σε ,

Γιατι η Αυστραλία κηρύσσει πόλεμο ενάντια στις γάτες!

Η κυβέρνηση έβαλε σκοπό να εξολοθρεύσει 2 εκατομμύρια αδέσποτες γάτες ως το 2020

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, δεν είναι ο τυραννόσαυρος Ρεξ, οι κομμουνισταί, οι τζιχαντισταί. Ο εσωτερικός εχθρός για την Αυστραλία είναι… οι αδέσποτες γάτες.

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση έβαλε σκοπό να εξολοθρεύσει 2 εκατομμύρια αδέσποτες γάτες ως το 2020. Όπως μαρτυρεί και το CNN, η πολιτεία του Κουίνσλαντ έχει… επικηρύξει τις γάτες με 10 δολάρια το κεφάλι!

Υπολογίζεται ότι στην Αυστραλία αυτή τη στιγμή κατοικούν περίπου 6 εκατομμύρια αδέσποτες γάτες – όπως αντιλαμβάνεστε ο αριθμός που προγραμματίζεται να εξοντωθεί είναι τεράστιος, και οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν (με το δίκιο τους, κατά την ταπεινή μου γνώμη) ξεσηκωθεί.

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο λόγος για αυτό το …γατοπογκρόμ είναι ότι οι αδέσποτες γατούλες, που αναγκάζονται μόνες να αναζητήσουν την τροφή τους, γίνονται οι ίδιες δολοφόνοι και απειλούν να εξαφανίσουν ορισμένα σπάνια είδη θηλαστικών, ερπετών και πτηνών που ενδημούν στην αυστραλιανή ήπειρο, καθότι τα γατιά, ως γνωστόν, δεν σκαμπάζουν από βιολογία και όλα αυτά τα βλέπουν ως λαχταριστούς μεζέδες (ακόμα κι όταν είναι οικόσιτη και χορτάτη, η γάτα έτσι και δει καμία σαύρα βουρλίζεται και αρχίζει το κυνηγητό…).

Cat GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Cat GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Από τη μία, θα μου πείτε, η ιστορία της οικουμένης βασίζεται στη φυσική επιλογή. Άμα τη σκαπουλάρουν μερικοί δικοί σου από την τροφική αλυσίδα ή τις περιβαλλοντικές αλλαγές και αναπαραχθούν, έχει καλώς.  Αλλιώς, αντίο δεινοσαυράκια, ντόντο και διάφορα άλλα ζωάκια που δεν θα ξαναδούμε στα μάτια μας. Επομένως, η μία λύση είναι να αφήσεις τη φύση να κάνει τη δουλειά της.

Από την άλλη, αξίζει να προστατεύσουμε κάποια είδη ζωής. Αλλά είναι ηθικός τρόπος η εξόντωση δύο εκατομμυρίων ζώων για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την τροφική αλυσίδα; Τόσο απειλητικές είναι οι δόλιες οι (αγριο)γατούλες; Αφήστε που, με αυτή τη λογική, έχω στο μυαλό μου ένα είδος ζώου το οποίο έχει καταστρέψει πολλαπλώς περισσότερα άλλα είδη ζωής στον πλανήτη.  Δεν φαντάζομαι ότι σκέφτεστε τέτοιου είδους πολιτική και για το συγκεκριμένο ζώον.

Δεν ξέρω, πάω να συσκεφθώ με τα γατιά μου. Το Γκρινάκι, που είναι ήμερο και θέλει όλο να τρυπώνει στο σπίτι. Τον Κεφτέ, που είναι φοβητσιάρης και κρύβεται στο αμάξι μου και δεν θέλει χάδια. Τη Γκριζίνα που είναι χαδιάρα και την αλανιάρα Κοκκινούλα που έρχεται μόνο για φαΐ (και δέρνει τον κακομοίρη τον Κεφτέ, κι ας είναι αδέλφια). Αν καταλήξουμε σε συμφωνία (που δεν το βλέπω, ο Κεφτές ήδη τρύπωσε στο αμάξι), θα προβούμε σε ανακοινώσεις.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Takis_1
Μέλος
Takis_1

Ε, δεν είμαστε καλά! Για προγράμματα στείρωσης δεν έχουν ακούσει;