σε , ,

«Προσπάθησα να βάλω τα δίδυμα παιδιά μου σε παιδικό σταθμό. Κυκεώνας και αποτυχία!»

Η ανοιχτή επιστολή ενός εξοργισμένου πατέρα

Φωτο αρχείου: Eurokinissi / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Καλημέρα σας.

Ονομάζομαι Αντώνης Γεωργόπουλος. Είμαι 39 ετών και ήθελα μέσω της ιστοσελίδας σας, να αναρτήσετε είτε μέσω άρθρου, είτε μέσω της επιστολής μου, τον αγώνα που έδωσα και δίνω, δίχως τελικά αποτέλεσμα, για την ένταξη των δίδυμων παιδιών μου σε παιδικό σταθμό. Κυκεώνας!

Δυστυχώς εν έτη 2019 και με αλλαγμένη κυβέρνηση -με ότι συνεπάγεται αυτό-  μοιάζει να παίζει ακόμα ρόλο το αν είσαι του κόμματος και διάφορα τεχνάσματα, όπως τήρηση του νόμου περί δημότη και ετεροδημότη, με χρησιμοποίησή του όπως και όπου μας συμφέρει.

Τι συνέβη; Τα παιδιά μου είναι 2,5 ετών, δίδυμα. Φέτος, προσπάθησα να τα εντάξω σε έναν από τους παιδικούς σταθμούς του Παλαιού Φαλήρου όπου κατοικώ τα τελευταία εννέα (9) χρόνια, βάσει μισθωτηρίου, με αριθμό αίτησης 615/616, ΣΤ’ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ.

Σήμερα ενημερώθηκα, όχι επισήμως από το Σταθμό -πού τέτοια εξυπηρέτηση- αλλά από υποψήφια δημοτική σύμβουλο με το συνδυασμό του νεοκλεγέντα δημάρχου κου Φωστηρόπουλου, η οποία δεν εκλέχθηκε, ότι δεν είμαι ψηφοφόρος, ότι είμαι υψηλού εισοδήματος -βλέπετε έχω την ατυχία να είμαι και εγώ και η σύζυγος μου μισθωτοί, οπότε όλα είναι στη διαφάνεια- και συν τοις άλλοις είμαστε και ετεροδημότες. Αυτό κι αν σηκώνει κουβέντα, για το πώς η ημιμάθεια μπορεί να αποτελέσει εργαλείο σε κάποιον ή κάποιους που διαχειρίζονται καίριες θέσεις του κράτους. (Ο νόμος είναι σαφής: Ο ετεροδημότης έχει ίσα δικαιώματα με τον δημότη (βλέπε ΦΕΚ4249/2017- Άρθρο 3).

Το αστείο είναι τι αναφέρει ο νόμος και πόσο πολύ απέχει τελικά η αλήθεια από την πραγματικότητα. (Άρθρο 2 – Να διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς). Εμείς είμαστε εργαζόμενοι αλλά… πλούσιοι εργαζόμενοι! Οπότε δια στόματος της διευθύντριας του σταθμού, ειπώθηκε ότι έχετε χρήματα, να τα πάτε σε ιδιωτικό.

Επίσης, όπως γνωρίζετε, υπάρχει και πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ένταξη των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, επίσης με εισοδηματικά κριτήρια, το οποίο όπως πληροφορήθηκα, προτιμούν οι δημοτικοί σταθμοί γιατί το αντίτιμο που δίνεται για κάθε παιδί είναι πολύ περισσότερο από αυτό που θα έδινε ανεξάρτητα ένας πολίτης. Βάσει των εισοδημάτων της οικογένειάς μας, ουδέποτε αρνηθήκαμε να δώσουμε το κατάλληλο αντίτιμο. Φυσικά και θα πληρώναμε αλλά ούτε αυτό μαλάκωσε τους υπευθύνους του δήμου Παλαιού Φαλήρου, που αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα κυνικοί  για το πώς θα αντιμετωπίζονται δημότες και μη, για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Κλείνοντας, να σταματήσω να πληρώνω το δήμο μου; Να είμαι καλός Σαμαρείτης ή να εξακολουθήσω να είμαι ένας ταλαίπωρος γονέας που δεν ξέρει τι να κάνει τα παιδιά του κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο;

Η συγκεκριμένη επιστολή μου θα αναρτηθεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, μην τυχόν και ακούσει κανείς και αλλάξει ποτέ τίποτα σε αυτή τη χώρα. Εκτίμησή μου, δεν θα αλλάξει.

Καλή θητεία στον κο δήμαρχο.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Γεωργόπουλος

UPDATE: Από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Προς: LIFO.gr & ΔΥΟΔΕΚΑ.ΑΕ

Υπόψη:  κ. Άρη Δημοκίδη

Αγαπητέ κύριε Δημοκίδη,

Σχετικά με επιστολή του κ. Αντώνη Γεωργόπουλου με τίτλο : « Προσπάθησα να βάλω το παιδί μου σε παιδικό σταθμό. Κυκεώνας και αποτυχία» που αναρτήθηκε στο site σας στις 17/9/2018 και στην στήλη ¨ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ¨ την οποία επιμελείσθε, οφείλουμε να γνωρίσουμε στους αναγνώστες σας τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία δυστυχώς διαφέρουν από όσα δημοσιεύθηκαν.

Ειδικότερα:

  • Όντως ο κ. Αντώνης Γεωργόπουλος υπέβαλε αίτηση στους Παιδικού σταθμούς του Δήμου μας για τα δίδυμα παιδιά του. Ο  «κυκεώνας» όμως που επικαλείται είναι υπερβολική έκφραση καθώς τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά  που συνοδεύουν κάθε αίτηση είναι συγκεκριμένα, είναι ίδια για όλους και ορίζονται με σαφήνεια με σχετική ανακοίνωση, πολύ πριν την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.
  • Το Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών Δήμου Παλαιού Φαλήρου αλλά και οι Δημοτικές Αρχές της Πόλης διαχρονικά με σχετικές τους αποφάσεις προτάσσουν στην επιλογή των παιδιών την ιδιότητα του Δημότη για του γονείς. Το αν ο κ. Γεωργόπουλος ο οποίος  είναι κάτοικος του Παλαιού Φαλήρου εδώ και εννέα χρόνια δεν μερίμνησε να γίνει και Δημότης είναι δικαίωμα του. Το Δ.Σ. όμως των Παιδικών Σταθμών σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωμένο και πρέπει να πιστοποιήσει με κάποιον τρόπο την σχέση του αιτούντος με την Πόλη. Επομένως η γραφειοκρατία και ο κυκεώνας που αναφέρεται στην επιστολή θα είχε αποφευχθεί αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι ιδιαιτερότητες.
  • Θα πρέπει να τονισθεί ότι στην επιτροπή αξιολόγησης και  επιλογής των παιδιών συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών παρατάξεων , κάτι που καταρρίπτει εν τοις πράγμασι τον ισχυρισμό του κ. Αντώνη Γεωργόπουλου περί κομματικών επιλογών και κριτηρίων.
  • Είναι προφανές και ακολουθείται από όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς σε όλη την Ελλάδα το εισοδηματικό κριτήριο να αποτελεί το καθοριστικό κριτήριο επιλογής και φιλοξενίας των παιδιών. Και αυτό γιατί προτεραιότητα στην διαδικασία έχουν οι οικογένειες που χρήζουν ιδιαίτερης κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης όπως για παράδειγμα οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και  οι χαμηλόμισθοι. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου αλλά και όλοι οι Δήμοι πανελλαδικά ακολουθούν την συγκεκριμένη και αυτονόητη πολιτική ενώ το εισοδηματικό κριτήριο αποτελεί το κύριο κριτήριο και στην διαδικασία που ακολουθείται από τη ΕΕΤΑΑ – Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης η οποία είναι ο φορέας ο οποίος διακινεί και χορηγεί τα σχετικά κουπόνια επιδότησης της φιλοξενίας των παιδιών. Το αν λοιπόν το οικογενειακό εισόδημα του κ. Γεωργόπουλου είναι τέτοιο που δεν του επέτρεψε ούτε από την διαδικασία της ΕΕΤΑΑ να χρηματοδοτηθεί αλλά και ούτε  από τους Παιδικούς μας Σταθμούς να εξυπηρετηθεί αποτελεί ένα δυσάρεστο γεγονός το οποίο όμως δεν παύει να είναι αντικειμενικό.
  • Καθώς ο κ. Αντώνης Γεωργόπουλος υποστηρίζει ότι προτιμούνται τα παιδιά που έχουν λάβει επιδότηση από την ΕΕΤΑΑ, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι πέρα από το εισοδηματικό και κοινωνικό κριτήριο ιδιαίτερη πρόνοια λαμβάνεται για ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας όπως οι : δημόσιοι υπάλληλοι που δεν καλύπτονται από ΕΣΠΑ, οι στρατιωτικοί, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόσφατα μετατεθέντες δημόσιοι υπάλληλοι , επαναπατριζόμενοι επιστήμονες   και φυσικά ιδιωτικοί υπάλληλοι οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στην διαδικασία της ΕΕΤΑΑ και οι οποίοι έχουν χαμηλό εισόδημα.
  • Επίσης θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι το να επικαλείται ο κ. Αντώνης Γεωργόπουλος διαλόγους με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι κατ΄ ιδίαν του εξηγούσαν την διαδικασία, τις αδυναμίες του φακέλου αλλά και την πορεία του σχετικού αιτήματος, είναι μια προσέγγιση του όλου θέματος σίγουρα όχι θεσμική και οπωσδήποτε σίγουρα όχι σύγχρονη.

Κατανοώντας απόλυτα ως Δήμος Παλαιού Φαλήρου την αγωνία του κ. Αντώνη Γεωργόπουλου ως πατέρα και ως εργαζόμενου και με αφορμή την συγκεκριμένη ανάρτηση θέλουμε να δηλώσουμε δημόσια ότι πρόθεση του Δήμου μας είναι η εξυπηρέτηση και η ικανοποίηση όλων των σχετικών αιτημάτων με διαφάνεια και λογοδοσία.

Όσον αφορά την παρούσα επιστολή, αυτή συντάχθηκε καθώς επιθυμία μας είναι να ενημερωθούν οι πολυπληθείς αναγνώστες σας για τα πραγματικά γεγονότα με σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα σας. Και μπορεί κατά καιρούς ¨να λέγονται και να γράφονται¨  διάφορα αλλά στην συγκεκριμένη  περίπτωση η σχετική ανάρτηση στο έγκριτο και έγκυρο site σας, μας υποχρεώνει να τοποθετηθούμε δημόσια επί του θέματος.  

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

  Από το Γραφείο Τύπου

  Δήμου Παλαιού Φαλήρου

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
amnos
Μέλος
amnos

Kαλησπερα κε Γεωργοπουλε,
θα σας συνιστουσα να αιτησετε το καταστατικο του Διοικητικου Συμβουλιου του Κεντρου Βρεφικης Αγωγής στο οποιο ανηκει ο παιδικος σταθμος του δημου ο οποιος σας απερριψε το αιτημα ενταξης των διδυμων παιδιων σας, να το μελετησετε προσεκτικα και εφοσον διαπιστωσετε οτι εχετε δικιο να προσφυγετε με αιτηση σας απευθειας στον δημο (ο οποιος ειναι υπευθυνος για την εποπτεια του εν λόγω κεντρου) και με αναφορα σας στον Συνηγορο του Πολιτη. Καλη επιτυχια σε οτι κι αν κανετε

Manos1980
Μέλος
Manos1980

Καλησπέρα, Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα στον ίδιο παιδικό σταθμό πέρσυ. Να σημειωθεί ότι είμαι δημότης Παλαιού Φαλήρου και η οικογενειακή μου μερίδα βρίσκεται εκεί. Η διευθύντρια του παιδικού μάλλον δίνει παντού την ίδια απάντηση κρίνοντας τα οικονομικά του καθενός και τις δυνατότητες του. Όταν διαμαρτυρήθηκα στον δήμο για την συμπεριφορά της, η απάντηση ήταν ότι για του εκπαιδευτικούς αρμόδιο είναι το υπουργείο. Σε ότι αφορά τις θέσεις τα προβλήματα δημιουργούνται από δύο λόγους: 1. Τα εισοδηματικά κριτήρια που μπαίνουν, ευνοούν αυτούς που μπορούν να κρύψουν εισοδήματα. Σύμφωνα με τον παιδικό, με μηνιαίο εισόδημα οικογενειακό 2200 ευρώ ήμουν ο τρίτος πλουσιότερος… Διαβάστε περισσότερα »