σε , , ,

H απαράδεκτη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας στην καταδίκη του πρώην βουλευτή της Νίκου Γεωργιάδη

Κάνει ανακοινώσεις για ψύλλου πήδημα, αλλά εδώ επικρατεί ένοχη σιωπή

Ο Γεωργιάδης σε πρώτο πλάνο

Της Πωλίν Κόκλα

Χθες καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος  Γεωργιάδης για κατ’ εξακολούθησιν ασέλγεια σε ανήλικους που προμηθευόταν από κύκλωμα τράφικινγκ.

Αυτό είναι πρωτοφανές για την πολιτική ζωή του τόπου και εξόχως απεχθές.

Σε μια εποχή που οι φωνές ενάντια στην εμπορία ανθρώπων είναι δυνατότερες από ποτέ, αποκαλύπτεται ότι ένας από τους εθνοσωτήρες μας που ανήκει μάλιστα στο κόμμα του Πατρίς /θρησκεία/οικογένεια  χρησιμοποιεί ανάλγητα τις υπηρεσίες του πιο δυσώδους και απάνθρωπου κυκλώματος του κόσμου.

Και η Νέα Δημοκρατία σιωπά αιδημόνως.

Με το παραμικρό, και τα δύο κόμματα δεν χάνουν ευκαιρία να βγάλουν δεκάρικους που να αποδεικνύουν πόσο φιλελεύθερα και ανθρωπιστικά και πρωτοποριακά είναι.

Ή να κατακεραυνώσουν το σκοταδισμό ή την υποκρισία του αντιπάλου.

Τώρα, που αποκαλύπτεται ότι ένα επιφανές μέλος του κόμματος έχει διαπράξει μια άθλια πράξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί δεν βγαίνει να το καταδικάσει; Να επωμισθεί το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί.

Δεν είναι δυνατόν από μπροστά να επαινεί τον Λάνθιμο κι από πίσω να περνάνε τρένα.

Η εντιμότητα δεν έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Kαι μια άποψη που έχει ενδιαφέρον:

(με την επισήμανση πως δεν καταδικάστηκε για παιδεραστία)

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

3 σκέψεις για την καταδίκη του Ν. Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανήλικο άνω των 15 ετών

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

12 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. Ούτε παιδεραστία είναι (=ασελγής πράξη με ανήλικο κάτω των 15 χωρίς αμοιβή και με τη «συναίνεσή» του παιδιού, η οποία φυσικά ποτέ δεν δίνεται έγκυρα λόγω της ανηλικότητας-339 ΠΚ) ούτε η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για ασέλγεια με ανήλικο (κάτω των 18) έναντι αμοιβής είναι οι 28 μήνες και χρηματική ποινή 20.000€. Λέει το άρθρο 351 Α Ποινικού Κώδικα : « Η ασελγής πράξη με ανήλικο που τελείται από ενήλικο με αμοιβή ή με άλλα υλικά ανταλλάγματα ή η ασελγής πράξη μεταξύ ανηλίκων …. τιμωρείται ως εξής: α) αν ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δέκα έτη, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων έως πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, β) αν ο παθών συμπλήρωσε τα δέκα, όχι όμως και τα δεκαπέντε έτη, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων έως εκατό χιλιάδων ευρώ και γ) αν συμπλήρωσε τα δεκαπέντε έτη, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως πενήντα χιλιάδων ευρώ…» Άρα η μέγιστη στερητική της ελευθερίας ποινή είναι 5 χρόνια και η χρηματική ποινή μέχρι 50.000€. Για ποινές μέχρι 3 χρόνια σε πρωτόπειρους δράστες (που δεν έχουν ξανακαταδικαστεί με ποινή πάνω από ένα χρόνο) , το δικαστήριο υποχρεούται να δώσει αναστολή (άρθρο 99 ΠΚ). Για ποινές από 3 μέχρι 5 χρόνια δεν υποχρεούται, αλλά πρέπει να αιτιολογήσει ειδικά και εμπεριστατωμένα γιατί δεν έδωσε. (άρθρο 100 ΠΚ) Επίσης, άλλο πράγμα η εμπορία ανθρώπων που επικαλείται η αρθρογράφος κι άλλο πράγμα η σωματεμπορία, που έγινε εδώ (όχι από τον κατηγορούμενο βέβαια, αυτός απλά εκμεταλλεύτηκε θύματα σωματεμπορίας). Συμπερασματικά, το άρθρο αλλά και η «ενδιαφέρουσα» άποψη που παρατίθεται το μόνο που κάνουν είναι να ανατροφοδοτούν την ημιμάθειά των αναγνωστών, διότι πολλά από όσα γράφονται δεν ισχύουν και όσα πραγματικά ισχύουν δεν καταγράφονται. Κι αυτό ισχύει πέρα από τη θέση που διατυπώνεται για τη στάση της ΝΔ, με την οποία θέση δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει.

  • Ακριβής και εμπεριστατωμένη η προσέγγισή σας. Δυστυχώς, η ευκολία να καταθέτουμε απόψεις για θέματα που δεν “κατέχουμε” (νομικής φύσεως εν προκειμένω) είναι επιεικώς αδιανόητη!

  • “άλλο πράγμα η εμπορία ανθρώπων που επικαλείται η αρθρογράφος κι άλλο πράγμα η σωματεμπορία, που έγινε εδώ (όχι από τον κατηγορούμενο βέβαια, αυτός απλά εκμεταλλεύτηκε θύματα σωματεμπορίας). ” Βέβαια, ο κατηγορούμενος ΑΠΛΩΣ έκανε σεξ με ένα ανήλικο ο οποίος ήταν αναγκασμένος να μην αντιδράσει, αλλιώς αυτοί που τον είχαν φυλακισμένο θα τον έσπαγαν στο ξύλο, το λιγότερο. Τι είναι αυτά που λες;;;

   • το «απλώς» ερχόταν να αντιδιαστείλει τη συμπεριφορά του «πελάτη» που πηγαίνει με ανήλικο σε σχέση με τον σωματέμπορο, του οποίου η διακίνηση ανηλίκων (για την οποία χρησιμοποιείται βία, απειλές, εξαναγκαστά μέσα, παραπλάνηση κλπ) με σκοπό την εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής του έχει πολύ μεγαλύτερη απαξία (βάσει του νόμου) σε σχέση με αυτόν που τελεί ασελγείς πράξεις με το ανήλικο έναντι αμοβής. Η διατύπωσή μου πάντως δεν ήταν σωστή και έχετε δίκιο, δεν ήθελα να υποβιβάσω το συμβάν

 2. H NΔ και τα “φιλικά προς αυτή ΜΜΕ” σιωπούν για το θέμα , την ώρα που ακόμη και για το “τσιγάρο του Πολάκη” (πράξη σαφώς ελαφρότερου παραβατικού χαρακτήρα) γράφουν τόμους ανακοινώσεων και σχολίων. Μεταξύ σοβαρού και αστείου μου θυμίζουν: https://www.youtube.com/watch?v=8Q-PCD29AN0

 3. Και το άρθρο και οι σχολιαστές κάλυψαν αυτό που θέλω να πω, αλλά παρόλα αυτά θα το πω: η ΝΔ είναι πρώτη στο να βρίσκει ψεγάδια στην κυβέρνηση, αλλά όταν θίγεται η ίδια όλοι σιωπούν και κάνουν τις πάπιες…
  Και εδώ καταλαβαίνουμε πόσο θέατρο είναι όλο αυτό.

 4. Μην εκχυδαΐζουμε τόσο πολύ την πολιτική. Τι θα πει δεν καταδίκασε η ΝΔ; Κανένα πολιτικό κόμμα δεν “καταδικάζει” στελέχη του για ποινικές υποθέσεις οι οποίες δεν ενέχουν πολιτική διάσταση, ούτε και είναι αυτός ο ρόλος τους. Αυτό που οφείλουν να κάνουν είναι να μην συγκαλύπτουν την υπόθεση, να απομακρύνουν αυτά τα στελέχη γρήγορα και να μην τα αφήνουν να επανέλθουν.

  Για να το πω και αντίστροφα: αν ένας σύμβουλος του Τσίπρα αφού είχε κατηγορηθεί για ένα πχ. φόνο απομακρυνονταν γρήγορα από τη θέση του και το θέμα αφηνονταν στη Δικαιοσύνη, εγώ θα ήμουν ικανοποιημένος διότι θα είχαν γίνει τα αυτονόητα.

 5. Ακομα και τωρα, αν καποιος παει στο Πρωτο Θεμα, τον Σκαι, την Καθημερινη, τα Παραπολιτικα και ολα τα δηθεν αμεροληπτα site και ψαξει για το θεμα αυτο, δεν θα βρει ουτε ιχνος ειδησης ακομα και τωρα. Ουτε στα ψιλα γραμματα ετσι για τα προσχηματα. Και οσα site γενικου ενδιαφεροντος δημοσιοποιησαν την ειδηση ειτε εχουν απενεργοποιησει τα σχολια ειτε ακολουθουν υπερασπιστικη γραμμη!! Κανενα ιχνος ντροπης να συγκαλυψουν απροκαλυπτα κατι τοσο αποτροπαιο.

 6. Τεκμήριο αθωότητας- Ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας (2016/343/ΕΕ). Πρόσφατα έγινε η τροπολογία και στην ελληνική Βουλή. Την τροπολογία την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ παρεπιπτόντως. «Οι ύποπτοι και οι κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρις ότου αποδειχτεί νομίμως η ενοχή τους με την έκδοση αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης». Εφόσον πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση καλό είναι όλοι να σιωπήσουν μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση στο εφετείο και να αφήσουν τις πρόωρες «αναλύσεις». ΥΓ: Μεταξύ άλλων, το νέο σχέδιο νόμου προβλέπει ότι ο ύποπτος ή κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης προς αποκατάσταση της βλάβης την οποία υπέστη εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητάς του από δηλώσεις δημόσιων αρχών που έλαβαν χώρα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας πριν την έκδοση της απόφασης σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό, οι οποίες αναφέρονται κατά τρόπο άμεσο στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή του είτε προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών με την οποία προδικάζουν τη δικαστική κρίση της υπόθεσης.

Αφήστε μια απάντηση