σε , , ,

Μια DIY ανοικτή δανειστική βιβλιοθήκη στο Πάρκο Τρίτση

Η αυτοσχέδια βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε εθελοντικά, από υλικά που βρέθηκαν πεταμένα στο πάρκο και εξοπλίστηκε ήδη με βιβλία

Μια DIY ανοικτή δανειστική βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, σ’ έναν από τους σημαντικότερους δημόσιους πράσινους χώρους στην πόλη, με εμφανή σημάδια χρόνιας εγκατάλειψης.

O στόχος της είναι σαφής και από το όνομά της: DIY, δηλαδή Do It Yourself. Αποτελεί ένα μήνυμα-κάλεσμα για την αναθεώρηση της σχέσης μας με το δημόσιο χώρο, αναδεικνύοντας τον ρόλο της φύσης και της τέχνης στη διαμόρφωση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής στην πόλη.

Η αυτοσχέδια βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε εθελοντικά, από υλικά που βρέθηκαν πεταμένα στο πάρκο και εξοπλίστηκε με 30 βιβλία και περιοδικά που υπήρχαν ήδη, ελληνικά και ξενόγλωσσα.

Φιλοξενείται στο μεταλλικό κτήριο δίπλα στη μικρή λίμνη στο νότιο μέρος του πάρκου.

Μέσω της δωρεάν διάθεσης βιβλίων, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες του πάρκου να αντιληφθούν τον πολύτιμο αυτό δημόσιο, πράσινο χώρο και ως τόπο πολιτισμού, απολαμβάνοντας χωρίς κανένα κόστος τα οφέλη που προσφέρει ο συνδυασμός της φύσης και της τέχνης στην αστική καθημερινότητα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε