σε , ,

Γιατί πρέπει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, από μια σερβιτόρα που καπνίζει

Οι εμπειρίες με τους πελάτες και η προσωπική απόφαση

Γράφει η Εβίτα Σ.

Δουλεύοντας σε καφετέρια έχω βιώσει όλο αυτό το ελληνικό, ή καλύτερα ελληναράδικο θράσος σε ό,τι αφορά το κάπνισμα. Δεν μιλώ για ζητήματα υγείας, αυτό ας πούμε πως είναι προσωπική επιλογή. Μιλώ για ζητήματα σεβασμού και κοινωνικής παιδείας.

Καπνίζω. Αλλά όταν αποφασίζω να ανάψω τσιγάρο θα το εισπνέω μόνο εγώ, πάντα στον ανοιχτό χώρο. Γιατί το 5χρονο παιδί που κάθεται πίσω μου σίγουρα δεν θέλει να αναπνέει καπνό. Όταν αποφασίζω να καθίσω σε κλειστούς χώρους δεν με πειράζει ποτέ να βγω για λίγο έξω να καπνίσω και να επιστρέψω.

Οι άνθρωποι που απαιτούν να σου επιβάλλουν τον καπνό τους με νευριάζουν. Η κυρία που έχει καθίσει σε κλειστό χώρο που απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα, η οποία δεν θα μπει καν στον κόπο να το ρωτήσει και θα την δεις με αναμμένο τσιγάρο να σου απευθύνει τον λόγο «καλά δεν βλέπεις ότι θα πέσει η καύτρα, φέρε ένα τασάκι». Ο άλλος κύριος που μπαίνει μέσα με το τσιγάρο αναμμένο, και μόλις του εξηγείς πως πρέπει να το σβήσει γιατί απαγορεύεται σου απαντάει ο ωχαδερφισμός και σου λέει  «κοπελιά στην Ελλάδα ζεις» και τινάζει την στάχτη στο πάτωμα.

Φίλε καπνιστή, μπορείς να καπνίζεις, δεν στο απαγόρευσε κανείς. Όμως μην απαγορεύεις ούτε εσύ στους άλλους τον καθαρό αέρα. Δικαίωμα σου να καπνίζεις, υποχρέωση σου όμως να σταματάς εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου. Αυτή είναι η παιδεία.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

15 σοκαριστικά πράγματα τα οποία ίσως δεν γνώριζες για το κάπνισμα

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Fon
Μέλος
Fon

Και τώρα η σερβιτόρα τους έκανε τη μούρη κρέας… όταν δε σέβονται τα ίδια τα παιδιά τους και κάνουν ντουμάνι το τραπέζι που κάθονται δεν υπάρχει ελπίδα.. Είναι θέμα σεβασμού στον συνάνθρωπο και από αυτό πάσχουμε πάρα πολύ. Έλληνες καπνιστές…. Η χειρότερη φάρα.