σε , , ,

Δημήτρης Κυρσανίδης – Ο free runner που μπήκε κρυφά στην Τούμπα!

Εντυπωσιακές εικόνες του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην Θεσσαλονίκη

Όταν είχε δώσει συνέντευξη στο LIFO.gr, o 23χρονος σήμερα Δημήτρης Κυρσανίδης απ’ τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ήταν 19 χρονών και είχε μόλις βγει πρώτος σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

«Με το παρκούρ ασχολούμαι από 12 χρονών» είχε πει. «Έπαιζα μπάλα κάπου, θυμάμαι, όταν ήρθε ένα παιδί μεγαλύτερο μου και άρχισε να προπονείται μόνος του. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα από κοντά κάτι τέτοιο και ήξερα αμέσως ότι θέλω να μάθω περισσότερα. Εκείνο το παιδί λοιπόν χρειάστηκε κάποια στιγμή την βοήθεια μου. Είχε χάσει κάτι και τον βοήθησα να το βρει οπότε του είπα «τώρα μου χρωστάς, θέλω να μου μάθεις αυτό που κάνεις». Δεν με πήρε όμως και πολύ σοβαρά μάλλον, γιατί χρειάστηκε να τον.. κυνηγήσω. Σιγά σιγά γνώρισα την παρέα του, και ξεκίνησα μαζί τους. Έτσι άρχισαν όλα.»

Τώρα, προσφέρει μοναδικό θέαμα μπαίνοντας στα «κρυφά» σε μια προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας.

PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Τι συμβαίνει όταν ο Dimitris Dk’ Kyrsanidis προσπαθεί να μπει κρυφά στην Τούμπα; Θα καταφέρει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Free Running να λάβει μέρος στην προπόνηση του #PAOK? Red Bull #ArtOfMotion…

[+] Μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες, απ’ το Facebook του.

Το ιδιαίτερο στο free running είναι ότι κάθε μέρα έχεις να περιμένεις κάτι καινούριο. Ενώ στα άλλα αθλήματα απλά βελτιώνεσαι – ενώ όλα τα υπόλοιπα μένουν ίδια- στο παρκούρ κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι διαφορετικό. Με τον καιρό άρχισα να το αγαπάω όλο και πιο πολύ. Βγαίναμε έξω με τα παιδιά, κάναμε προπονήσεις ώρες ολόκληρες χωρίς να καταλαβαίνουμε πως περνάει η μέρα, και αυτό και μόνο με έκανε να νιώθω χαρούμενος.

Είμαστε όλοι 100% αυτοδίδακτοι. Ό,τι βλέπαμε από το You Tube κι από ταινίες προσπαθούσαμε να τα κάνουμε. Και προπονήσεις όπου να ‘ναι κάναμε, σε σχολεία, πάρκα, και τώρα ακόμα εκεί πηγαίνουμε. Το free running είναι δρόμος. Είναι τσιμέντο. Εκεί μαθαίνεις σωστά, εκεί ανήκεις, κι εκεί πρέπει να δουλέψεις.

Μπορεί να φαίνεται επικίνδυνο, αλλά δεν είναι. Ξεκινάς σιγά σιγά. Κίνηση με την κίνηση, τούμπα με την τούμπα. Μαθαίνεις να ελέγχεις το σώμα σου, μαθαίνεις να ελέγχεις τον τρόπο που θα πέσεις. Εγώ τόσα χρόνια έχω πάθει μόνο δύο διαστρέμματα στον αστράγαλο, κι αυτά από βλακεία χωρίς να κάνω κάτι δύσκολο. Είναι βασικό το να ξεκινήσεις από τα σκληρά. Αν δεν μάθεις στο γρασίδι και στο τσιμέντο χάνεις το νόημα και δεν θα μπορέσεις μετά και να ανταπεξέλθεις.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

5 points
Upvote Downvote

Total votes: 11

Upvotes: 8

Upvotes percentage: 72.727273%

Downvotes: 3

Downvotes percentage: 27.272727%

Αφήστε μια απάντηση