σε , ,

Μα είναι δυνατόν να καπνίζουν ακόμα και στο Νοσοκομείο Παίδων;

Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό…

Γράφει ο Ανδρέας Μπαρδάκης

Όταν στη διαδικτυακή μας κοινότητα STOP ΣΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, αναφέρεται ότι καπνίζει το προσωπικό, αργά τα μεσάνυχτα, στο Νευρολογικό Τμήμα, στον 3ο όροφο, του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπως καταγγέλλει μια μητέρα, καταλαβαίνουμε ότι με παρακλήσεις δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ αποτελεσματικά αντικαπνιστικά μέτρα σε αυτή τη χώρα που σταδιακά απομακρύνεται από κάθε τι που θυμίζει πολιτισμένη συμπεριφορά ενώ βουλιάζει προς την ανομία…

Ανησυχούμε ότι πλέον φτάνουμε στο σημείο εκείνο που θα καταντήσει ο αστυνομικός της Τροχαίας, αντί να εφαρμόζει αλκοτέστ, να ικετεύει τον μεθυσμένο οδηγό να μην πιάνει το τιμόνι κάθε φορά που πίνει!

Ακολουθεί η αναφορά που υποβάλαμε στις αρμόδιες αρχές:

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Προς: (Όπως Πίνακας Αποδεκτών)

Θέμα: Αναφορά για περιστατικό καπνίσματος από προσωπικό μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Αξιότιμοι κύριοι,
σας αναφέρουμε την ανάρτηση που έκανε μέλος της δημόσιας διαδικτυακής μας κοινότητας «STOP ΣΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ», για κάπνισμα εντός του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», στο Νευρολογικό Τμήμα, στον 3ο όροφο, στον κεντρικό διάδρομο όπου βρίσκονται τα ιατρεία.

Η κυρία που έκανε την ανάρτηση καταγγέλλει ότι, χθες, επισκέφθηκε σε νυχτερινή ώρα (δηλαδή ξημερώματα της σημερινής ημέρας) τα Επείγοντα του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” με την κόρη της, που είχε χτυπήσει. Εφόσον τελείωσαν με τις εξετάσεις επισκέφτηκαν τη Νευρολογική, στον 3ο όροφο, αλλά με το που άνοιξαν τη διπλή πόρτα του διαδρόμου, για να βρουν το ιατρείο που τους είχαν υποδείξει, διαπίστωσαν έντονη μυρωδιά καπνού από τσιγάρα.

Συγκεκριμένα, η κυρία έγραψε:

«Πριν από λίγο, νυχτερινή ώρα, επισκέφθηκα τα Επείγοντα του Παίδων “Αγία Σοφία” με την κόρη μου που είχε χτυπήσει. Με το πέρας των εξετάσεων καταλήξαμε στη Νευρολογική, στον 3ο όροφο. Ανοίγοντας την διπλή πόρτα του διαδρόμου για να βρούμε το ιατρείο που μας είχαν υποδείξει, μας ήρθε στο πρόσωπο έντονη μυρωδιά από τσιγάρα. Ούτε ένα, ούτε δύο. Πρέπει να καπνιζαν συστηματικά εκεί μέσα. Επειδή είχα το παιδί αγκαλιά δεν μπόρεσα να ψάξω ή να βγάλω κάποια σχετική φωτογραφία. Θεωρώ απαράδεκτο όμως στο Νοσοκομείο Παίδων να καπνίζει το προσωπικό εντός του εν λόγω χώρου. Ντροπή.»

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε θερμά:

α) όπως μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα λάβει το παρόν έγγραφο,

β) Παρακαλούμε για μια αυτοψία του χώρου – κυρίως να ελεγχθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια αν έχει τηρηθεί λήψη μέτρων από τους υπευθύνους για αποτροπή των παραβάσεων καθώς και αν έχει εφαρμοστεί ανάρτηση απαγορευτικής σήμανσης εντός του 3ο ορόφου και του τμήματος που καταγγέλλεται (νευρολογικό) – αν είναι εφικτό σε νυχτερινή ώρα.

γ) όπως μας ενημερώσετε για τυχόν ενέργειές σας.

δ) όπως μας ενημερώσετε για τις διοικητικές/πειθαρχικές κυρώσεις που θα επιβληθούν σε τυχόν περίπτωση διαπίστωσης παράβασης εντός του νοσοκομείου.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Μπαρδάκης,

Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και για την προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα,
Δημιουργός της μεγαλύτερης διαδικτυακής κοινότητας για τα ΑμεΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ και της ομάδας ενημέρωσης και καταγγελιών STOP ΣΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε