σε ,

Πριν αρχίσετε τις κατάρες για το ρότβάιλερ, διαβάστε αυτό

Με αφορμή το σημερινό τραγικό περιστατικό στα Γλυκά Νερά

Πρώτα τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του βρέφους. Η σημαντικότερη είδηση είναι φυσικά η τραγική απώλεια του παιδιού. Και γι’ αυτό αναρωτιόμαστε αν υπάρχει τρόπος να αποφευχθούν τέτοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Γλυκά Νερά: Νεκρό από δάγκωμα σκύλου βρέφος τριών μηνών

Ένα βρέφος τριών μηνών σκοτώθηκε το πρωί από δάγκωμα σκύλου στα Γλυκά Νερά. Το μωρό μεταφέρθηκε από την μητέρα του στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στις 9:45π.μ. Το κοριτσάκι έφερε τραύματα στο πρόσωπο και στον λαιμό του και, όπως αποδείχθηκε, ήταν ήδη πολύ αργά.

Καταρχάς να πούμε πως κανένα σκυλί δε γεννιέται κακό, κανένα σκυλί δε γεννιέται επιθετικό, κανένα. Όση βάση έχει ότι συγκεκριμένες ράτσες σκύλων είναι επιθετικές, τόση βάση έχει ότι συγκεκριμένες φυλές ανθρώπων είναι εγκληματικές. Όση ευθύνη έχει ένα σκυλί για τις πράξεις του τόση έχει κι ένα μικρό παιδί νηπιακής ηλικίας. Τα παιδιά και τα σκυλιά ποτέ δεν φταίνε, φταίνε πάντα οι κηδεμόνες τους.

Οι «καλοί» συνάνθρωποί μας επιτηδευμένα τα εκπαιδεύουν για να τα κάνουν άγρια, για να τα κάνουν φύλακες, για να προβληθούν εκείνοι ως οι βαρύμαγκες που έχουν τα ρατσάτα. Επίσης, οι «καλοί» μας συνάνθρωποι τα κακοποιούν βάναυσα και κάποια σκυλιά καταλήγουν είτε δολοφονημένα (γι’ αυτά φυσικά ούτε λόγος) είτε φοβικά που τρέμουν μια ζωή είτε επιθετικά που παλεύουν να αμυνθούν για να επιβιώσουν.

Έχουν στοχοποιηθεί κάποιες ράτσες ως επιθετικές ενώ στην πραγματικότητα τα συγκεκριμένα σκυλιά απλώς διαθέτουν την αντίστοιχη σωματοδομή. Τα καημένα τα πιτ-μπουλ πρώτα-πρώτα. Τους ακρωτηριάζουν τα αφτιά, τις ουρές, τα βασανίζουν και μετά τα χρησιμοποιούν από προσωπική βιτρίνα μέχρι για κυνομαχίες. Κατά τα άλλα φταίει το σκυλί και η ράτσα. Δεν κακοποιείται το σκυλί αλλά ο άνθρωπος ε; Παλαιότερα είχαν στοχοποιήσει τα, επίσης, ακρωτηριασμένα ντόμπερμαν, τώρα τα ροτβάιλερ. Πόσο φαιδρό είναι το ανθρώπινο είδος να κατηγορεί για τις δικές τους πράξεις τους αποδέκτες του; Και στην προκειμένη αθώα πλάσματα τα οποία βασανίζει και σχηματίζει κατά τέτοιον τρόπο.

Το σημερινό τραγικό περιστατικό στα Γλυκά Νερά έχει έναν τραγικό απολογισμό, ένα βρέφος νεκρό, έναν σκύλο που πιθανότατα θα είναι νεκρός, μία οικογένεια σε τραγική κατάσταση, μία ράτσα περαιτέρω στοχοποιημένη με ό,τι συνεπάγεται αυτό, μία έξτρα «καραμέλα» στη γλώσσα των μισόζωων και ακόμη περισσότερες δικαιολογίες για τις βάναυσες καθημερινές κακοποιήσεις εις βάρος των ζώων.

Όπως λένε οι γείτονες, η γιαγιά του αδικοχαμένου βρέφους και οι φωτογραφίες το σκυλί ζούσε μονίμως σε ένα μικρό στενό μπαλκόνι. Τα σκυλιά, είτε είναι ροτβάιλερ είτε είναι μαλτέζ όταν τα έχουμε σπίτι μας δεν είναι ούτε για το μπαλκόνι μας ούτε για την ταράτσα μας, είναι ισότιμα μέλη της οικογένειάς μας. Θέλουν αγάπη και προσοχή. Δεν είναι γλάστρες για τη βεράντα μας.

Δεν είμαι δικαστής για να αποδώσω κατηγορίες αλλά τα μόνα πλάσματα που σίγουρα δεν έφταιγαν πλήρωσαν με τη ζωή τους, το δύστυχο κοριτσάκι 2 μηνών και το ροτβάιλερ.

ΥΓ: Πριν ξεκινήσετε τις κατάρες για το συγκεκριμένο σκυλί δείτε που ζούσε και αναλογιστείτε πόσα σκυλιά βασανίζονται φρικτά και καθημερινά και στο ξύλο που τους ρίχνουν γυρίζουν και το άλλο μάγουλο.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τα pugs δεν είναι χαριτωμένα. Είναι δύσμορφα και άρρωστα ζώα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν!»

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

5 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
 1. Σταματίνα,όσα έγραψες εδώ,τα σκέφτηκα κι εγώ.Μονο που εσύ έχεις το θαρρος να τα δημοσιεύσεις (μπράβο στα Μικροπραγματα και τον Άρη,επισης).
  Φαντάζομαι τι έχεις να ακουσεις στο φεισμπουκ,ίσως κι εδώ στα σχόλια…!
  Κοινοποιώ.

 2. Έχω εμπειρία και με σκύλο και με γάτα φιλικών οικογενειών όπου σε περίπτωση έλευσης νέου μέλους-βρεφους έδειξαν σαφέστατα συμπτώματα ζήλειας-επιθετικοτητας-αλλαγης συμπεριφοράς. Ξέρετε κάτι επί τούτου;

 3. Κανένας σκυλί δε γεννιέται κακό και επιθετικό. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως και κανένας άνθρωπος. Ο χαρακτήρας διαμορφώνεται στην πορεία από τα βιώματα και τις προσλαμβάνουσες μας. Πίσω από κάθε σαδιστή, εγκληματία κτλ βρίσκεται μια προσωπική ιστορία τόσο στην ανατροφή του όσο και στην μετέπειτα ζωή του. Να του δώσουμε άφεση αμαρτιών λόγω αυτού; Ένας σκύλος μπορεί να εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά για πολλούς και διάφορους λόγους. Είτε από φόβο, είτε από άμυνα, είτε από πόνο, είτε για να προστατεύσει την περιοχή του, είτε από στρες, είτε από ορμονικά ένστικτα. Οι κατάρες επομένως δεν έχουν στόχο το σκύλο, αλλά όλους τους ανεγκέφαλους ιδιοκτήτες σκύλων που ναι μεν θέλουν να έχουν στην κατοχή τους τέτοια ζώα αλλά από την άλλη δεν έχουν τη στοιχειώδη παιδεία και ευσυνειδησία να συμπεριφερθούν με σεβασμό τόσο στο ζώο όσο και στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο αποτελούν μέλη.

 4. Δεν πρόκειται φυσικά να ρίξω ούτε κατάρα, ούτε ευθύνη στο σκυλί.
  Είναι ζώο και ως εκ τούτου ιδιαίτερα ορμέμφυτο.
  Αλλά αυτά περί “καμία ράτσα δεν είναι επιθετική” καθώς και τα εύκολα συμπεράσματα από “μαρτυρίες” απλά δεν είναι σοβαρά.
  Οι άνθρωποι έχουμε φτιάξει διάφορες φυλές στα οικόσιτα ζώα μας, προσπαθώντας να απομονώσουμε συγκεκριμένα επιθυμητα χαρακτηριστικά: Μέγεθος, τρίχωμα, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά επίσης ΚΑΙ συμπεριφορά. Και ενώ η απόκτηση ενός πχ ροτβάϊλερ δεν εξασφαλίζει ότι έχουμε αυτομάτως και με σιγουριά ένα ζωντανό με ιδιοσυγκρασία “τσαμπουκαλή” σκύλου φύλακα, οι πιθανότητες τείνουν προς αυτόν τον χαρακτήρα. Πολύ πιο δύσκολα όμως θα προκύψει ένα ροτβάϊλερ που φερμάρει, ή που είναι αεικίνητο σαν ένα κολλεϊ.
  Δεν είναι δε τυχαίο ότι πχ η Αυστραλία έχει απαγορέψει την είσοδο σε συγκερκιμένες ράτσες σκυλιών, χαρακτηρίζοντας τες επικίνδυνες.
  Επιπλέον και ανεξάρτητα πάντα από την ανατροφή, υπάρχουν περιπτώσεις σκυλιών που -κατ’ αναλογία με τους ανθρώπους- γεννιούνται “τρελά”, απρόβλεπτα, αψυχολόγητα και η σωστή ανατροφή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη.
  Ολλ δατ σεντ, η ανατροφή, η εκπαίδευση και οι σωστές συνθήκες είναι πρωτίστης σημασίας για την διαμόρφωση του σωστού χαρακτήρα (και) στα σκυλιά.
  ΥΓ: Ο παραλληλισμός με τους ανθρώπους είναι ψιλοάκυρος: Δεν εκτρέφονται άνθρωποι με σκοπό την δημιουργία μιας ράτσας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά – η διασταύρωση είναι πρακτικά τυχαία. Ο τελευταίος που ήθελε να το κάνει αυτό είχε ένα κωμικό μουστάκι και εξολόθρευσε εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές παγκοσμίως…
  ΥΓ2: Αποτελεί επίσης δεδομένο, ότι ράτσες σαν και αυτές, τις προτιμούν συχνά άτομα με σοβαρά θέματα, που δεν αγαπούν τα ζώα, αλλά γουστάρουν να προκαλούν δέος και φόβο στον περιγυρο, για… τους δικούς τους λόγους…

Αφήστε μια απάντηση