σε

Επί της ουσίας βέβαια, ελάχιστα μαθαίνουμε για τα φάρμακα που τα πληρώνουμε χρυσά

Όλη η Ελλάδα χορεύει τις τελευταίες μέρες όχι στο ρυθμό των Gipsy Kings, ως είθισται κάθε καρναβάλι (μα δεν τα έχουν λιώσει ακόμα τα cds τους;) αλλά στο ρυθμό του σκανδάλου Novartis. Αλαλαγμοί ακούγονται πανταχόθεν. Η Κυβέρνηση υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης (την οποία λίγους μήνες πριν έχει εντονότατα αμφισβητήσει, ευρισκόμενη σε κόντρα με τους δικαστές). Βέβαια, από την άλλη, της καλαρέσει που ξεχάσαμε για λίγο τα ακατονόμαστα γειτονόπουλα και το βαφτίσι αναβάλλεται – όχι, πού να προλάβουμε να του πάρουμε τα ζιπουνάκια με τέτοιο ξαφνικό που μας βρήκε;

Η Νέα Δημοκρατία, με πρωταγωνιστή τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει ομολογουμένως τερματίσει το ρεσιτάλ-drama queen, ολολύσσεται μιλώντας για ανίερη σκευωρία από τα αδέλφια του Βελζεβούλ-ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρα – Πολάκη, ορισμένα δε στελέχη της φτάνουν στο σημείο να απειλούν τους προστατευόμενους μάρτυρες, την προστασία των οποίων η ίδια η ΝΔ νομοθέτησε.

Στα τηλεπαράθυρα το ξεκατίνιασμα γνωρίζει νέες δόξες. Ο ΣΚΑΪ, μετά την έξοδό του στα μετερίζια της λαϊκής πάλης (τουτέστιν με την ιστορική εμφάνιση του κ. Πορτοσάλτε στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος, την οποία τόσο βδελυσσόταν όταν έβλεπε μέσα αγανακτισμένους), ξιφουλκεί εναντίον της Κυβέρνησης για ακόμη μία φορά. Τί τον ήθελε τον Άγιο Δομίνικο και τα ντούκια του Σαρβάιβορ;

Φέτος στα παράθυρα των ειδήσεων έχει πολύ καλύτερους παραδαρμούς: Θεέ μου, κάνε να δω μαλλί με μαλλί Άδωνι με Πολάκη, Πορτοσάλτε με Βερύκιο, και Σπυράκη με Καρακώστα και ας αφήσω παραχρήμα τον μάταιο τούτο κόσμο. Αν και και ομολογουμένως οι πρωταγωνιστές δεν είναι εξίσου χάρμα οφθαλμών, μα καλά, έναν personal trainer δεν μπορούσε να σας σας χαρίσουν οι «υψηλές σας γνωριμίες;”; Τσίπηδες παιδί μου, τσίπηδες, ούτε καλαθάκι με χριστουγεννιάτικη κάρτα και ρομπόλα δεν είχαν στείλει στον κ. Άδωνι, είπε ο ίδιος, αφήστε που κοψομεσιάστηκε και δεν είχε ούτε ένα αντιφλεγμονώδες της γνωστής εταιρείας, είπε ο ίδιος. Τέτοιο ρεκόρ περαντζάδας σε ό,τι εκπέμπει σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ δεν έχει ματαγίνει. Σε λίγο ακόμη και οι συναγερμοί οικιών και αυτοκινήτων θα σκούζουν με τη φωνή του. Αντί για «ίου”-«ίου”, θα ακούμε «Σκευωρίου – ίου – ίου”.

Επί της ουσίας βέβαια, ελάχιστα μαθαίνουμε. Για τα φάρμακα που τα πληρώνουμε χρυσά, και τα νοσοκομεία και οι ασφαλισμένοι. Για τις τεχνητές ελλείψεις σκευασμάτων(πάντοτε για την εσωτερική αγορά) που εκτινάσσουν στα ύψη τις τιμές τους και κάνουν τους φαρμακοποιούς να παθαίνουν πολλαπλά εγκεφαλικά για τα εντοπίσουν σε  φαρμακαποθήκες. Για τα νοσοκομεία που πληρώνουν πανάκριβα κάποια υλικά και δεν έχουν γάζες και μαξιλάρια για τους ασθενείς… Για ορισμένους επίορκους γιατρούς που με διάφορα δωράκια συνταγογραφούν φάρμακα ανάλογα με το δωράκι και όχι με την πάθηση του ασθενούς.

Ξέρετε κάτι; Ακόμη και αν οι πολιτικοί που μνημονεύονται ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι όλοι αθώοι, ακόμα και αν όλοι δεν πήραν ούτε μισό ευρώ, αυτό εμένα δεν μου φτάνει. Γιατί όλοι αυτοί (και οι σημερινοί) οφείλουν να ελέγχουν την αγορά του φαρμάκου, ώστε τίποτα απ’ όλα αυτά να μην συμβαίνει. Ώστε όλοι οι άνθρωποι, που πληρώνουν από το υστέρημά τους τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να μπορούν να έχουν στοιχειώδη αγαθά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους. Αυτή είναι η δουλειά όλων αυτών των κυρίων που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την τιμιότητά τους. Να εξασφαλίζουν ότι η αγορά θα λειτουργεί σωστά. Αυτό οφείλει να κάνει το κράτος σε μια φιλελεύθερη οικονομία. Όχι να μην υπάρχει.

Τώρα που βγήκαν όλα στη φόρα (αν και ο κόσμος τό ‘χε τούμπανο και  εμείς κρυφό καμάρι), άντε να εξηγήσεις στους γέρους και τις γριές που ξημερώνονται έξω από το ΙΚΑ για να τους γράψουν ένα κουτάκι φάρμακο (και ενίοτε όχι δεύτερο), ή στους καρκινοπαθείς, η τους φορείς του HIV που κάνουν βόλτες στο λεκανοπέδιο Αττικής για να βρουν ένα φάρμακο απαραίτητο για να επιβιώσουν, ότι στις πλάτες τους παίζονται πολύ βρώμικα παιχνίδια, από κάτι γραβατωμένους τύπους, που δεν έχουν καμία τσίπα μέσα τους, και αισχροκερδούν πάνω στον ανθρώπινο πόνο και την αρρώστια.

Γιατί κανείς δεν αρνείται ότι στον χώρο αυτό υπάρχει σκάνδαλο. Απλά όλοι υποδύονται τις άμωμες παρθένες. Ενώ οι ασθενείς υφίστανται βιασμό κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 5

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 40.000000%

Downvotes: 3

Downvotes percentage: 60.000000%