σε

Η ωραιότερη σειρά ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης

Τα στέκια

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης με τον Μπαλού του. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

«Τα στέκια» της ΕΡΤ2 ήταν μια προσωπική έμπνευση και εκτέλεση του πολύ ταλαντούχου και αδικοχαμένου Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης ήταν γιος του μεγάλου κωμικού Βασίλη Τριανταφυλλίδη γνωστού και ως Χάρρυ Κλυνν. Σκηνοθέτης του κινηματογράφου, ιδιοκτήτης του συναυλιακού χώρου Gagarin και παλιός συνεργάτης της LIFO, o Nίκος Τριανταφυλλίδης λάτρεψε το ελληνικό καλτ και το αποενοχοποίησε όσο κανείς. Έφυγε από κοντά μας πριν από 1,5 χρόνο, αφήνοντας πίσω του όμως μια σπουδαία, και σπάνια σε αισθητική για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, κληρονομία.

Οι χώροι που διαδραματίζονται τα επεισόδια είναι καθημερινοί, πχ. Προπατζίδικα, Πατσατζίδικα, Λέσχες Φίλων, Ντισκοτέκ, παζάρια και οπουδήποτε αλλού άνθρωποι συχνάζουν μία ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα. Εκεί συναντούν άλλους ανθρώπους για τους οποίους -λόγω της στενής σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους- γνωρίζουν πράγματα που δεν γνωρίζουν ούτε οι πιο στενοί τους συγγενείς. Άνθρωποι κάθε κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου συναντιούνται στα στέκια τους, κι οι ιστορίες που εκτυλίσσονται μέσα σε αυτά είναι μοναδικές.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

5 points
Upvote Downvote

Total votes: 5

Upvotes: 5

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ!

    Αλλά παρότι παίζω κι εγώ σε ένα επεισόδιο και έτσι αγαπώ τα Στέκια διπλά, η δική μου αγαπημένη σειρά ντοκιμαντέρ είναι οι Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους, που δημιουργεί ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, πάλι για την ΕΡΤ.

  2. Μεγάλο κενό για τον πολιτισμό ιδιαίτερα της Αθήνας. Στιγμάτισε τα δρώμενα της πόλης μέσα απο μια ποικιλία απο δρώμενα που συμμετείχε. Όλο και ποιο συχνά μνημονεύουμε τον Νίκο και την παρακαταθήκη του.

Αφήστε μια απάντηση