σε , ,

Σ’ αυτό το χωριό της Κρήτης έφτιαξαν ξύλινες, χειροποίητες ταμπέλες για τα μέρη που κάποτε ήταν μαγαζιά

Μια πράξη γεμάτη αγάπη για τον τόπο τους και την ιστορία του

Αβδού Κρήτης

Το χωριό Αβδού βρίσκεται στον Νόμο Ηρακλείου της Κρήτης. Οι κάτοικοι του χωριού έφτιαξαν ξύλινες, χειροποίητες ταμπέλες που αναφέρουν το όνομα, το επάγγελμα και την χρονολογία που λειτουργούσε το κάθε κατάστημα στο χωριό τους κατά το παρελθόν.

Μια πράξη γεμάτη αγάπη για τον τόπο τους και την ιστορία του που μεταφέρει τους επισκέπτες του χωριού σε ένα συγκινητικό μακρινό ταξίδι στον χρόνο.

Ο γνωστός και ταλαντούχος Κρητικός κινηματογραφιστής Νίκος Σαράντος βρέθηκε στο χωριό, κατέγραψε της ταμπέλες-έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους των πάλαι ποτέ καταστημάτων του χωριού και μας ταξιδεύει στον χρόνο.

Δείτε το βίντεο:

Λέει ο Σαράντος: «Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όποιον περπατήσει στα σοκάκια του πανέμορφου Μινωικού χωριού Αβδού, σαράντα περίπου χιλιόμετρα Ανατολικά του Ηρακλείου. Σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει και από μια παραδοσιακή ταμπέλα από επαγγέλματα του παρελθόντος που τα περισσότερα έσβησαν μέσα τον χρόνο και την εξέλιξη. Το μοναδικό αυτό θέαμα είναι μια ιδέα των κατοίκων και του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Ένα παράδειγμα παντρέματος της τέχνης με την παράδοση…»

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

16 points
Upvote Downvote

Total votes: 24

Upvotes: 20

Upvotes percentage: 83.333333%

Downvotes: 4

Downvotes percentage: 16.666667%

Αφήστε μια απάντηση