σε ,

8 λόγοι για να μην χάσεις φέτος το Reworks Festival

Αν αναρωτιέσαι τι κάνει τη Θεσσαλονίκη να μην κοιμάται το Σεπτέμβριο…

Αν αναρωτιέσαι τι κάνει τη Θεσσαλονίκη να μην κοιμάται το Σεπτέμβριο τότε πρέπει να ρίξεις όλες τις ευθύνες στο φεστιβάλ Reworks!

1. Γιατί μέσα σε μερικές μέρες, ακούς από κοντά τα μεγαλύτερα και τα πιο ανερχόμενα ονόματα της μουσικής. Έχοντας ήδη ανακοινώσει τους Nina Kraviz, Richie Hawtin, Laurent Garnier, Maceo Plex, Daphni, Body & Soul, KiNK, Agoria, Kiasmos DJ, Mano Le Tough και Michael Mayer μεταξύ άλλων, το Reworks συνθέτει ένα πρόγραμμα με παγκόσμια προσέγγιση στον ήχο προσκαλώντας σημαντικούς καλλιτέχνες. Άλλοτε καλλιτέχνες που έχουν έχουν επηρεάσει όσο λίγοι την πορεία της μουσικής, βραβευμένους του σήμερα αλλά και ανερχόμενους και πολλά υποσχόμενους του αύριο. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν και οι: Matthew Herbert, Redshape, Francois X, Kangding Ray, Bjarki, Inga Mauer, Guy Andrews, Kerala Dust, Charlotte Bendiks, Viken Arman, Volkova, Paul Anthonee και Hill Of Vision.

2. Για να ακούσεις τον Matthew Herbert, μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες της μουσικής! Ακούραστος καινοτόμος, μάγος του sampling, εκπαιδευμένος πιανίστας, παραγωγός και συγγραφέας, ο Matthew Herbert είναι από τους πιο ευπροσάρμοστους και γόνιμους καλλιτέχνες της εποχής μας. Ο Herbert φτιάχνει μουσική από αντικείμενα, όργανα, custom made hardware, ακόμη και φαγητό! Το άλμπουμ του Bodily Functions συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των καλύτερων και πιο σημαντικών άλμπουμ της ιστορίας της ηλεκτρονικής μουσικής. Γράφοντας μουσική με διαφορετικά ονόματα βρίσκεται πίσω από 26 άλμπουμ, δεκάδες singles και συνεργασίες με ονόματα όπως Quincy Jones, R.E.M, Bjork, Roisin Murphy, Moloko κ.α.

3. Γιατί μπορείς να παρακολουθήσεις το Agora, ένα σημείο συνάντησης για όλους όσους ενδιαφέρονται για την πολιτιστική και τη συλλογική συν-δημιουργία στην Ευρώπη. Στην πρώτη ανακοίνωση ομιλητών συμπεριλαμβάνονται ο Δ/νων Σύμβουλος της Ableton, ο Gerhard Behles, o Olof van Winden, ο διευθυντής και ιδρυτής του Todays Art Festival στη Χάγη, o Ralph H. Christoph, ο συνιδρυτής του c/o pop festival στην Κολωνία και πολλοί άλλοι, Έλληνες και ξένοι!

4. Στο πλαίσιο του Agora, θα έχεις τη χαρά να παρακολουθήσεις και τους εκπληκτικούς Grandbrothers, για τους οποίους μιλά όλος ο πλανήτης! Ένα από τα πιο ταλαντούχα σύνολα στο χώρο της σύγχρονης κλασσικής μουσικής οι Grandbrothers θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά την πολυαγαπημένη τους μουσική με ένα Ορχηστρικό σύνολο 18 οργάνων ειδικά για το Reworks Agora και θα την αποδώσουν σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

5. Γιατί το Reworks είναι το μοναδικό φεστιβάλ της Ελλάδας το οποίο συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα We Are Europe. Το We are Europe είναι το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συνδέει 8 μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, τα οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση, την δημιουργία και παραγωγή καινοτόμων πολιτιστικών πρακτικών που χαρακτηρίζονται από δημιουργική ποικιλία και ανταλλαγή.

6. To Reworks είναι μέσα στα καλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη εδώ και πολλά χρόνια στις λίστες του Resident Advisor! Το κορυφαίο διαδικτυακό μέσο στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, το έγκυρο Resident Advisor, τιμά κάθε χρόνο το φεστιβάλ δίνοντάς του μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους.

7. Για να καταλάβεις γιατί η Νina Kravitz έχει τόσο φανατικό κοινό! Σε κάθε της σετ, η Nina επιβεβαιώνει το παγκόσμιο κύρος της, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει την πρόθεση της να προσφέρει πάντα κάτι μοναδικό. Χάρη στην αξιοθαύμαστη εξωστρέφειά της, καταφέρνει να διατηρεί ένα τόσο ισχυρό δεσμό με το κοινό που βρίσκεται στο dancefloor, όσο λίγοι. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φίλοι της από όλο τον κόσμο την ακολουθούν και την θαυμάζουν με περίσσια αφοσίωση.

8. Για να νιώσεις τον παλμό των Rooftop Parties! Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ είναι για λίγους και εκλεκτούς, και πραγματοποιείται σε ένα μέρος που δύσκολα το ξεχνάς αν το επισκεφθείς! Όπως κάθε χρόνο, το Reworks αποχαιρετάει τους φίλους του από την ψηλότερη ταράτσα της πόλης του MET HOTEL με ένα μοναδικό closing party την 5η και τελευταία ημέρα του, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

 

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση