σε ,

Τα παπάκια στη σειρά (Προσοχή: τρυφερές εικόνες!)

Το βιντεάκι του Guardian που έγινε viral δείχνει όχι ένα, όχι δύο αλλά 45 παπάκια να περνούν το δρόμο

Είσαι λέει το βίνδεον του Γκάρντιαν, σ’ έναν πολυσύχναστο δρόμο στο Μέιν των ΗΠΑ. Και αίφνης, ένα γκρουπ από παπιά (45 τον αριθμό) αποφασίζουν να διασχίσουν την πολυσύχναστη λεωφόρο. Η παπιοαρχηγίνα δίνει το παράγγελμα, και η παπιομπριγάδα σιγά σιγά, με υποδειγματική τάξη, περνάει απέναντι. Δύο μονάχα σουρτούκες μένουν στο τέλος (όχι, κυρία, δεν θέλουμε να πάμε στο Μουσείο, έχουμε ραντεβού με τον Ντόναλντ και τον Φέθρι παραδίπλα), αλλά, κοπελιές, δεν σας παίρνει, θα το δείτε το Μουσείο και θα γράψετε και έκθεση. Οπότε, τί να κάνουν κι αυτές, περνούν απέναντι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

A passerby captured this adorable moment, when a mother duck guided 45 ducklings across a busy road. Motorists in a Maine city were brought to a standstill as the parade of ducklings waddled across the 5-lane road. All made it across safely.

30.4k Likes, 896 Comments – The Guardian (@guardian) on Instagram: “A passerby captured this adorable moment, when a mother duck guided 45 ducklings across a busy…”

Η υπομονή των οδηγών, υποδειγματική. Στην Ελλάδα, δεν ξέρω τί θα είχε επακολουθήσει. Στο απίθανο σενάριο που κάποιος θα φιλοτιμείτο να σταματήσει, είναι αμφίβολο ότι οι πάπιες θα τη γλίτωναν, από κάποιους άλλους έξυπνους που θα προσπερνούσαν. Ναι, το ξέρω, το έχετε δει κι εσείς, σε διαβάσεις όχι με πάπιες, αλλά για πεζούς. Σταματάς να περάσει ο πεζός και περνάει ο άλλος σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ξέρετε πόσες φορές τρέμω όταν σταματάω στη διάβαση για να περάσει η γιαγιά, η μαμά με το καροτσάκι, ο τύπος με τις τσάντες, ο σερβιτόρος με το δίσκο, μπας και τους πάρω όλους στο λαιμό μου με την εμμονή μου στη νομιμότητα; Γιατί ο από πίσω, ή ο ξένοιαστος ή ντελιβεράς καβαλάρης, αμ και θα περάσει, αμ και τη γιαγιά θα πατήσει, αμ και θα κορνάρει, αμ και θα με φασκελώσει. Προσεύχομαι κι εγώ, όσο η γιαγιά να περάσει απέναντι, όλα να λήξουν απλώς με εμένα, που τόλμησα να σταματήσω στη διάβαση, βρισμένο και φασκελωμένο.

Διότι, για να επιστρέψουμε στις πάπιες, έστω ότι και οι 45 τη γλίτωσαν, κανείς δεν τις πάτησε και κανείς δεν βγήκε με καραμπίνα και υστεροβουλία να φάει αύριο πάπια καπαμά. Εν Ελλάδι, είναι αμφίβολο ότι οι ταλαίπωροι οδηγοί που διανοήθηκαν να σταματήσουν θα γλιτώσουν την απλή ή έργω εξύβριση στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν δεν προχωρήσουμε και σε σωματικές βλάβες –  ή και στην εφαρμογή του νόμου του Λιντς.

Κι άντε να εξηγήσεις τώρα στις πάπιες όλο αυτό το τουρλουμπούκι. Οι οποίες πάπιες, έχουν άψογη κυκλοφοριακή αγωγή. Σκεφτείτε 45 ανθρώπους να περνούν τη διάβαση. Άλλος να βιάζεται, άλλος  στον κόσμο του να σκρολάρει το κινητό του, άλλος να ανεβάζει στόρι, άλλος να κατεβάζει καντίλια.

Τουτέστιν, κύριε Γκάρντιαν, ελάτε σε μίαν ελληνικήν διάβασιν στην οδό Πανεπιστημίου, να δείτε βάιραλ βίντεο που θα βγάλετε, και αφήστε τα παπιά ήσυχα!

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε