σε , ,

9 ενδιαφέροντα τρίβια για την ταινία Μπεν – Χουρ (στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 8.000 κομπάρσοι)

Τους Ρωμαίους που ήταν οι αριστοκράτες της εποχής, τους έπαιξαν Άγγλοι ηθοποιοί επειδή είχαν και μια πιο αριστοκρατική αγγλική προφορά. 

g7WdHCYjrTkRytrZzQQechiiPVL
Μπεν Χουρ

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες θρησκευτικές ταινίες όλως των εποχών με την προβολή της να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες. Η ταινία Μπεν – Χουρ είναι μια αμερικάνικη επική κινηματογραφική ταινία του 1959, βασισμένη στο πασίγνωστο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λιου Ουάλλας, η οποία έχει σκηνοθετηθεί από τον Γουίλιαμ Γουάιλερ, σε σενάριο του Καρλ Τάνμπεργκ.

Ben-Hur (1959) Official Blu-Ray Trailer – Charlton Heston, Jack Hawkins, Stephen Boyd Movie HD

Ben-Hur (1959) Official Blu-Ray Trailer – Charlton Heston, Jack Hawkins, Stephen Boyd Movie HD Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us on FACEBOOK: http://bit.ly/1QyRMsE Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt When a Jewish prince is betrayed and sent into slavery by a Roman friend, he regains his freedom and comes back for revenge.

Υπόθεση

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Τζούντα Μπεν – Χουρ, απόγονος μιας πριγκιπικής οικογένειας του Ισραήλ, που αιχμαλωτίζεται από τους Ρωμαίους κι αρχίζει γι’ αυτόν μία φοβερή περίοδος δοκιμασιών και ταπεινώσεων. Για πολλά χρόνια, μακριά απ την πατρίδα του, υποφέρει τα πάντα, έχοντας μία μόνο ελπίδα στην καρδιά του: να ξαναβρεί την οικογένειά του και να εκδικηθεί αυτούς που αδίκησαν τόσο σκληρά τον ίδιο και το λαό του. Η περιπετειώδης ζωή του ήρωα εκτυλίσσεται παράλληλα – και κάποια στιγμή συναντιέται – με εκείνη του Ιησού Χριστού, μέχρι τη συγκλονιστική στιγμή της Σταύρωσης και της λύτρωσης.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 9 ενδιαφέροντα τρίβια για την ταινία που βρίσκεται στο θρόνο των ανυπέρβλητων κινηματογραφικών ταινιών όλων των εποχών!

1. Στην ταινία εμφανίστηκαν 8.000 κομπάρσοι, χιλιάδες άλογα και καμήλες, 50 πλοία που φτιάχτηκαν ειδικά για τη ναυμαχία, 18 άρματα αλλά και 300 διαφορετικά σκηνικά για τη δόξα της Ρώμης και το μεγαλείο της Ιερουσαλήμ.

2. Ο ρυθμός των γυρισμάτων ήταν τόσο εξουθενωτικός (12 και 14 ώρες τη μέρα, έξι μέρες τη βδομάδα) που ένας γιατρός ήταν πάντα παρών στα γυρίσματα, κάνοντας ενέσεις βιταμίνης σε όποιον τις χρειάζονταν.

3. Μόλις τα 45 από τα 217 λεπτά της ταινίας είναι αφιερωμένα σε μάχες, ναυμαχίες και αρματοδρομίες.

4. Αμερικανοί ηθοποιοί έπαιξαν τους Εβραίους εκτός απ’ την συμπρωταγωνίστρια του Μπεν Χουρ, την Ηaya Harareet που ενσάρκωσε τον ρόλο της Εσθήρ και η οποία ήταν Παλαιστινιακής καταγωγής

5. Η ταινία ήταν υποψήφια για 12 βραβεία Όσκαρ και τελικά κέρδισε 11. Κατέχει έτσι το ρεκόρ των περισσότερων Βραβείων Όσκαρ μαζί με τις ταινίες «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά» και «Τιτανικός».

6. Για τις ανάγκες της ταινίας κατασκευάστηκε μία πιστή αναπαράσταση της αρχαίας Ρώμης, σκηνικό που επισκέφθηκαν χιλιάδες επώνυμοι κατά τη διάρκεια του τουριστικού ταξιδιού τους στην Αιώνια Πόλη.

bbnnhhehuuursrsefsefesf1

7. Η ταινία κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν η ακριβότερη μέχρι τότε παραγωγή. Απέδωσε απ’ την προβολή της στις αίθουσες πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια.

8. Τους Ρωμαίους που ήταν οι αριστοκράτες της εποχής, τους έπαιξαν Άγγλοι ηθοποιοί επειδή είχαν και μια πιο αριστοκρατική αγγλική προφορά.

9. Στη μεγάλη οθόνη ο Μπεν Χουρ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1907 σ’ ένα βουβό φιλμ, διάρκειας 15 λεπτών, που σκηνοθέτησε ο Σίντνεϊ Όλκοτ. Βουβή ήταν και η επόμενη εκδοχή, που σκηνοθέτησε το 1925 ο Φρεντ Νίμπλο με πρωταγωνιστή τον Ραμόν Ναβάρο στον ομώνυμο ρόλο, με διάρκεια 143 λεπτά.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!