σε ,

Πόσα μαθήματα ζωής μπορεί να διδαχθεί κάποιος από μία γάτα;

Η γάτα στην αρχαία Αίγυπτο, θεωρούνταν θεά. Και από ότι φαίνεται, η ίδια δεν πρέπει να το ξέχασε ποτέ αυτό

Γράφει η  Μαρία Σκαμπαρδώνη 

Μπορείς να αγαπάς, χωρίς όμως να εξαρτάσαι: Η γάτα μπορεί να είναι χαδιάρα, μπορεί να σε αγαπάει και να κάνει τούμπες και χαρές όταν σε βλέπει, αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα. Μπορεί να φύγει για ημέρες, μπορεί να μείνει ανεξάρτητη και μπορεί να αντέξει και μακριά από εσένα. Σε αντίθεση με εμάς τους ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να εξαρτηθούμε από έναν άνθρωπο και να μη μπορούμε ούτε να χαμογελάσουμε μακριά του! Τα αξιαγάπητο λοιπόν αυτό ζώο, μπορεί να μας διδάξει το σπουδαίο μάθημα της αγάπης η οποία δεν εξαρτάται απολύτως όμως από τον άλλο.

Η αξία της αυτοπεποίθησης:

Η γάτα είναι ένα ζώο που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό και στις ικανότητές του, αγωνίζεται για αυτά που θέλει και δεν παραιτείται. Αυτό είναι ένα μάθημα που αξίζει και πάλι να διδαχθούμε από αυτή, να έχουμε υπομονή μέχρι να κατακτήσουμε το στόχο μας και να μην αφήνουμε τα μικρά εμπόδια να κάμπτουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Στο τέλος, θα βγούμε νικητές!

Η αξία της επιμονής:

Πόσες γάτες δεν αφήνουν τις φωνές και τα άγρια βλέμματα κάποιων ανθρώπων και συνεχίζουν ακάθεκτες να αποζητούν φαγητό; Και στο τέλος, να βρίσκουν ανθρώπους που τους δίνουν; Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα που μας δείχνει περίτρανα την ισχυρογνωμοσύνη της γάτας και την επιμονή που τη χαρακτηρίζει μέχρι να βρει φαγητό. Η δύναμη της επιμονής είναι ένα από σημαντικότερα μαθήματα στη ζωή, είναι εκείνη που δεν αφήνει την απογοήτευση να κυριαρχήσει και παλεύει να βρει φως ακόμα και όταν όλα γύρω της φωνάζουν σκοτάδι.

Πόσα μαθήματα ζωής μας δίνει αυτό το τόσο όμορφο, ναζιάρικο αλλά και πεισματάρικο κατοικίδιο ζώο! Μήπως πρέπει να διδαχθούμε από αυτά;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

21 points
Upvote Downvote

Total votes: 31

Upvotes: 26

Upvotes percentage: 83.870968%

Downvotes: 5

Downvotes percentage: 16.129032%

Αφήστε μια απάντηση