σε , ,

15 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι δεν είναι όλοι οι καρχαρίες τόσο τρομακτικοί

Όλοι όσοι τρέμουν τους καρχαρίες καλά θα έκαναν να ρίξουν μια ματιά σε αυτές τις φωτογραφίες. Ίσως αλλάξουν γνώμη

Εάν φοβάσαι τόσο πολύ που διστάζεις να αγγίξεις με τα δάχτυλα των ποδιών σου το βυθό της θάλασσας ή δεν μπορείς να δεις ταινίες με καρχαρίες χωρίς να κλείνεις τα μάτια σου, απλά σκέψου σου πως δεν είσαι μόνος/η σου. Σύμφωνα με μια παλιότερη έρευνα, σχεδόν ένα στους δύο Αμερικανούς φοβάται τους καρχαρίες και το 38% του ίδιου λαού πολλές διστάζει να μπει στη θάλασσα εξαιτίας των τρομακτικών αυτών ψαριών.

Όπως υποστηρίζει το Bestlife.com, ο φόβος μας αυτός δεν είναι δικαιολογημένος. Σύμφωνα με το Διεθνές αρχείο για τις επιθέσεις από καρχαρίες, το 2018 είχαμε μόλις 66 περιστατικά παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να σου επιτεθεί κάποια αγελάδα είναι περισσότερες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Wilderness & Environmental MedicineΑν ακόμη δεν πείστηκες ότι ο φόβος σου για τους καρχαρίες είναι μάταιος, τότε ρίξε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες και ίσως αλλάξεις γνώμη.

1. Αυτή η πολύχρωμη Σκυλιορινίδα κολυμπάει κοντά στον πυθμένα ου ωκεανού

Αν και θα ακούς συχνότερα για τους μεγάλους λευκούς και τους ρυγχοκαρχαρίες, οι σκυλιορινίδες αποτελούν την μεγαλύτερη οικογένεια καρχαριών στους ωκεανούς, μετρώντας περισσότερα από 100 είδη. Το πανέμορφό τους δέρμα περισσότερο θα σας εντυπωσιάσει παρά θα σας τρομάξει.

2. Αυτός ο μικρούλης καρχαρίας τροφός δέχεται αγκαλιές

Αν και οι ενήλικες καρχαρίες τροφοί προτιμούν βάθη έως και 75 μέτρα, οι νέοι καρχαρίες, όπως αυτός της φωτογραφίες, συχνάζουν σε πιο ρηχά νερά και κρύβονται σε κοραλλιογενείς υφάλους.

3. Αυτός ο καρχαρίας τροφός κάνει παρέα με έναν φιλικό (και ατρόμητο) άνθρωπο

Οι καρχαρίες τροφοί θεωρούνται αρκετά υπάκουοι και δεν είναι λίγες οι φορές που επιτρέπουν σε ανθρώπους να κολυμπούν δίπλα τους ή και να τους χαϊδεύουν.

4. Ένας φιλικός φαλαινοκαρχαρίας

Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι οι δεύτεροι μεγαλύτεροι καρχαρίες ( οι πρώτοι είναι οι καρχαρίες προσκυνητές). Το καλό είναι ότι και τα δύο είδη τρέφονται με αυγά ψαριών και άλλους μικροοργανισμούς και όχι με ανθρώπους.

5. Και αυτός ο φαλαινοκαρχαρίας κολυμπάει με ένα φιλαράκι

Οι φαλαινοκαρχαρίες μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 12 μέτρα σε μήκος αλλά είναι ταυτόχρονα από τους πιο φιλικούς καρχαρίες που υπάρχουν. Απόδειξη αυτή η φωτογραφία!

6. Το ίδιο ισχύει και για αυτόν τον δύτη

Αν και το να πλησιάσεις ένα καρχαρία μόνος σου στη θάλασσα δεν είναι και πολύ σοφό, οι φαλαινοκαρχαρίες συνήθως δεν έχουν πρόβλημα να κολυμπούν με ανθρώπους τριγύρω τους.

7. Αυτό το μωρό σφυροκέφαλος πήγε να κολυμπήσει

Όπως είναι αναμενόμενο, ένα μωρό καρχαριάκι θα μοιάζει εξημερωμένο σε σύγκριση με τους ενήλικες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι και οι ενήλικες σφυροκέφαλοι δεν αποτελούν λόγο για να φοβάσαι.

8. Απόδειξη αυτός ο μεγάλος σφυροκέφαλος που κάνει βόλτα

Σύμφωνο με το Διεθνές αρχείο για τους καρχαρίες, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανείς θάνατος από επίθεση σφυροκέφαλου. Ανήκει στα 20 από τα 33 είδη καρχαριών που μπορούν να υπερηφανεύονται για κάτι τέτοιο.

9. Αυτός ο έγκυος ταυροκαρχαρίας ψάχνει για ένα καλό σημείο

Σου φαίνονται πολλές οι 40 εβδομάδες εγκυμοσύνης; Η εγκυμοσύνη στους ταυροκαρχαρίες μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 11 μήνες. Και αυτή η μαμά ψάχνει ένα βολικό σημείο για να γεννήσει.

10. Αυτοί οι μικροί τυπάδες δεν ενοχλούνται από το ωραίο πτηνό (ούτε και εκείνο)

Το ότι αυτοί οι μικροί καρχαρίες αδιαφορούν για το πουλί είναι απόδειξη ότι δεν τους νοιάζει πάντα το κυνήγι.

11. Αυτή η γυναίκα πρέπει να λατρεύει τα ψάρια

Αν και ίσως δεν τολμούσαμε να το κάνουμε, θαυμάζουμε απεριόριστα αυτή τη γυναίκα που τόσο ήρεμη κολυμπάει στους επίσης χαλαρούς καρχαρίες.

12. Αυτή η σκουατίνα προσπαθεί να κρυφτεί

Τι κοινό έχουν οι άνθρωποι και οι σκουατίνες; Προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2017 σε τούρκικο περιοδικό για την αλιεία και τις θαλάσσιες επιστήμες, οι σκουτίνες συχνά έχουν σκολίωση. Όσοι έχετε το ίδιο πρόβλημα, δεν νιώθετε πιο κοντά με αυτά τα υπέροχα ψαράκια;

13. Ένας καρχαρίας τίγρης που προστατεύει τους υπόλοιπους

Οι καρχαρίες τίγρεις απολαμβάνουν την εκτίμηση των ανθρώπων σε πολλές περιοχές του κόσμου. Σύμφωνα με το Hawaii Magazineοι καρχαρίες τίγρεις συχνά θεωρούνται προστάτες της οικογένειας.

14. Αυτός ο καρχαρίας του Πορτ Τζάκσον χρειάζεται ξύρισμα

Σύμφωνα με το Μουσείο της Φλόριντα, αυτό το είδος καρχαρία είναι ακίνδυνο. Μπορεί το βλέμμα του και το πρόσωπό του να μαρτυρά άλλα, αλλά είναι η αλήθεια.

15. Και μια χαμογελαστή πριστίδα

Αυτή η πριστίδα με τα μεγάλα δόντια, που βρισκόταν σε ενυδρείο της Αυστραλίας, κινδυνεύει σε μεγάλο βαθμό από εξαφάνιση. Ο κίνδυνος είναι τόσο μεγάλος που οι δύο καρχαρίες που βρίσκονταν στο ενυδρείο της Αυστραλίας απελευθερώθηκαν το 2018 στους ωκεανούς. Αν και συχνά αποκαλείται καρχαρίας μαραγκός, πρόκειται τεχνικά για σαλάχι και όχι για καρχαρία.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας σε αντίστροφη μέτρηση

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση