σε

Ένας κατά συρροή εγκληματίας που διέπραξε σαδιστικά βασανιστήρια σε ζώα, κυκλοφορεί ανάμεσά μας ανενόχλητος

Κακοποίηση ζώων χωρίς απόδοση δικαιοσύνης και σωφρονισμού

Από την Σταματίνα Σταματάκου

Η κακοποίηση ζώων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα μας, για την ακρίβεια η δημοσιοποίηση φρικτών κακοποιήσεων, χωρίς απόδοση δικαιοσύνης και σωφρονισμού. Από τις ξεκοιλιασμένες γάτες στην Κρήτη που τους είχαν βγάλει τα μάτια παραθέτοντάς τες στο δρόμο σε ευθεία σειρά μέχρι το κολαστήριο του Μοσχάτου που επί 10 χρόνια ένας άνδρας βασάνιζε ανελέητα δεκάδες αδέσποτα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κακοποιήσεων έχει ένα κοινό: την ομερτά των τοπικών κοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε. Ζώα που ουρλιάζουν, ζώα που παρακαλάνε για βοήθεια, ζώα που ξεψυχάνε στα χέρια ανελέητων σαδιστών αλλά για την μεγάλη πλειοψηφία είναι αόρατα. Τα ζώα εξάλλου και τον 21ο αιώνα αποτελούν αόρατα και εξιλαστήρια θύματα, κι όχι μόνο τα παραγωγικά ζώα αλλά ακόμη και τα ζώα συντροφιάς. Κοινό όλων των κακοποιήσεων είναι είτε η ανεπαρκής είτε η ανύπαρκτη απόδοση δικαιοσύνης. Οι ποινές για τις κακοποιήσεις ζώων είναι αστείες, καθώς βάσει του ποινικού κώδικα είναι πλημμελήματα, ενώ αρκετοί δράστες μένουν ατιμώρητοι καθώς οι αποδείξεις συχνά δεν είναι επαρκείς ή οι μάρτυρες κατηγορίας οπισθοχωρούν. Περί σωφρονισμού φυσικά δεν προλαβαίνει να γίνει ούτε λόγος.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση του αρχιβασανιστή στο Μοσχάτο. Αυτός ο άνδρας μέσης ηλικίας για περισσότερα από 10 συναπτά έτη σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά βασάνιζε αδέσποτα ζώα εντός οικήματος, εντοπίστηκαν σκελετοί, οστά, τομάρια ζώων, κρεμάλες και σωροί ακαθαρσιών. Όταν ρωτήθηκε τι έκανε στα ζώα εντός του υπογείου απάντησε «χειρουργεία». Εντούτοις, κανείς δεν άκουγε… Τα βίντεο και οι εικόνες, που είναι αποτροπιαστικά, αδυνατούν να περιγράψουν τη μυρωδιά του χώρου και τον φόβο στα μάτια των σκυλιών και των γατιών που βρέθηκαν εξαθλιωμένα αλλά εν ζωή. Αυτός ο δράστης που αδιαμφισβήτητα έπραξε δεκάδες εγκλήματα και προφανώς είναι επικίνδυνος για ανθρώπους και ζώα αφέθηκε ελεύθερος. Ένας εγκληματίας κατά συρροή που διέπραξε σαδιστικά βασανιστήρια σε συναισθανόμενα όντα κυκλοφορεί ανάμεσά μας ανενόχλητος. Γιατί; Γιατί ο Ποινικός Κώδικας του το επιτρέπει και οι αρμόδιοι φορείς επίσης. Κι ας προειδοποιούν οι εγκληματολόγοι ότι οι δολοφόνοι ξεκινούν την «καριέρα» τους από τα ζώα.

Συχνά-πυκνά όταν η κυβέρνηση ήταν αντιπολίτευση μιλούσε διαρκώς περί ανομίας, ήταν μία από τις αγαπημένες καραμέλες της. Ανομία όμως δεν είναι (μόνο) τα δύο τετράγωνα γης των Εξαρχείων, ανομία είναι εγκληματίες σαν κι αυτόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι ακόμη κι αν έχουν συλληφθεί, άνθρωποι που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και μπορούν να συνεχίσουν ανεμπόδιστα το «έργο» τους και να το επεκτείνουν. Όλο και περισσότερα φρικτά περιστατικά κακοποίησης γίνονται γνωστά και παραμένουμε θεατές μέχρι να γίνουμε οι ίδιοι θύματα.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ορκίστηκα ότι θα βρω αυτόν που τον πυροβόλησε. Σας παρακαλώ βοηθήστε με»

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
patsis
Μέλος
patsis

Η κακοποίηση ζώων προβλέπεται και τιμωρείται από το Ν. 4039/2012, όχι από τον Ποινικό Κώδικα. Η ποινή για βασανισμό, κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού ανέρχεται σε φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους [σημ. εννοείται έως 5 έτη] και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ (άρ. 16 παρ. 1 και 20 Ν. 4039/2012). Τα κακουργήματα τιμωρούνται με κάθειρξη από 5 έως 15 έτη ή, κατ’ εξαίρεση, με ισόβια κάθειρξη. Τώρα αν εσείς πιστεύετε ότι ο βασανισμός, η θανάτωση κλπ των ζώων πρέπει να τιμωρούνται ως κακουργήματα, με κάθειρξη… Διαβάστε περισσότερα »

Σταματίνα Σταματάκου
Μέλος
Σταματίνα Σταματάκου

Είναι αστεία γιατί είναι με αναστολή.

panossan
Μέλος
panossan

Ενδεχόμενη ποινή ενός έτους (βλέπουμε συχνά βαρύτερες ποινές ανάμεσα στις ελάχιστες καταδίκες;) για σαδιστές που υποβάλουν άλλες ψυχές σε τέτοιο πόνο και αγωνία είναι απαράδεκτες σε κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Θα περιμένουμε να βρουν “δικαίωση” όταν κάποια μέρα το μαρτύριο δε θα είναι αρκετό στους θύτες και θα στραφούν σε παιδιά ή άλλα ανυπεράσπιστα θύματα;