σε , ,

Τα απαγορευμένα ελληνικά τραγούδια εν καιρώ Κορωνοϊού – μέρος Α΄

Κάποτε τα τραγουδούσαμε εν χορδαίς και οργάνοις. Τώρα… ξεχάστε τα

Κάποτε τα τραγουδούσαμε εν χορδαίς και οργάνοις. Τώρα… ξεχάστε τα. Διότι, μπορεί να συλληφθείτε. Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος, αναλόγως των ορέξεων κοινού, γράφοντος και Άρεως βεβαίως βεβαίως.

1. “Μπορεί να βγω” – Αντώνης Ρέμος και Μάνος Πυροβολάκης

Ο τίτλος του άσματος μπορεί να συνιστά:(α) απειλή για διασπορά ασθενειών(β) προειδοποίηση για παραβίαση περιοριστικών μέτρων(γ) αναγγελία επικείμενης απόπειρας αυτοκτονίας(δ) παραλήρημα επικείμενης ή υφιστάμενης εμπύρετης ιώσεως ή ψυχικής διαταραχής(ε) εκδήλωση ασυνείδητου ευσεβούς πόθου.

2.  “Όταν βλέπω αεροπλάνο” – Λίτσα Γιαγκούση

Επειδή είναι γνωστή η σχέση μου με την υψηλή αισθητική και την ποιότητα, θα αναβαθμίσω περαιτέρω το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου για τον κορονοϊό με αυτό το επαναστατικό τραγούδι. Αδικημένο από την νομενκλατούρα της κριτικής, σήμερα θάλλει και λάμπει άσπιλο από τον χρόνο, ως μεταμοντέρνος ύμνος στην απελευθέρωση από τη μασκοφόρα απελπισιά της πανδημίας.

3.  “Βόλτα με κλεμμένο αμάξι” – ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ

Το εν λόγω άσμα πέραν της προτροπής σε ανυπακοή στα μέτρα, εμπεριέχει και ένα άλλο θεμελιώδες στοιχείο του αντιεξουσιαστικού αγώνα, την απαλλοτρίωση.

4. “Αγκαλίτσες και φιλάκια” – Μαντώ και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος

“Αγκαλίτσες και φιλάκια”, Μαντώ και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος (που κάνει και ραπ γέφυρα).Το άσμα κριτικάρει έντονα (λόγω μπερμπαντιάς του κυρίου) την υπερβολή στους εναγκαλισμούς και τους ασπασμούς, επομένως μάλλον προοικονομεί το 2020, έτος κατά το οποίο είναι έτοιμη η αναθεώρηση του ποινικού κώδικα με πρόβλεψη για ποινικό κολασμό ακόμα και των προπαρασκευαστικών πράξεων.

Τουτέστιν, δεν θα απαιτείται να έχει τελεστεί η αγκαλιά ή το φιλί, αλλά ακόμη και να έχεις (εικονοποιήστε πλιζ) απλώς ξεκινήσει εσύ από τη μία άκρη του Μακρύ Γιαλού και το έτερον ήμισυ από την άλλη με ανοιχτές τις αγκαλιές, τρέχοντας ρομαντικά ως άλλη Έλενα Ναθαναήλ προς Λάκη Κομνηνό, θα συλλαμβάνεστε πάραυτα αμφότεροι.

Επίσης ακόμα και τα φιλιά στον αέρα θεωρούνται απόπειρα τέλεσης φιλιού. Για τα φιλιά ιμότζι ακόμα η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει.

Συνεχίζεται…

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε