σε , ,

10 χωριά που μπορείς να αγοράσεις

Αν σ’ αρέσει να ονειρεύεσαι, ιδού ένας κατάλογος με ωραία χωριά για να επιλέξεις

Εάν είσαι πλούσιος αλλά συχαίνεσαι τα κοσμικά και προτιμάς μια ήρεμη -έως και αντικοινωνική- ζωή, η λύση υπάρχει. Υπάρχουν, λοιπόν, σε διάφορες γωνιές του κόσμου αρκετά χωριά που είναι προς πώληση. Υπάρχουν, φυσικά, και νησιά προς πώληση, αλλά όπως καταλαβαίνετε το τίμημα είναι δυσβάσταχτο ακόμη και για πολλούς πλούσιους. Γι’ αυτό τον λόγο, σας παρουσιάζουμε 10 χωριά που είναι προς πώληση και μπορείτε να αγοράσετε εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα. Εάν δεν την έχετε, μπορείτε απλά να δείτε τι θα μπορούσατε να έχετε αν ήσασταν πλούσιοι.

1. Little Hawkins, Τζώρτζια, ΗΠΑ

Πρόκειται για ένα πολυτελές χωριούδακι που βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό ιδιωτικό νησί στην Τζώρτζια και αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για όσους απεχθάνονται τον μοντέρνο τρόπο ζωής, αλλά παράλληλα αγαπούν και τις ανέσεις. Το χωριό βρίσκεται μια ανάσα από το ποτάμι και η άγρια ζωή αφθονεί στην περιοχή, όπου υπάρχουν δελφίνια, χελώνες, ενυδρίδες και πολλά είδη ψαριών και πουλιών. Όλο αυτό το μαγικό τοπίο διαμορφώνει την τιμή του χωριού στα 17,8 εκατομμύρια δολάρια.

2. Manjimup, Αυστραλία

Εάν σου φάνηκαν υπερβολικά τα σχεδόν 18 εκατομμύρια που κοστίζει το χωριό στην Τζώρτζια, μια πολύ καλή εναλλακτική θα μπορούσε να είναι αυτό το χωριό στην Αυστραλία, το οποίο έχει περισσότερα από 20 εξοχικά σπιτάκια και η τιμή του φτάνει στα 800,000 δολάρια.

3. Vente Hameau, Γαλλία

Αυτό το μικροσκοπικό χωριουδάκι στη Βόρεια Γαλλία θα μπορούσε να αποτελεί τον παράδεισο για κάθε άνθρωπο που αναζητά ψυχική γαλήνη και ηρεμία. Η τιμή του εκτιμάται κοντά στα 340,000 ευρώ και αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όποιον θέλει να επενδύσει για μια ήρεμη και ξεκούραστη ζωή.

4. Story, Indiana

Αυτό το χωριό στην Ιντιάνα πωλείται και το τίμημά του αγγίζει τα 3,8 εκατομμύρια δολάρια. Αποτελεί ένα κλασσικό παράδειγμα της αμερικανικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και περιμένει αγωνιωδώς τους νέους του κατοίκους.

5. Aberllefenni, Ουαλία

 

Εάν σου αρέσει το κρύο και η απομόνωση, μάλλον βρήκες το νέο σου σπίτι – χωριό για την ακρίβεια. Βρίσκεται στη βόρεια Ουαλία και χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Τότε το έχτισαν εργάτες που εργάζονταν σε εξόρυξη σχιστόλιθου και το κόστος του ανέρχεται 1,25 εκατομμύρια λίρες.

6. Reduction, Πενσυλβανία, ΗΠΑ

Εάν ως στόχο έχεις την επένδυση και όχι τη διαμονή, μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία ίσως είναι αυτό το χωριό στην Πενσυλβανία και το οποίο αποτελείται από 19 σπίτια. Τα σπίτια αυτή τη στιγμή είναι ενοικιασμένα από 60 κατοίκους και θα μπορούσε να αποτελεί μια καλή πηγή εισοδήματος για αυτόν που θα το αγοράσει. Το κόστος του είναι στα 1,1 εκατομμύρια δολάρια.

7.Toomsboro, Τζώρτζια, ΗΠΑ

Το Toomsboro βρίσκεται στην καρδιά της Τζώρτζια και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά προς πώληση, καθώς έχει 700 κατοίκους. Πληρώνοντας 1,7 εκατομμύρια δολάρια μπορεί κάποιος να αγοράσει 160 στρέμματα από το χωριό που είναι μοιρασμένα σε 37 οικόπεδα.

8. O Penso, Ισπανία

Αυτό το εγκαταλελειμμένο μικροσκοπικό χωριό στην Ισπανία έχει έκταση 400 στρέμματα και αποτελεί ένα από τα οικονομικότερα χωριά που μπορεί να αγοράσει κανείς. Στην έκταση περιλαμβάνονται στάβλοι, ένας φούρνος και μερικά μικρά σχεδόν ερειπωμένα κτίρια και η τιμή του είναι στις 220,000 ευρώ.

9. Poggio Santa Cecilia, Τοσκάνη, Ιταλία

Εάν σου περισσεύουν τα λεφτά ένα από τα πιο εντυπωσιακά χωριά που μπορείς να αγοράσεις είναι το Poggio Santa Cecilia στη Τοσκάνη, του οποίου η τιμή φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Το χωριό έπαψε να κατοικείται από ανθρώπους το 1960 και έκτοτε βρίσκεται σε μια φάση εγκατάλειψης με τα σημάδια να μοιάζουν πλέον ορατά.

10. El Mortorio, Ισπανία

 

Το ήσυχο χωριό El Mortorio βρίσκεται στο κέντρο της καταπράσινης ισπανικής υπαίθρου και περιβάλλεται από μεγάλες πράσινες εκτάσεις και βουνά. Αν κάποιος θέλει να το αγοράσει θα πρέπει να πληρώσει 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από το Love Money

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεστ γεωγραφίας: Έχεις ιδέα πού βρίσκονται αυτά τα 20 ελληνικά χωριά;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε