σε , , ,

Πώς απαντάμε στις 10 πιο συχνές (και προβλέψιμες) ομοφοβικές ατάκες;

Κάποιος μάζεψε όσα ακούει πιο συχνά στα social media και προτείνει απαντήσεις

Του Foti Fox, από την ομώνυμη σελίδα στο Facebook.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά συναντάει κανείς, άρθρα σχετικά με την ομοφυλοφιλία και γενικότερα, σχετικά με τα LGBT δικαιώματα. Στα πεδία σχολιασμών των άρθρων αυτών συχνά διαβάζουμε σχόλια από μισητές των LGBT ανθρώπων που είναι τόσο ίδια, λες και τα γράφει ένας μόνο άνθρωπος.

Κατά την άποψη μου αυτοί που τα γράφουν δεν έχουν σχηματίσει δικιά τους άποψη και ως κ-οπαδοί, λειτουργούν ως μεγάφωνα της “κοινής γνώμης” (όπως άλλωστε αναφέρει και ο Γιούνγκ). Δηλαδή αντί να σχηματίζουν δικές τους απόψεις, δέχονται μια μαθημένη αντίληψη ως δική τους άποψη.

Παρακάτω παραθέτω μερικές τέτοιες απόψεις και τις απαντήσεις σε αυτές.

1) Δεν είναι φυσιολογικό οπότε δεν θα ήθελα να το βλέπω.

-Είναι φυσιολογικό και υπάρχει στην φύση σχεδόν σε όλα είδη θηλαστικών και κανένας ιατρικός οργανισμός του δυτικού κόσμου δεν θεωρεί την ομοφυλοφιλία ασθένεια.

Επίσης ακόμα και αν υποθέταμε ότι δεν είναι φυσιολογικό: Ε, και; Όλο το υπόλοιπο φάσμα της ζωής σου είναι φυσιολογικό; Τρως κατεργασμένους υδατάνθρακες που σου δημιουργούν αντίσταση στην ινσουλίνη, παχυσαρκία και προδιαβήτη. Καπνίζεις τσιγάρα. Πίνεις αλκοόλ. Θέλεις την γυναίκα να μακιγιάρεται και να αποτριχώνεται να φοράει σέξι εσώρουχα και να κρύβει τις άσπρες τρίχες της για να καυλώσεις.

Μάντεψε: Δεν την έφτιαξε η φύση σαν τον ρόμποκοπ.  ΕΣΥ την θέλεις έτσι.

2) Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν στο κρεβάτι τους αλλά να μην προκαλούν.

-Αν με τον όρο πρόκληση εννοείς να πηγαίνεις πχ για τυρόπιτα και να βλέπεις δυο ομοφυλόφιλους να κάνουν σεξ, τότε θα συμφωνήσω. Αν όμως προκληση για σένα είναι το να κάνουν ό,τι κάνει και ένα ετερόφυλο ζευγάρι (για το οποίο δεν θα έλεγες κουβέντα), τότε πολύ απλά δεν μας νοιάζει.

Κατά το Σύνταγμα όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και το γεγονός ότι δεν σου αρέσει κάτι, δεν το κάνει μεμπτό. Κι εμένα μπορεί να μου αρέσει το μούσι σου, αλλά η αισθητική μου δεν εγείρει δικαιώματα πάνω σου.

Γενικά είμαι ο ίδιος άνθρωπος και όταν σηκώνομαι από το κρεβάτι

3) Αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια.

-Γίναμε. Και; Καλά κάναμε.

4) Ας κάνουν ότι θέλουν αλλά όχι να το περνάνε και για φυσιολογικό.

– Βασικά μπορούμε να το περνάμε όπως θέλουμε. Έχεις την άποψη σου και έχω την δικιά μου. Η δικιά μου (με την οποία συμφωνεί η επιστήμη) είναι πως είναι φυσιολογικό.

5) Για την αναπαραγωγή χρειάζεται ένας άνδρας και μια γυναίκα.

-Σώπα. Μιας και σκοπός του κάθε ανθρώπου είναι η τεκνοποίηση. Μεγάλη ανωμαλία και ο μοναχισμός.

6) Στα Pride βγαίνουν με τα στρινγκ.

-Εδώ έχουμε κλασσικό παράδειγμα identity politics. Δηλαδή σου βάζουν μια ταμπέλα και είσαι υπεύθυνος για την πράξη του κάθε ανθρώπου στον οποίον έχουν φορέσει την ίδια ταμπέλα. Ένα μικρό ποσοστό όντως πάει προκλητικά στα Pride.

Όμως:

1ον) Δεν πηγαίνουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι στο pride.

2ον) Οι περισσότεροι που πηγαίνουν είναι «αξιοπρεπείς».

7) Ο θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα και όχι τον Αδάμ και τον Μήτσο.

-Απόδειξε ότι υπάρχει θεός, μετά απόδειξε ότι υπάρχει ο δικός σου θεός, μετά απόδειξε ότι υπήρξε ο Αδάμ και η Εύα. Και μετά εξήγησε μας πως, αφού τα μόνα παιδιά τους ήταν ο Καϊν και ο Αβελ, συνεχίστηκε το ανθρώπινο είδος.

8) “Βλέπουν και παιδιά” και η παραλλαγή αυτής “τι θα πω στα παιδιά μου” και η άλλη παραλλαγή “είναι κακά πρότυπα για τα παιδιά”.

-Τα παιδιά δεν θα γίνουν ομοφυλόφιλα με το να δουν ένα ομόφυλο ζευγάρι στον δρόμο. Αυτό είναι τελείως ηλίθιο να το ισχυριστεί κανείς. Όσον αφορά το “τι θα πεις στα παιδιά σου”. Πες τους “είναι δυο άνθρωποι που αγαπιούνται” ή πήγαινε τα σε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, να τους εξηγήσει.

Όπως και να χει ο κόσμος δεν είναι παιδική χαρά και δυο ξένοι δεν έχουν ευθύνη για το τι θα δουν τα παιδιά σου και τι θα τους εξηγήσεις. Επίσης να πω ότι δεν θέλω να είμαι πρότυπο κανενός. Θέλω μόνο να μην με ενοχλεί κανείς και να μην ασχολούμαι με κανέναν.

9) Έχω και φίλο γκέι, αλλά δεν προκαλεί.

-Δεν μας νοιάζει βασικά. Αν έχετε έναν φίλο που συμμορφώνεται στο πως θέλετε να είναι οι άνθρωποι, μαγκιά σας.

10) Να δω εσάς που υποστηρίζετε αν τα παιδιά σας γίνουν γκέι.

-Φαντάζομαι πως ακόμα κι εσύ που λες αυτήν την ατάκα, αν το παιδί σου έβγαινε γκέι, δεν θα το πετούσες με τις κλωτσιές από το σπίτι (εύχομαι δηλαδή να έχεις εξελιχθεί τόσο). Όπως και να έχει, όποιον σεξουαλικό προσανατολισμό κι αν είχε το παιδί μου, θα με ενδιέφερε να είναι γερό, με καλούς τρόπους και συμπεριφορά, έξυπνο, τίμιο και ευτυχισμένο. Δεν θα ήθελα να το δω πχ. μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης, που πλακώνει Πακιστανούς.

Η προκατάληψη είναι βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία και θέλει πάρα πολλή προσπάθεια για να σκέφτεται κάποιος μόνος του και να μην αναμεταδίδει άκριτα, όσα του μάθανε ως σωστά. Όμως μετά από αρκετή προσπάθεια, μπορεί να εξελιχθεί. Οπότε θα πω  “Live and let live”.

Love Is Love Pride GIF by TALLY WEiJL – Find & Share on GIPHY

Discover & share this TALLY WEiJL GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση