σε , ,

Η άγρια ομορφιά της Ηπείρου σε 4Κ

Βλέποντας τα Ιωάννινα και το Πάπιγκο με άλλο μάτι

Ένα μαγικό βίντεο που μας ταξιδεύει στην άγρια ομορφιά της Ηπείρου:

Discover Ioannina and Papigo | Filmed with a drone 4k

The following video show Vikos Canyon, Papigo at Zagoroxoiria ,Ioannina island and the town of Ioannina

«Όποτε βρεθώ εντός ή πέριξ των Ιωαννίνων, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πεταχτώ μια βόλτα μέχρι το Πάπιγκο. Το χωριό είναι εξαιρετικά τουριστικό, αυτό όμως δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά στην Ελλάδα και στη γοητεία του συμβάλλουν οι Πύργοι της Αστράκας, τα κάθετα βράχια της Τύμφης –κοινώς Γκαμήλας– που υψώνονται πάνω από τα σπίτια και σε συνδυασμό με τη Δρακόλιμνη προσελκύουν πλήθος ορειβατών.

Προσωπικά, προτιμώ να τα χαζεύω πίνοντας ένα τσίπουρο στον ήλιο, αλλά γούστα είναι αυτά. Το Πάπιγκο είναι δύο χωριά σε ένα, αφού, λόγω της απόστασης που χωρίζει τις δύο του συνοικίες, πλέον μιλάμε για το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο.

Το Μικρό Πάπιγκο είναι τρία χιλιόμετρα πιο πέρα και αξίζει μια επίσκεψη. Στη μέση της διαδρομής επιβάλλεται μια στάση στο ρέμα του Ρογκοβού και στις διάσημες κολυμπήθρες του. Πρόκειται για μια σειρά από μεγάλες, φυσικές πισίνες που το νερό έχει λαξέψει στον βράχο και το καλοκαίρι, ιδίως τον Αύγουστο, κατακλύζονται από χαρωπούς κολυμβητές – έχουν και βατραχάκια.»

(από το άρθρο της Κορίνας Φαρμακόρη στο LIFO.gr)

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

6 points
Upvote Downvote

Total votes: 8

Upvotes: 7

Upvotes percentage: 87.500000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 12.500000%

Αφήστε μια απάντηση