίδιο βράδυ το Twitter θα πάρει φωτιά και η εκπομπή σου θα ανεβεί στη κορυφή της τηλεθέασης.

Αντί λοιπόν να μιλήσεις όπως ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα έκανε και να της πεις το αυτονόητο, έμεινες αμέτοχος, το βούλωσες και πάλι. Αυτό που θεωρώ εγώ αυτονόητη απάντηση είναι το εξής: «Όχι αγαπητή μου Ιωάννα, δεν έχουν φάει όλες χαστούκια γιατί πολύ απλά δεν ΠΡΕΠΕΙ. Είσαι ένα άτομο – δυστυχώς – πρότυπο για πολλά κορίτσια, πρόσεξε τα λόγια σου, πρέπει να θέτεις όρια.» Αυτά είναι τα ουκ ολίγα που θα μπορούσες να πεις στην εκπομπή που βλέπει αρκετός κόσμος αν και δεν έχω καταλάβει γιατί.

Τι να σχολιάσω για την… ευφυέστατη φάρσα στον Μαυρίδη που δεν με νοιάζει αν ήταν στημένη ή όχι. Το μήνυμα παραμένει ίδιο. Πως γίνεται μια ομάδα ανθρώπων που οργανώνει την εκπομπή σου να είχε αυτή την καθόλου μα καθόλου χιουμοριστική ιδέα για φάρσα; Μου φαίνεται απίστευτο και τραγικά ειρωνικό που όλη η Ελλάδα θρηνεί μια κοπέλα που δολοφονήθηκε αφού κακοποιήθηκε από δύο «άντρες» να επιτρέπεις να παιχτεί αυτή η απαίσια φάρσα.

Επίσης, ο Οικονομόπουλος πέταξε τόσες στερεοτυπικές αντιλήψεις που αρχίζω να πιστεύω πως ζει σε σπηλιά και κυνηγάει βίσωνες. Πέρα από αυτό όμως, είναι ακριβώς το ίδιο με την Ιωάννα Μπέλα, πάλι δεν μίλησες, πάλι δεν διόρθωσες τα λανθασμένα πρότυπα που παίρνουν δυναμικότητα μέσα από την εκπομπή σου. Πάλι υποβαθμίζεις τη γυναίκα στα μάτια των τηλεθεατών. Αγαπητέ Γρηγόρη, τον κοιτούσες σα μικρό παιδί που του λέει ο πατέρας του παραμυθάκι για να κοιμηθεί.

Τέλος, για ακόμη μια φορά η τηλεόραση μας υπενθυμίζει ότι δε θ’ αλλάξει. Τα στερεότυπα είναι ακόμη εκεί πιο ενωμένα από ποτέ. Σεξισμός στο έπακρο. Το φίμωτρο στους παρουσιαστές δε ξέρω ποιος το βάζει και γιατί ή αν γίνεται όλο αυτό για σκοπό τηλεθέασης και να παίρνει φωτιά ο κίτρινος τύπος – και εμείς – αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. ΤΩΡΑ. Η κοινωνία αλλάζει μα η κοινωνία είμαστε εμείς. Μη το ξεχνάτε αυτό.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H απαράδεκτη φάρσα του Αρναούτογλου στο Μαυρίδη (και γιατί δεν πρέπει να μένεις σιωπηλός)

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Κ. Δημοκίδη βρίσκω τα άρθρα σας πιο μπροστά από την ελληνική κοινωνία και συμφωνώ με τα λεγόμενα σας. Όμως αυτή την φορά κάνετε ένα λάθος. Ο κ. Αρναούτογλου δεν μένει μόνο σιωπηλός σε όσα συμβαίνουν και λέγονται στην εκπομπή του άλλα προκαλεί ο ίδιος τις συγκεκριμένες απαντήσεις με τις ερωτήσεις που θέτει!

Αφήστε μια απάντηση