σε , ,

5 προβλέψεις για τον πλανήτη Γη που έχει κάνει ο Stephen Hawking (και ελπίζουμε να μη βγουν αληθινές)

Αν ποτέ μας επισκεφτούν εξωγήινοι, το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με την έλευση του Κολόμβου στην Αμερική

Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ πέθανε γαλήνια στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του. Ο διάσημος αστροφυσικός εκτός από τις σημαντικές μελέτες του γύρω από τις μαύρες τρύπες και την σχετικότητα, έχει κάνει και αρκετές πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας.

Παρακάτω ξεχωρίσαμε τις 5 πιο γνωστές;

Δε νομίζω πως θα επιβιώσουμε για άλλα χίλια χρόνια χωρίς να εγκαταλείψουμε αυτό τον εύθραυστο πλανήτη

Σε ομιλία στην Όπερα του Σίδνεϊ, στις 27 Απριλίου του 2015, ο Hawking επανέλαβε την σπουδαιότητα των διαστημικών ταξιδιών, ως μια λύση για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Όπως ο ίδιος έχει υποστηρίξει καιρό τώρα, τα οικοσυστήματα της Γης κινδυνεύουν να καταστραφούν τόσο από την ανθρώπινη αδιαφορία όσο και από την πρόσκρουση αστεροειδούς και ως εκ τούτου κρίνει επιτακτική την ανάγκη να μπορούμε να φύγουμε από τη γη, όταν χρειαστεί.

Αν ποτέ μας επισκεφτούν εξωγήινοι, το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με την έλευση του Κολόμβου στην Αμερική που, όπως θυμάστε, δεν πήγε και πολύ καλά για τους ιθαγενείς Αμερικανούς

Σε συνέντευξη στην El Pais, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, ο Hawking, αν και από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της αναζήτησης για εξωγήινη ζωή, δήλωσε ότι η μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον εξωγήινο πολιτισμό δε θα είναι και τόσο φιλική.

Η ανθρώπινη επιθετικότητα είναι η πιο επικίνδυνη απειλή για όλους μας

Ο Stephen Hawking υποστήριξε στις 19 Φεβρουαρίου του 2015 στον Independent, ότι μπορεί η βία να εξυπηρετούσε τις ανθρώπινες κοινωνίες όσον καιρό ήταν απαραίτητη για την εξεύρεση τροφής ή συντρόφου όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η επιθετικότητα λίγων αρκεί για να εξαφανίσει την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα τόνιζε την ανάγκη για μία προσπάθεια «παγκόσμιας ευαισθητοποίησης» που ωστόσο δεν θεωρεί πιθανή.

Αν ο παραγόμενος πλούτος αναδιανεμόταν δίκαια, όλοι θα μπορούσαν θα απολαύσουν μία άνετη και ξεκούραστη ζωή. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία κινδυνεύει να καταλήξει πάμφτωχη, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των μηχανικών μέσων παραγωγής συμμαχήσουν κατά μιας «λογικής διανομής». Η τρέχουσα τάση δείχνει πως το δεύτερο σενάριο είναι το πιο πιθανό, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας να εντείνει επί τα χείρω τις ανισότητες.

Ο διάσημος αστροφυσικός στις 2 Οκτωβρίου του 2015 πήρε μέρος σε μια διαδικτυακή συζήτηση στο Reddit λέγοντας πως ακόμα και αν οι «σκεπτόμενες μηχανές» δεν αφανίσουν την ανθρωπότητα, η ανάπτυξή τους θα διαιωνίσει επιχειρηματικές πολιτικές που ενδέχεται να εντείνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση, καθιστώντας έτσι τον άνθρωπο, τον μεγαλύτερο εχθρό της ανθρωπότητας.

Είμαστε κοντά στο σημείο καμπής, όπου η κλιματική αλλαγή θα γίνει μη αναστρέψιμη. Η πρωτοβουλία του Τραμπ μπορεί να σπρώξει τη Γη πέρα από το χείλος, μετατρέποντάς την σε Αφροδίτη, με θερμοκρασία 250 βαθμών και με βροχή θεϊκού οξέος.

Το καλοκαίρι του 2017 ο  συνέντευξή του στο BBC ο Stephen Hawking εκτίμησε ότι η στάση του Τραμπ απέναντι στο περιβάλλον δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη Γη, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει ως ένας καυτός πλανήτης όπως η Αφροδίτη.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

18 points
Upvote Downvote

Total votes: 22

Upvotes: 20

Upvotes percentage: 90.909091%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 9.090909%

Αφήστε μια απάντηση