σε ,

Μια αντίδραση για τη φωτιά στο δάσος, στο χτεσινό Master Chef

Όσοι παρακολουθήσαμε το χθεσινό επεισόδιο του Master Chef είχαμε την τύχη να ταξιδέψουμε έστω και νοερά στην πανέμορφη Λακωνία και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Καστόρι.

Πανέμορφα πλατάνια, ένας ποταμός που έρεε με πεντακάθαρο νερό και άπειρα άνθη δημιουργούσαν ένα πανέμορφο σκηνικό. Η Ελληνική φύση και πάλι είχε κάνει το θαύμα της καθώς μας αποκάλυπτε άλλο έναν κρυμμένο παράδεισο της, μαγεύοντας όλους όσους παρακολουθούσαμε την εικόνα αυτή από τους δέκτες μας

MasterChefGR – 2ος Κύκλος – Επεισόδιο 65 – ομαδική δοκιμασία

Οι διαγωνιζόμενοι αφήνουν την κουζίνα του MasterChef για να βρεθούν κοντά στη φύση. Οι επτά καλύτεροι ταξιδεύουν ως το Καστόρι Λακωνίας, στις παρυφές του Ταϋγετου, προκειμένου να λάβουν μέρος στον πρώτο γύρο της ομαδικής δοκιμασίας. Ο Σάββας Ληχανίδης, ως νικητής του τεστ δημιουργικότητας, διαλέγει το μπλε χρώμα για την ομάδα του και για αντίπαλο αρχηγό του τον Δημήτρη Τσίκιλη.

Ο διαγωνισμός περιείχε δοκιμασία στην φύση κι οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να μαγειρέψουν σε αυτή με ελάχιστα υλικά και σκεύη και φυσικά χωρίς να υπάρχει και εστία μαγειρέματος.

Ως εδώ μια χαρά.

Όμως η παραγωγή δεν φαίνεται να είχε φροντίσει να έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας, ούτε να υποχρεώσει τους διαγωνιζόμενους να τα πάρουν.

Μέσα στα πλάνα πού και πού εμφανιζόταν ένας 5kg πυροσβεστήρας που λογικά αποτελούσε και το μέτρο πυρόσβεσης της παραγωγής – κάτι που θα χρησίμευε μόνο αφού είχε πιάσει φωτιά η περιοχή.

Πυροπροστασία;

Είδαμε στο κουτί που τους είχε παραχωρήσει με τα άκρως απαραίτητα να υπάρχει φτυάρι με σκοπό να σκάψουν και εκεί να ανάψουν την φωτιά τους αλλά φυσικά θα έπρεπε να έχουν καθαρίσει τον χώρο γύρω από την εστία της φωτιάς. Και εννοείται πως θα έπρεπε να την περιφράξει – στην χειρότερη περίπτωση έστω με πέτρες.

Αντ’ αυτού είδαμε τους διαγωνιζόμενους να ανάβουν φωτιές στο πουθενά, δίπλα σε ξερόχορτα και πεσμένα φύλλα (άκρως εύφλεκτα υλικά ) που μάλιστα ήταν τόσο ξερά που τα χρησιμοποιούσαν για προσάναμμα.

Κύριοι και κυρίες του Master Chef, φωτιά στο δάσος δεν ανάβουμε Π Ο Τ Ε!!!!!

Επειδή έρχεται καλοκαίρι και οι επισκέψεις μας στη ύπαιθρο θα αυξάνονται καλό θα ήταν η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω να είναι πολύ πιο προσεκτική και να αποτελεί παράδειγμα προς όλους μας.

Για να μην κλαίμε και αυτή την χρονιά πάνω από τα καμμένα, ρωτώντας τι πήγε και πάλι στραβά.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

9 points
Upvote Downvote

Total votes: 47

Upvotes: 28

Upvotes percentage: 59.574468%

Downvotes: 19

Downvotes percentage: 40.425532%