σε , ,

10 μαμαδίστικες γκρίνιες που θα μας λείψουν πραγματικά, αν ποτέ τις χάσουμε

Μας έφερε σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο. Μας έδωσε ζωή, μας μεγάλωσε και μας έμαθε  τι είναι σωστό και τι λάθος. Έφτιαξε την τούρτα των πρώτων γενεθλίων μας, μας είπε παραμύθια για να μας πάρει ο ύπνος και ξενύχτησε μαζί μας την ημέρα που δίναμε πρώτη φορά πανελλήνιες. Η Ελληνίδα μάνα ήταν, είναι και θα είναι (τις περισσότερες φορές) παρούσα στη ζωή των παιδιών της αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι πάντα για καλό.

Από τις πιο σοβαρές έως τις πιο αστείες, συγκεντρώσαμε παρακάτω τις 10 μεγαλύτερες γκρίνιες που θα ορίζουν για πάντα την Ελληνίδα μάνα. Συμπληρώστε ελεύθερα στα σχόλια και άλλες.

1. Φέρε τα τάπερ μου!

Μπορεί να έχει 23.000 τόνους πλαστικού από τάπερ στο σπίτι της, μπορεί να είναι ικανή να τροφοδοτήσει ένα ολόκληρο Ολυμπιακό χωριό, στέλνοντας ταπεράκια όμως πάντα η Ελληνίδα μάνα θα θέλει εκείνο το τάπερ, με το περίεργο σχήμα και το μπλε καπάκι που σου είχε στείλει κάποτε φαγητό και που δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει χωρίς να ξέρει επέστρεψε πίσω στο ντουλάπι της.

2. Φάε παιδί μου λίγο να καρδαμώσεις

Συμβαίνει το εξής περίεργο με την Ελληνίδα μάνα. Όσο και να τρως μπροστά της, όσο και να μη χωράς από την πόρτα, όσο γεμάτο και αν είναι το στομάχι σου, πάντα θα υπάρχει λίγο παραπάνω χώρος για σπιτικό φαγητό. Προσπαθώντας δε να ενισχύσει αυτήν της, την προσπάθεια αρχίζει να επιχειρηματολογεί υποστηρίζοντας ότι έχεις χάσει πολλά κιλά και ότι κινδυνεύει η υγεία σου. Γι’ αυτό φάε!

3. Πρόσεξε μη ρίξουν κάτι στο ποτό σου

Θρυλική ατάκα η οποία συνήθως λεγόταν κάθε Σάββατο βράδυ προτού βγεις με τους φίλους σου. Δεν είχε σημασία αν θα πήγαινες για πρωινό παιχνίδι στην αλάνα ή μεσημεριανό καφέ στην πλατεία. Όχι! Την Ελληνίδα μάνα δεν την ένοιαζαν αυτά. Ήθελε να είναι σίγουρη ότι σε έχει προειδοποιήσει σωστά. Όσα χρόνια κι’ αν περάσουν.

4. Πότε θα μου αραδιάσεις 2-3 κουτσούβελα να τρέχουν μέσα στο σπίτι;

Καημός μεγάλος της Ελληνίδας μάνας, ολίγον τι και αγχωτικός. Η ίδια είχε ξεκινήσει με το «Εγώ πότε θα γίνω μάνα» και τώρα το γύρισε στο «Εγώ πότε θα γίνω γιαγιά»; Συμπέρασμα; Όλο κάτι θέλει να γίνει. Και όχι τώρα. Χθες!

5. Αν δεν καθαρίσεις το δωμάτιο, θα δώσω όλα τα παιχνίδια στους γύφτους

Αυτή η σοβαρή απειλή, και ολίγον τι ρατσιστική, από το στόμα της Ελληνίδας μάνας σου, μπορούσες να την οποία πολύ εύκολα εικόνα αφού γνώριζες καλά ότι μπροστά στην καθαριότητα και την τάξη του σπιτιού, εκείνη δεν υπολόγιζε τίποτα και κανέναν. Ακόμα και αν είχε ξοδέψει μια περιουσία για να σου πάρει το κάστρο των Playmobil.

6. Ακόμα κοιμάσαι; Νόμιζα ξύπνησες…

…έλεγε κάθε φορά που έμπαινε στο δωμάτιο παρέα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η Ελληνίδα μάνα, μπορεί να είναι διακριτική και πολύ ήσυχη άλλα όταν θέλει, μπορεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου να αγγίζει επίπεδα ηχορύπανσης, υψηλότερα και από live συναυλία της Katy Perry. Πόσες φορές δεν έχει μπει Σαββατιάτικα στο δωμάτιο σου στις 8 το πρωί κρατώντας την ηλεκτρική σκούπα παραμάσχαλα νομίζοντας (not) ότι έχεις ξυπνήσει.

7. Δε με νοιάζει τι κάνουν τα άλλα παιδιά

Ατάκα η οποία διέλυε όλη την αμέσως προηγούμενη επιχειρηματολογία που είχες ετοιμάσει με σκοπό να κάτσεις λίγο παραπάνω στο πάρτι της συμμαθήτριας σου. Ούτε ο πρόλογος που είχες ετοιμάσει, ούτε το powerpoint που έστησες για την πείσεις ήταν ικανά να αλλάξουν γνώμη στην Ελληνίδα μάνα. Η ατάκα «δε με νοιάζει τι κάνουν τα άλλα παιδιά» διέλυε κάθε ισχυρό επιχείρημα που νόμιζες ότι είχες ανακαλύψει.

8. Μάνα είμαι εγώ ή η δουλάρα σας;

Ρητορικές ερωτήσεις γεμάτες παγίδα, διότι αν επιλέξεις την κουρτίνα ένα θα πρέπει να σηκωθείς αμέσως και να συμμαζέψεις το δωμάτιο σου ενώ αν επιλέξεις τη κουρτίνα δυο και πεις «δουλάρα σας» τότε η οργή της θα είναι σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα θυμάσαι σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο.

9. Στα ΄λεγα εγώ. Δεν στα ΄λεγα; Στα ΄λεγα. Όχι για να μη λες ότι δεν στα ΄λεγα»!

Εντάξει! Αυτό είναι χειρότερο και από το «δε με νοιάζει τι κάνουν τα άλλα παιδιά», διότι όχι μόνο επιστρέφεις από ήττα, άλλα πρέπει να διαχειριστείς και το άγρυπνο βλέμμα της Ελληνίδας μάνας, το οποίο σε περιμένει στην κουζίνα. Σου είχε πει να βάλεις αντιηλιακό και δεν το έβαλες, σου είπε να πάρεις μπουφάν και δεν πήρες, σου είπα να μην στείλεις μήνυμα και έστειλες. Και τώρα τη συνέχεια τη γνωρίζεις καλά.

Σπίτι —-> κουζίνα —-> βλέμμα —->  Στα ΄λεγα εγώ. Δεν στα ΄λεγα; Στα ΄λεγα. Όχι για να μη λες ότι δεν στα ΄λεγα.

10. Ούτε ένα φιλί στην μανούλα;

Έλα ρε μάνα, πάρε ένα 😘

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

27 points
Upvote Downvote

Total votes: 37

Upvotes: 32

Upvotes percentage: 86.486486%

Downvotes: 5

Downvotes percentage: 13.513514%

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Αφήστε μια απάντηση