σε ,

Γιατί η περίπτωση του Γιώργου Καπουτζίδη είναι ξεχωριστή

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δε γνωρίζω αν μπορεί η λέξη showbiz να συμπεριλάβει μέσα της κάποια από τις δικές μας υπάρχουσες προσωπικότητες της σύγχρονης τηλεόρασης. Προσωπικά, είμαι απογοητευμένη σε μεγάλο βαθμό, από τις προσωπικότητες που κυριαρχούν στη δημοσιότητα του σήμερα. Κουτσομπολιό, διαρκής ενασχόληση με την εύρεση και το χωρισμό από σύντροφο, επιφανειακή στάση ζωής η οποία γυρίζει γύρω από ‘’πού πήγε η τάδε διακοπές φέτος’’, ‘’πώς ήταν το νυφικό της τάδε’’ και ούτω καθεξής.

Και όμως, υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να με κάνει την παραπάνω πρόταση να την πάρω πίσω. Ένας άνθρωπος ο οποίος διδάσκει ήθος, ο οποίος προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια και να μιλήσει για τους ανθρώπους που βιώνουν την κοινωνική απόκλιση, για τα παιδιά που οδηγήθηκαν σε αυτοκτονίες και για το ρατσισμό που διακατέχει την Ελληνική κοινωνία για οτιδήποτε δεν μπορεί να χωρέσει στο μικρόκοσμό της. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Τον άνθρωπο αυτόν που εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητά του για να μιλήσει ανοιχτά για θέματα που θεωρούνται ταμπού σε μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας. Τον σεναριογράφο  εκείνο που με την πένα του στρέφεται ενάντια στο ρατσισμό κάθε μορφής, καυτηριάζοντας το σεξισμό, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, την αναπηρία, την ομοφοβία. Που παρουσιάζει την αλήθεια όπως ακριβώς είναι χωρίς να μας δείχνει οικογένειες οι οποίες βιώνουν την απόλυτη ευτυχία, ντυμένες και μοστραρισμένες στην τρίχα. Που δεν ντρέπεται να ξεγυμνώσει την ωμή αλήθεια για τη μεγαλομανία που διακατέχει πολλούς από εμάς, δείχνοντας επιχειρηματίες οι οποίοι βιώνοντας την ένδεια, εξακολουθούν να ζουν τη μεγάλη ζωή στη Μύκονο με σκάφη και χλιδή.

Δε θα μπορούσα να πιστέψω πως θα έβλεπα καλεσμένο σε πρωινή εκπομπή ο οποίος θα μπορούσε να αναλύσει διεξοδικά την έννοια του έθνους και να μιλήσει για την άνοδο των ακροδεξιών ιδεολογιών στη χώρα μας. Ούτε θα πίστευα με ευκολία πως θα μπορούσε ένας τέτοιος άνθρωπος να σταθεί με τέτοιο επίπεδο δίπλα σε διάφορους celebrities δίχως να αλλοιωθεί, ανεβάζοντας παράλληλα την ποιότητα  της εκάστοτε εκπομπής στην οποία θα βρεθεί.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι πράγματι, μίας ξεχωριστή προσωπικότητα μέσα στη φούσκα και την εφήμερη λάμψη της σύγχρονης τηλεόρασης. Αναρωτιέμαι μόνο για το όλοι είναι σε θέση να αντιληφθούν το επίπεδο και τα μηνύματα που θέλει να περάσει..

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Ποιος χαρακτήρας του «Παρά 5» είσαι;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

Αφήστε μια απάντηση