σε , ,

Τα 10 πιο συνηθισμένα σημάδια ενός «τοξικού» ανθρώπου

Μερικές φορές οι «τοξικοί» άνθρωποι υπάρχουν στη ζωή μας ως καλοί φίλοι, συγγενείς ή συνεργάτες και ίσως αρνούμαστε να παραδεχτούμε το γεγονός ότι δεν μας κάνουν στην πραγματικότητα καλό. Οι χρήστες του Reddit συγκέντρωσαν σε ένα πόστ τα πιο κοινά χαρακτηριστικά ενός τοξικού ατόμου.

Αν κάποια από τα παρακάτω σημάδια περιγράφουν κάποιο πρόσωπο στη ζωή σας, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τη σχέση σας

1. Συναισθηματική εξάντληση

Μετά από μια συζήτηση μαζί τους νιώθετε συναισθηματικά εξαντλημένοι, σαν να ρούφηξαν όλη σας την ενέργεια.

2. Εκφοβισμός

Χρησιμοποιούν τακτικές εκφοβισμoύ ή άμεσες και έμμεσες απειλές για να πετύχουν αυτό που θέλουν

3. Ενοχές

Προσπαθούν να σας δημιουργήσουν ένα αίσθημα ενοχής π.χ «αν μ’αγαπάς και είσαι φίλος μου πραγματικά θα το κάνεις αυτό για μένα».

4. Ζήλια

Ζηλεύουν τόσο που προσπαθούν να σας ελέγξουν με τρόπο ανθυγιεινό. Οι τοξικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα όρια ως μέσο ελέγχου και στη συνέχεια παίζουν το ρόλο του θύματος όταν τα όρια τους δεν γίνονται σεβαστά: π.χ θα σας αναγκάσουν να διακόψετε τις επαφές σας με κάποιον, ή να διαγράψετε κάποιον από το Facebook, με τη δικαιολογία ότι παραβιάζονται τα δικά τους όρια, στην πραγματικότητα όμως το κάνουν για να έχουν τον έλεγχο.

5. Δεν δέχονται «όχι»

Προειδοποιητικό σημάδι που πρέπει να μας βάζει από την αρχή σε σκέψεις

Toxic GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Toxic GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

6. Θυματοποίηση

Άνθρωποι που συνέχεια αναρωτιούνται γιατί όλοι τους εγκαταλείπουν και γιατί δεν γίνεται πάντα το δικό τους, παριστάνοντας το θύμα. Όταν κάποια στιγμή τους πείτε ότι είναι δικό τους το φταίξιμο, θα κατηγορήσουν και εσάς, παριστάνοντας πάλι το θύμα.

7. Κομπλιμέντα που δεν είναι κομπλιμέντα

Ακόμα κι όταν κάνουν μια φιλοφρόνηση, πρέπει να περιέχει οπωσδήποτε και κάτι αρνητικό.

8. Δεν έχουν κανένα σεβασμό στα όρια

Προσπαθούν πάντα να ξεπεράσουν ένα όριο που μόλις έχετε ορίσει, ανεξάρτητα από το πόσο απλό είναι: π.χ «-Δεν μπορώ να φάω σταφίδες» «-Μα, δοκίμασε αυτές τις σταφίδες, πρέπει να δοκιμάσεις.» Και θα το παίξουν και στενοχωρημένοι που δεν κατάφεραν να σε δηλητηριάσουν.

9. Είναι εγωκεντρικοί

Ένα σημάδι που δεν παρατηρείτε μέχρι να συμβεί πολλές φορές: Ποτέ δεν ρωτούν για τη ζωή σας, σας τηλεφωνούν μόνο όταν χρειάζονται κάτι ή όταν θέλουν να παραπονεθούν για τη δική τους ζωή τους και συνήθως καταλήγουν να ζητούν κάτι από σας.

10. Κουτσομπολεύουν

Αποκαλύπτουν άκρως προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό τους ή τους άλλους αμέσως. Ο λόγος είναι ότι επιζητούν την αποδοχή σας τόσο απεγνωσμένα που είναι ικανοί να μοιραστούν οποιοδήποτε μυστικό. Τη στιγμή όμως που θα αισθανθούν αποδοκιμασία, όσο μικρή κι αν είναι, θα στραφούν προς εσάς με σκοπό να αποσπάσουν πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικά «θύματα».

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

12 points
Upvote Downvote

Total votes: 18

Upvotes: 15

Upvotes percentage: 83.333333%

Downvotes: 3

Downvotes percentage: 16.666667%

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Αφήστε μια απάντηση