σε ,

Ναι, η καρδιά μπορεί να εμφανίσει καρκίνο. Γιατί όμως δεν μας σκοτώνει;

Οι λόγοι που ο κακοήθης όγκος στην καρδιά δεν εκδηλώνεται

 Από την Μαρία Σκαμπαρδώνη

Γιατί, άραγε, δεν έχουμε ακούσει ποτέ κάποιον να λέει πως έχει καρκίνο στην καρδιά; Ο καρκίνος αφού είναι μία ασθένεια που πλήττει όλα τα ζωτικά μας όργανα, πώς είναι δυνατόν να μην επηρεάζει ποτέ την καρδιά μας; Ας δούμε μία απάντηση.

Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός πως δεν ακούμε σχεδόν ποτέ για την εκδήλωση καρκίνου στην ανθρώπινη καρδιά, αλλά σε όλα τα άλλα όργανα. Και όμως, καρκίνος στην καρδιά υπάρχει; ο κακοήθης όγκος ονομάζεται ραβδομυοσάρκωμα, το οποίο πλήττει τους ιστούς της καρδιάς. Ας δούμε όμως γιατί δεν εκδηλώνεται.

Ο καρκίνος είναι μία σοβαρή πάθηση η οποία προσβάλλει όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας; συνεπώς, μπορεί να χτυπήσει παντού, καθώς είμαστε δημιουργημένοι από αυτά. Ο τρόπος ζωής, το περιβάλλον, η κληρονομικότητα, όλα επηρεάζουν το αν και πότε θα εμφανιστεί ο καρκίνος στον άνθρωπο. Όμως, επιτίθεται, συνήθως, σε όργανα τα οποία διαθέτουν σημαντική ποσότητα λιπώδους ιστού.  Η καρδιά δεν έχει σημαντική ποσότητα, γεγονός που δρα προστατευτικά απέναντι στην εκδήλωση του καρκίνου. Επιπροσθέτως όμως, εμπεριέχει μία μεμβράνη, το περικάρδιο, το οποίο μοιάζει με ένα σακουλάκι το οποίο είναι γεμάτη υγρό. Έτσι, ο καρκινικός όγκος ναι μεν αναπτύσσεται, αλλά η καρδιά μένει αλώβητη, διότι ο κακοήθης όγκος αναπτύσσεται έξω από αυτή.

Έτσι, η καρδιά μας χάρη στη δομή της αλλά και εξαιτίας του περικαρδίου, προστατεύεται από τους κακοήθεις όγκους και μένει αλώβητη και υγιής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6 πράγματα που (δεν) πρέπει να κάνεις αν κάποιος γνωστός σου έχει καρκίνο

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε